Din handlekurv
Lukk alternativ Ikon
Fri frakt over 800 kr | Standard frakt 79 kr | 14 dagers angrerett | Vi sender kun i Norge Fri frakt over 800 kr | Standard frakt 79 kr | 14 dagers angrerett | Vi sender kun i Norge
Lukk Ikon

NÅ Vol. 1 VERDI

Utstillingen Verdi i bilder

Ustillingskonseptet Norway Designs NÅ, Vol.1 – Verdi er over for denne gang. Det har vært et spennende og viktig prosjekt for oss, og vi gleder oss til å utvikle konseptet videre. Det har vært veldig gøy å få samarbeide med Norske Kunsthåndverkere og Klubben, som daglig bidrar til å øke bevisstheten til norsk design og kunsthåndverk både her hjemme og internasjonalt.

Vi håper vi har klart å gi deg et innblikk i hva som rører seg av nåtidige norske formgivere og produkter, og at vi har bidratt til å øke din forståelse av verdien av norsk formgiving!
Produktene fra utstillingen kommer til å være for salg til lageret er tomt og vi har fortsatt igjen noen kataloger om man ønsker å lese mer om utstillingen og formgiverne.

Foto: Line Slotnæs / Heidi Stormoen

 

Fortsett å lese

Margit Seland

Margit Seland er basert i Amsterdam, og arbeider i grenseområdet kunst – design – kunsthåndverk. Hennes produksjon inkluderer bruksformer i porselen, glass og tekstil, og tillegg skulpturelle arbeider. Seland gjør også designoppdrag for industriell produksjon i Norge og Nederland. Hun er inspirert av natur, og spiller med kontrastene mellom blank/matt, glatt/ru.

UTDANNELSE
Gerrit Rietveld Academie / Amsterdam, NL / BA Institutt for keramikk / 2000


WWW.MARGITSELAND.COM
F.1965

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

Tide
 – Tide er serie med kanner/vaser laget av hvit og innfarget porselen. De ulike fargene blir til ved tilsetning av ulike sulfater og innfargingsprosessen gir hver vase et individuelt preg. Seland er inspirert av natur, og jobber med minimalistisk estetikk og funksjonalitet.
SMÅSKALA – Prod. av Margit Seland (NO) – Foto: Margit Seland

Tuthanka – Serien Tuthanka er laget i hvit og innfarget porselen. Produksjonsmetoden er støping og innfargingen skjer ved tilsetting av oxyder. Serien er inspirert av former Seland har i sitt verksted – trakter og oljekanner, og gir klare industrielle assosiasjoner. Kannen støpes i tre deler – kanne, tut og hank, som settes sammen etter støp. Produktenes overflater spiller på kontrastene mellom blank og matt. Lokkene til kannene er foreløpig på skisse-ide/stadiet.


UNIKA – Prod. av Margit Seland (NO) – Foto: Margit Seland

 

Fortsett å lese

Gridy

Gridy ønsker å skape enkle og funksjonelle designløsninger med personlighet. De kombinerer en rasjonell tilnærming med estetikk og humor, og dyrker dialogen mellom håndverkstradisjoner og industrien. Navnet Gridy er en kombinasjon av deres etternavn – Grieg og Dybdal.

WWW.GRIDY.NO

Lars Olav Dybdal 
Kunst- og Designhøgskolen i Bergen / Ba i Møbeldesign og Interiørarkitektur / 2008
Det Kongelige Danske Kunstakademi for Arkitektur og Design / MA i Produktdesign / 2011
F. 1984

Wilhelm Grieg Teisner
Kunst- og Designhøgskolen i Bergen / Ba i Møbeldesign og Interiørarkitektur / 2008
Arkitektur og Designhøgskolen i Oslo / MA i Industridesign / 2012
F. 1982

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

Fungi hyller – Fungi er en liten familie hyller i dreid ask, som henter inspirasjon fra sopp som vokser horisontalt ut fra trestammer i skogen. Hyllene fungerer som funksjonelle, dekorative element på veggen, samtidig som fokuset på objektet som plasseres på dem ikke forsvinner. Hyllene kan monteres som et enkelt element alene eller være organisert i store grupper, og gir stor frihet til komposisjon og bruk. Hyllene ble lansert av danske MENU i Paris og Stockholm 2014.

STORSKALA – Prod. av MENU (DK) Foto: MENU

Gridy Me speil -Gridy me speil er et minimalitisk speil bestående av to deler; en base i dreid ask og en speilflate i glass. Delene skaper en spennende materialkontrast, og settes enkelt sammen uten noen ekstra komponenter ved å skyve speilflaten i et spor i basen. Man kan velge mellom horisontalt eller vertikalt format. Speiflaten har en blank speilside og en kobberfarget side som kan gi assosiasjoner til polaroidbilder. Velg side etter humør. Speilet ble lansert av danske MENU i 2013.

STORSKALA – Prod. av MENU (DK) Foto: MENU

Vipp lysestaker – Vipp er en liten kolleksjon lysestaker for telys og stearinlys. Lysestaken består av to enkle geometriske former som sammen skaper en funksjon. Basen har en enkel knekk, som gir et naturlig grep ved flytting, og som samtidig gir lysestakene karakter. For utstillingen ´Verdi` vil Vipp være tilgjengelig i et begrenset opplag. Alle stakene er produsert av lokale bedrifter.

SMÅSKALA – Prod. av Lars Olav Dybdal og Wilhelm Grieg Teisner – Foto: Julie Solberg

Fortsett å lese

Sverre Uhnger

Sverre Uhnger er basert i Oslo med hovedfokus på møbel- og produktdesign. Han er en av grunnleggerne av Klubben og jobber aktivt med utstillinger, kuratering og konsulentvirksomhet. Uhnger skaper taktile objekter gjennom håndverk og design.

UTDANNELSE
Kunst- og Designhøgskolen i Bergen / BA i Møbeldesign og Interiørarkitektur / 2011
Kulturringen Akershus / Svennebrev møbelsnekker / 2007

WWW.UHNGER.NO
F. 1982

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

LUNE – Lune ble lansert på Milanomessen i april og er under ”Verdi” tilgjengelig for første gang i butikk. Lune representerer møtet mellom håndverk, materiale og moderne teknologi. Resultatet er en moderne lampe med et taktilt og imøtekommende uttrykk. Lampen er håndlaget av dansk eik og behandlet med naturprodukter. All bearbeiding, montering og emballering skjer på Brdr. Krügers fabrikk i Værløse.
STORSKALA – Prod. av Brdr. Krüger (DK) – Foto: Brdr. Krüger

VERT – Martin Hedemann og Sverre Uhnger
Med inspirasjon fra tradisjonelle skjærefjøler er disse heltrefatene tilpasset dagens matkultur hvor råvarer og gleden ved å lage god mat står i fokus. Serien består av fem versjoner som med sine forskjellige størrelser gir mulighet til både å bearbeide og servere mat i hvilket som helst kjøkken og spisestue. For ”Verdi” blir fatene produsert i et begrenset antall av arbeidsdriften på Oslo Kretsfengsel. Eikefatene er formet og pusset for hånd og behandlet med vaselinolje som er spesielt egnet for matredskaper i tre.


SMÅSKALA – Prod. av Oslo Kretsfengsel (NO) – Foto: Jon Marius Nilsson

Fortsett å lese

Kristine Bjaadal

Kristine Bjaadal fokuserer på hvordan hun gjennom sin formgivning av hverdagsgjenstander kan gjøre dagligdagse rutiner om til verdsatte ritualer. Hennes innfallsvinkel til design har et poetisk tilsnitt hvor materialbruk og formgivning i felleskap gir assosiasjoner til så vel skulptur som til det bruksområdet objektene er tiltenkt.

UTDANNELSE
Kunsthøgskolen i Oslo / MA i design / 2009
Kunsthøgskolen i Oslo / BA i møbeldesign og interiørarkitektur / 2006
Kunstskolen i Rogaland / 2003
Einar Granum Kunstfagskole / 2001

WWW.KRISTINEBJAADAL.NO
F. 1980

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

AUGUST – August er en beholder i gjennomfarget porselen. Den kan brukes uten lokk som en vase eller med lokk som en krukke. Lokkene, i heltre ask/eik eller ask/valnøtt, er hånddreid i Norge av Knut Andreas Lien. Støpeformene er laget av Modellstuen og porselenet er støpt og bearbeidet av designeren selv. August er kun laget i et begrenset opplag, og befinner seg et sted mellom designprodukt og kunsthåndverk.


SMÅSKALA – Prod. av Kristine Bjaadal med Modellstuen og Lien Tredreiing (NO) – Foto: Marcus Erikstad

HOLD – Hold er en serie med ulike beholdere i farget glass. Beholderene har ulik grad av åpen/lukkethet, og kan brukes med eller uten lokk av heltre ask og lærdetaljer. Alle elementene er håndlaget i Norge; glasset er blåst av Magnor, lokkene er dreid av Knut Andreas Lien, lærdetaljene er laget av Faryabi og Bjaadal selv. Hold finnes foreløpig kun i et svært begrenset opplag, og befinner seg et sted midt i mellom produkt og kunstobjekt.
SMÅSKALA – Prod. av Magnor Glassverk/Kristine Bjaadal med Lien Tredreiing og Faryabi (NO) – Foto: Kaja Bruskeland

VERDI – Pleddet Verdi er, som navnet tilsier, laget spesielt til utstillingen. Mønsteret er inspirert av ullpledd fra 50-tallet; tiåret hvor Norway Designs ble etablert. Pleddet er laget i 100% norsk ull og er produsert i et begrenset opplag av Røros Tweed.

STORSKALA – Prod. av Røros Tweed (NO) – Prosessfoto: Kristine Bjaadal / Foto: Ellen Johanne Jarli

Fortsett å lese

Kristine Five Melvær

Kristine Five Melvær er en Oslo-basert designer som jobber med belysning, dekketøy, møbler og grafisk design. Hun fokuserer på objekters kommunikasjon som et middel til å skape følelsesmessige bånd mellom bruker og objekt.

UTDANNELSE

Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo / MA i industridesign / 2008
Kunsthøgskolen i Oslo / MA i visuell kommunikasjon / 2012

WWW.KRISTINEFIVEMELVAER.COM
F. 1984

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

Dew
– Dew er en serie munnblåste vaser med matte sandblåste striper. Stripene på utsiden av glasset og fargen på innsiden skaper skygger som gir en unik dybde og tekstur til det ellers monokrome volumet.

STORSKALA – Prod. av Magnor Glassverk (NO) Foto: Erik Five Gunnerud

Multi – Multi er en lykt bestående av to overlappende glassbobler. Den indre boblen gir lyskilden en organisk form, mens den ytre tolker lyset og slipper det ut. Multi kan også brukes som vase eller beholdere.

STORSKALA – Prod. av Magnor Glassverk (NO) Foto: Erik Five Gunnerud

Grafiske vaser - Melvær har utforsket forholdet mellom vasenes form og motivet i overflaten i samarbeide med Magnor Glassverk. Vasen Gro er en graal. Vasen Else er delvis sandblåst ned til neste fargelag. Vasen Marie har én farge som endrer transparens med kurvene.

UNIKA – Prod. i samarbeide med Magnor Glassverk (NO) Foto: Erik Five Gunnerud

Fortsett å lese

GÜNZLER.POLMAR

Duoen günzler.polmar har siden 2011 jobbet med møbel – og produktdesign, de er også to av Klubbens tre grunnleggere. Günzler.polmar ønsker å skape gode hverdagsgjenstander, som kan bidra til å gjøre folks hverdag og omgivelser bedre; både funksjonelt og estetisk. Målet er å skape gjenstander som man blir glad i og ønsker å ta godt vare på, og bruke lenge.

WWW.GUNZLERPOLMAR.NO

Victoria Günzler
Kunsthøgskolen i Oslo / MA kunstfag keramikk / 2014
Kunsthøgskolen i Oslo / BA Interiørarkitektur og møbeldesign / 2011
WWW.VICTORIAGUNZLER.NO
F. 1986

Sara Wright Polmar
Kunsthøgskolen i Oslo / BA Interiørarkitektur og møbeldesign / 2011
Høgskolen i Oslo / BA Faglærer Kunst og Håndverk / 2007
WWW.SARAPOLMAR.NO
F. 1982

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

Marbled Cups – Marbled Cups består av seks beslektede, men samtidig svært ulike kopper. Günzler.polmar har eksperimentert med å skape en marmorert effekt i porselenet. Denne prosessen skaper vakre tegninger i overflaten, som gjør hver beholder unik.

SMÅSKALA – Prod. av Victoria Günzler (NO)- Foto: günzler.polmar

Marbled Containers – Marbled Containers er støpte reproduksjoner av tradisjonelle keramiske beholderformer. Delelinjene og ujevnhetene fra støpeformene er bevart, i tillegg til at marmoreringsteknikken i seg selv er uforutsigbar. Dette gjør hvert objekt unikt, med tydelige spor etter objektenes tilblivelse.

SMÅSKALA – Prod. av Victoria Günzler (NO) – Foto: günzler.polmar

Stearinlys og Showandtell no.3 – Stearinlysets base gjør at lysene står av seg selv, slik at de kan brukes uten stake, på en hvilken som helst ikke-brennbar flate. Lysene er produsert i Danmark, og kommer i fire farger: sand, muldvarp, rosa og støvet grønn.

SMÅSKALA – Prod. av Løgum Kloster Lys (DK)- Foto: günzler.polmar

Prototypen Showandtell No.3 ble laget for å brukes i kombinasjon med stearinlysene. Brettet er formet i eik, med en nedfelt flate av norsk marmor, Norwegian Rose, eller en flate av kobber.
UNIKA – Prod. av Günzler.Polmar (NO) 

Rest Pute – av Sara Polmar
Rest er inspirert av vakre stoffer fra Gudbrandsdalen Uldvarefabrik, og er designet for å kunne utnytte små tekstilrester. Putene er produsert i begrenset opplag for «Verdi»; håndlaget i Oslo av tekstiler fra Gudbrandsdalen Uldvarefabrik. Kombinasjonen av ulike strukturer og farger skaper dekorative og vakre komposisjoner.


SMÅSKALA – Prod. av Sara Polmar (NO) – Bilder: Sara Polmar

Fortsett å lese

Heidi Bjørgan

Som keramiker har Heidi Bjørgan en spesiell interesse for vanlige masseproduserte former. Bjørgan plukker opp ting som har blitt glemt eller havnet på loppemarkedet. Disse gjenstandene lager hun avstøpninger av i leire, det blir en slags sampling av objektets form. Det er noe som skjer når kjente former reproduseres i et annet materiale og med en annen metode. Formene får en annen funksjonalitet og verdi samtidig som de får en narrativ dimensjon.

UTDANNELSE

Kunst- og Designhøgskolen i Bergen / MA i keramikk / 2000
Kunst- og Designhøgskolen i Bergen / MA i skapende kuratorpraksis/ 2010

WWW.HEIDIBJORGAN.COM
F.1970

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

Grey og Yellow II – I verkene Grey og Yellow II har Heidi Bjørgan utforsket potensialet ved å sample andre kunstneres arbeider inn i hennes egne. Et fruktbart krysningspunkt har åpnet seg når hun har samplet elementer fra arbeidene til den kanadiske kunstneren Linda Sormin. Bjørgan har brukt ”rester” fra hennes installasjon fra utstillingen Ting Tang Trash * på Kode 1. Vaseformen er basert på en avstøpning av en lampeskjerm i plast som Bjørgan for flere år siden fant i en container. Toppen som kanskje kan illudere abstraherte buketter, er gjenbruksmateriale fra Sormin. Denne delen har Bjørgan glasert på nytt, slik at objektene får et helhetlig, koloristisk preg. Kontrastene mellom de to kunstnernes formspråk er derimot fremdeles tydelig.

UNIKA – Prod. av Heidi Bjørgan (NO) – Foto: Thor Brødreskift

Fortsett å lese

Geir Nustad

Geir Nustad ønsker å utfordre de materielle egenskapene til glasset. I sitt visuelle uttrykk ønsker han å skape en kobling mellom håndverk, design og fri kunstkunst – og gjennom dette å fremheve en dypere og sterkere kobling mellom objektet og tilskueren. Han henter mye av sin inspirasjon fra naturen og samfunnet vi lever i.

UTDANNELSE
Gerrit Rietveld Academie / Amsterdam, NL / Glass Department / BFA 2012
Kosta Glascenter / Kosta, Svergie / Glassblåser / 2009
Høgtun vgs. / Olsborg / Harde og plastiske materialer / 2006

WWW.GEIRNUSTAD.COM
F. 1984

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

Im-material – Im-material er en serie av skulpturelle vaser og skåler. I denne serien jobber Geir Nustad med kontrastene mellom det indre og det ytre, og det mørke og det lyse. Her har glasskunstneren lagt fokus på å forandre det visuelle utrykket til glassmaterialet. Ved å utvikle teknikker som tar bort glassets tradisjonelle glans og kvaliteter, oppnår han et uttrykk som minner mer om stein, keramikk eller metall enn tradisjonelt glass. Den indre overflaten synliggjør glassets glans i klare sterke farger og står i kontrast til det mørke ubestemmelige ytre overflaten til de skulpturelle objektene. Geir har de siste årene utviklet unike oppskrifter for å forandre glassets overflate, en forandring som skjer fra glasset arbeides med i oppvarmet tilstand og fortsetter under nedkjølingsprosessen. Disse produktene er frihånds-blåst av kunstneren selv.

UNIKA – Prod. av Geir Nustad (NO) – Foto: Geir Nustad

Fortsett å lese

Sara Skotte

Sara Skotte jobber med porselensprodukter som befinner seg i skjæringspunktet mellom design og kunst. Hennes porselen appellerer til de taktile sansene, det er produkter du har lyst til å ta i og bruke. Produktene er håndlagde og karakteriseres av kvalitet, overraskende detaljer og brukervennlighet.

UTDANNELSE
Kunsthøgskolen i Oslo / Hovedfag i keramikk / 2005
Staffordshire University, England / BA i Ceramic Design / 2003
NTNU / Mellomfag i kunsthistorie / 2000
NTNU / Grunnfag i kunsthistorie / 1999

WWW.SARASKOTTE.COM
F.1978

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

Vei – en serie serveringsobjekter – Matkultur, matopplevelsen, hva vi serverer på har blitt en stor del av opplevelsen vi har rundt et måltid. Mat er sanselig, følgelig burde det den serveres på appellere like mye til sansene. Målet med serien Vei er å designe en serie serveringsobjekter som man umiddelbart ønsker å røre ved, som er inspirerende og som berører. Ønsket er å skape hverdagsprodukter som gir brukeren en forsterket positiv opplevelse. Designeren er særlig opptatt av hvordan det vi omgir oss med påvirker oss, både rent fysisk og mer konseptuelt. Denne serien i porselen danner et lerret for maten, samtidig som opplevelsen av mat har påvirket designet.

SMÅSKALA – Prod. av Sara Skotte (NO) – Foto: Sara Skotte

Fortsett å lese
  • Side 1 på 2
×
Welcome Newcomer