Margit Seland

17 Sep 2014Hans Marstein

Margit Seland er basert i Amsterdam, og arbeider i grenseområdet kunst – design – kunsthåndverk. Hennes produksjon inkluderer bruksformer i porselen, glass og tekstil, og tillegg skulpturelle arbeider. Seland gjør også designoppdrag for industriell produksjon i Norge og Nederland. Hun er inspirert av natur, og spiller med kontrastene mellom blank/matt, glatt/ru.

UTDANNELSE
Gerrit Rietveld Academie / Amsterdam, NL / BA Institutt for keramikk / 2000


WWW.MARGITSELAND.COM
F.1965

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

Tide
 – Tide er serie med kanner/vaser laget av hvit og innfarget porselen. De ulike fargene blir til ved tilsetning av ulike sulfater og innfargingsprosessen gir hver vase et individuelt preg. Seland er inspirert av natur, og jobber med minimalistisk estetikk og funksjonalitet.
SMÅSKALA – Prod. av Margit Seland (NO) – Foto: Margit Seland

Tuthanka – Serien Tuthanka er laget i hvit og innfarget porselen. Produksjonsmetoden er støping og innfargingen skjer ved tilsetting av oxyder. Serien er inspirert av former Seland har i sitt verksted – trakter og oljekanner, og gir klare industrielle assosiasjoner. Kannen støpes i tre deler – kanne, tut og hank, som settes sammen etter støp. Produktenes overflater spiller på kontrastene mellom blank og matt. Lokkene til kannene er foreløpig på skisse-ide/stadiet.


UNIKA – Prod. av Margit Seland (NO) – Foto: Margit Seland

 Featured product

Unknown Vendor

Produkttittel

Kr 100

More articles