Personvernerklæring Norway Designs


Denne personvernerklæringen forteller hvordan Norway Designs  samler inn og behandler personopplysninger.

Norway Designs, ved daglig leder Runa Boman, er ansvarlig for vår behandling av personopplysninger. Daglig leder har det øverste ansvaret for å sikre at all behandling og håndtering av personopplysninger skjer i samsvar med gjeldene lovgivning. Der det daglige ansvaret er delegert, kommer dette frem under hvert enkelt punkt i denne erklæringen. Delegeringen omfatter kun oppgavene og ikke ansvaret.

Erklæringen inneholder informasjon om dine rettigheter ved lagring av personopplysninger gjennom et kundeforhold hos Norway Designs, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger i henhold til gjeldende personvernlovgivning.

Personopplysninger

For å gjennomføre et kjøp på norwaydesigns.no trenger vi navn, adresse, mobilnummer og e-post. 
Dette er nødvendig for å kunne sende din bestilling til riktig leveringsadresse, holde deg oppdatert med ordrebevegelsene samt kontakte deg dersom det skulle være hvis det skulle være nødvendig.

Vi er pålagt å oppbevare ordreinformasjon i forbindelse med regnskapsføring, avgiftshåndtering og eventuell garanti-/returhåndtering. Denne historikken slettes etter ti år. Vi oppbevarer også IP-adressen som er benyttet ved bestilling av sikkerhetshensyn.

For forskjellige formål kan vi trenge andre personopplysninger. Hvilke personopplysninger og formålet med disse er beskrevet her i personvernerklæringen.

Dine rettigheter

Du har rett til innsyn i dine personopplysninger som Norway Designs har registrert i samsvar med gjeldende lovgivning. Du kan til enhver tid be om å motta disse opplysningene uten vederlag i tråd med lovgivningen.

Du kan også, når som helst, be oss slette eller rette dine personopplysninger, forutsatt at vi ikke er forpliktet til å oppbevare disse i henhold til gjeldende lovgivning eller andre forpliktelser vi har.

Opplysninger skal utleveres/overføres på en sikker måte. Dersom den registrerte inngir anmodningen elektronisk, og med mindre den registrerte anmoder om noe annet, skal informasjonen gis i en vanlig elektronisk form.

Du har rett til å klage til Datatilsynet dersom du opplever at dine personopplysninger ikke blir behandlet i henhold til denne erklæringen.

Arkivering av personopplysninger

Regnskapsloven pålegger oss å lagre transaksjonsdata i 5 år, men for å kunne ivareta kunders rettigheter i forbindelse med garanti og reklamasjon i henhold til forbrukerkjøpsloven, kjøpsloven og Norway Designs sine salgsbetingelser, lagrer vi kjøpshistorikk i 10 år.

Sikring av personopplysninger

Norway Designs har gode rutiner og omfattende tiltak for å sikre at uvedkommende ikke får tilgang til dine personopplysninger, og at behandlingen av data skjer i samsvar med kravene i gjeldende lovgivning. Eksempler på slike tiltak er risikovurderinger, implementering av organisatoriske og fysiske tiltak, tilgangsstyring og arkiveringsrutiner, samt rutiner for håndtering av data og oppfølging av forespørsler vedrørende retten til innsyn, retting og sletting.

Du kan være trygg på at Norway Designs lagrer dine personopplysninger på en sikker måte.

Utlevering av varer

Vi bruker Bring til forsendelse av varer, og utleverer personopplysninger som er nødvendig for at de skal kunne levere varene til deg. Informasjonen som deles med transportørene er navn, adresse, telefonnummer og e-post. I henhold til personopplysningsloven § 28 skal opplysninger som ikke lenger er nødvendige ut fra det formål de er lagret for, slettes. Posten Norge og Bring lagrer personopplysninger i henhold til den enhver tid gjeldende lovgivning. 

Betalingsløsninger

Vi bruker stripe.com og paypal.com for å ta i mot betalinger.

Alle systemer som behandler personopplysninger knyttet til betaling av ordre er strengt begrenset til ansatte som utfører nødvendige oppgaver knyttet til ordren.

Av sikkerhetshensyn oppbevarer vi historikk som inneholder IP-adressen vi mottar ordre fra. Betalingsopplysninger vi lager hos Norway Designs er: IP-adresse, navn, adresse, e-post og mobiltelefonnummer.

Kortbetalinger

Kortnummer oppbevares ikke utover det som er nødvendig for å sikre effektiv håndtering av eventuelle problemer med belastning, oppheving av reservasjon og kreditering. Det er ikke mulig for Norway Designs å se hele ditt kortnummer i noen av våre systemer etter gjennomført kjøp.

Velger du kort som betalingsmetode vil betalingsopplysninger og kortopplysninger bli delt med vår betalingsleverandører for kort: stripe.com og paypal.com, og behandlet iht. til deres regelverk som omfattes av Det europeiske regelverket om elektronisk kommunikasjon.

Informasjonskapsler (Cookies)

En cookie (informasjonskapsel) er en liten tekstfil som lagres på din enhet (datamaskin, smarttelefon eller nettbrett o.l.). Cookien lagres i forbindelse med de filene som brukes av enhetens nettleser (f.eks. Safari, Firefox, Internet Explorer, Chrome mfl.). En cookie er helt passiv og inneholder ingen programvare, virus eller spionprogram. Det finnes to typer cookies, tjeneste- og sesjonscookies. Den ene lagres i en lengre periode, mens den andre slettes så snart du lukker nettleseren. Teknisk sett har bare den serveren som har sendt cookien tilgang til informasjonen som er lagret, neste gang brukeren går tilbake en nettside som er tilknyttet serveren.

norwaydesigns.no samler vi inn anonymiserte opplysninger om besøkende til analyse.

Med anonymiserte opplysninger mener vi opplysninger som ikke kan spores tilbake til en bruker eller en person. Formålet med dette er å samle inn statistikk som kan brukes for å videreutvikle og forbedre nettstedet. Eksempler på denne type data er: antall som besøker siden, hvordan siden blir brukt, hvor lenge besøket varer, hvor brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Vi samler også inn søkeord som brukes via søkemotorene på websiden. Dette er kun for å forbedre søketreffene og kundeopplevelsen, og det samles ikke inn info som kan spores tilbake til brukeren.

Du kan når som helt selv velge å slette cookies i nettleseren din, eller gjøre egne innstillinger slik at du enten må godkjenne før nye cookies lagres på maskinen din eller kun godta cookies fra utvalgte nettsider. Hvis du enten velger å kun godkjenne enkelte nettsteder eller blokkerer cookies helt, må du være klar over at det vil medføre at der cookies ikke kan lagres vil ikke nettsidene alltid fungere optimalt. 

Markedsføring

Behandlingsgrunnlaget for e-postmarkedsføring er samtykke.

Vi ønsker at vår markedsføring skal oppleves relevant og verdifull for deg til enhver tid, derfor vil innholdet som oftest være tilpasset deg. Vi samarbeider med utvalgte partnere for å få til en god løsning knyttet til markedsføring i sosiale kanaler slik som facebook, instagram og google.

Vi og våre samarbeidspartnere sporer annonser for å vite hvilke annonse du har sett på nett, og hvilke produkter du har sett på hos oss. Med dette kan vi tilpasse butikken etter dine interesser, og vise deg relevante annonser ved neste anledning.

Markedsavdelingen har har det daglige ansvaret for Norway Designs behandling av personopplysninger knyttet til markedsføring, analyse og personalisering. 

Kontaktinfo

E-post: linn@norwaydesigns.no
Telefon: 23 11 45 10
Stortingsgaten 28, 0161 Oslo