Din handlekurv
Lukk alternativ Ikon
Fri frakt over 1000 kr | Standard frakt 89 kr | 14 dagers angrerett Fri frakt over 1000 kr | Standard frakt 89 kr | 14 dagers angrerett
Lukk Ikon

Heidi Bjørgan

Tynn pil til venstre Ikon Tynn pil til høyre Ikon

Som keramiker har Heidi Bjørgan en spesiell interesse for vanlige masseproduserte former. Bjørgan plukker opp ting som har blitt glemt eller havnet på loppemarkedet. Disse gjenstandene lager hun avstøpninger av i leire, det blir en slags sampling av objektets form. Det er noe som skjer når kjente former reproduseres i et annet materiale og med en annen metode. Formene får en annen funksjonalitet og verdi samtidig som de får en narrativ dimensjon.

UTDANNELSE

Kunst- og Designhøgskolen i Bergen / MA i keramikk / 2000
Kunst- og Designhøgskolen i Bergen / MA i skapende kuratorpraksis/ 2010

WWW.HEIDIBJORGAN.COM
F.1970

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

Grey og Yellow II – I verkene Grey og Yellow II har Heidi Bjørgan utforsket potensialet ved å sample andre kunstneres arbeider inn i hennes egne. Et fruktbart krysningspunkt har åpnet seg når hun har samplet elementer fra arbeidene til den kanadiske kunstneren Linda Sormin. Bjørgan har brukt ”rester” fra hennes installasjon fra utstillingen Ting Tang Trash * på Kode 1. Vaseformen er basert på en avstøpning av en lampeskjerm i plast som Bjørgan for flere år siden fant i en container. Toppen som kanskje kan illudere abstraherte buketter, er gjenbruksmateriale fra Sormin. Denne delen har Bjørgan glasert på nytt, slik at objektene får et helhetlig, koloristisk preg. Kontrastene mellom de to kunstnernes formspråk er derimot fremdeles tydelig.

UNIKA – Prod. av Heidi Bjørgan (NO) – Foto: Thor Brødreskift

×
Welcome Newcomer