Din handlekurv
Lukk alternativ Ikon
Fri frakt over 800 kr Fri frakt over 800 kr (ellers 69 kr) | 14 dagers åpent kjøp
Lukk Ikon

Kristine Bjaadal

Tynn pil til venstre Ikon Tynn pil til høyre Ikon

Kristine Bjaadal fokuserer på hvordan hun gjennom sin formgivning av hverdagsgjenstander kan gjøre dagligdagse rutiner om til verdsatte ritualer. Hennes innfallsvinkel til design har et poetisk tilsnitt hvor materialbruk og formgivning i felleskap gir assosiasjoner til så vel skulptur som til det bruksområdet objektene er tiltenkt.

UTDANNELSE
Kunsthøgskolen i Oslo / MA i design / 2009
Kunsthøgskolen i Oslo / BA i møbeldesign og interiørarkitektur / 2006
Kunstskolen i Rogaland / 2003
Einar Granum Kunstfagskole / 2001

WWW.KRISTINEBJAADAL.NO
F. 1980

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

AUGUST – August er en beholder i gjennomfarget porselen. Den kan brukes uten lokk som en vase eller med lokk som en krukke. Lokkene, i heltre ask/eik eller ask/valnøtt, er hånddreid i Norge av Knut Andreas Lien. Støpeformene er laget av Modellstuen og porselenet er støpt og bearbeidet av designeren selv. August er kun laget i et begrenset opplag, og befinner seg et sted mellom designprodukt og kunsthåndverk.


SMÅSKALA – Prod. av Kristine Bjaadal med Modellstuen og Lien Tredreiing (NO) – Foto: Marcus Erikstad

HOLD – Hold er en serie med ulike beholdere i farget glass. Beholderene har ulik grad av åpen/lukkethet, og kan brukes med eller uten lokk av heltre ask og lærdetaljer. Alle elementene er håndlaget i Norge; glasset er blåst av Magnor, lokkene er dreid av Knut Andreas Lien, lærdetaljene er laget av Faryabi og Bjaadal selv. Hold finnes foreløpig kun i et svært begrenset opplag, og befinner seg et sted midt i mellom produkt og kunstobjekt.
SMÅSKALA – Prod. av Magnor Glassverk/Kristine Bjaadal med Lien Tredreiing og Faryabi (NO) – Foto: Kaja Bruskeland

VERDI – Pleddet Verdi er, som navnet tilsier, laget spesielt til utstillingen. Mønsteret er inspirert av ullpledd fra 50-tallet; tiåret hvor Norway Designs ble etablert. Pleddet er laget i 100% norsk ull og er produsert i et begrenset opplag av Røros Tweed.

STORSKALA – Prod. av Røros Tweed (NO) – Prosessfoto: Kristine Bjaadal / Foto: Ellen Johanne Jarli