Din handlekurv
Lukk alternativ Ikon
Fri frakt over 1000 kr | Standard frakt 89 kr | 14 dagers angrerett Fri frakt over 1000 kr | Standard frakt 89 kr | 14 dagers angrerett
Lukk Ikon

NÅ Vol. 3 SEKSTEN

Norway Designs NÅ Vol.3 Seksten

Torsdag 13. oktober åpner vol.3 av salgsutstillingen Norway Designs NÅ. 

I årets utstilling Vol. 3 Seksten viderefører vi småskalakategorien, og ønsker også denne gangen å trekke fram hvilke kvaliteter en småskalaproduksjon kan tilføre objektene. Men denne gang med utgangspunkt i tallet seksten.

Alle produkter vil være til salgs i pop-up-butikken i løpet av utstillingsperioden 13. - 29. oktober

- Småskalaproduksjon tror jeg er med på å skape et tettere bånd mellom produkt og bruker; historien som følger med produktet gjør at du blir mer glad i det og ønsker å ta godt vare på det og beholde det lenge. Dette tror jeg igjen er med på å motvirke en forbrukskultur ellers preget av kjøp-og-kast. 
- Kristine Bjaadal / Klubben 

Bli med inn i verkstedet til Sverre Uhnger, Mirjam Tho og Anette Krogstad og se hvordan de skaper sine småskalaprodukter til årets utstilling. 

Norway Designs NÅ er skapt gjennom et tett samarbeid mellom Norway Designs,Klubben og Norske Kunsthåndverkere. Norske Kunsthåndverkere og Klubben jobber daglig med å øke kjennskapen til norsk design både her hjemme og internasjonalt, og uten dette samarbeidet hadde ikke Norway Designs NÅ sett dagens lys.

Årets utstillere:

Anette Krogstad 
Ann Kristin Einarsen
Anne Pfeffer Gjengedal
Anne Line Sund
Barmen & Brekke
Bodil Mogstad Skipnes
Helen Mørken
Kristine Bjaadal 
Lars Beller Fjetland 
Marisa Molin
Mirjam Tho 
Noidoi
Runa Klock
Sara Skotte 
Silje Nesdal
Sverre Uhnger

 

Krets bordskåner av Sverre Uhnger 

Vev av Mirjam Tho Foto: Charlotte W. Rosenhoff

Seksten fat av Anette Krogstad

Salatbestikk Monstera av Lars Beller Fjetland for Arven 1886

Les mer om utstillingsserien Norway Designs NÅ

Fortsett å lese

Helen Mørken og TacTix

Helen Mørken er født og oppvokst i England. Hennes hovedmateriale er porselen. Arbeidet utforsker porselenets gjennomskinnelighet og sarthet som fremheves i kombinasjon med andre materialer. Hennes produksjon spenner fra bruksgjenstander til lamper, lysekroner og mer skulpturelle arbeider. Hun produserer alt på sitt verksted i Tønsberg.


WWW.HELENMORKEN.NO

F. 1958

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

TACTIX -TacTix er et strategispill for to spillere, skapt av Piet Hein i 1940-årene. Det er enkelt å spille, men ikke like enkelt å mestre!

Denne utgaven er håndlagd i sort leire og porselen, brettet er dreid og kulene er håndrullet slik at hver kule er unik. Opplaget er begrenset og hvert spillebrett er nummerert. Spillet leveres i en eske med spillereglene i lokket.

 

 

Prod. av  Helen Mørken - Foto: Helen Mørken

Fortsett å lese

Barmen & Brekke og Emne

Barmen & Brekke er eit samarbeid mellom Per Tore Barmen og Siri Brekke som starta opp i 2015. Dei kombinerer materiala tre og keramikk og har ei felles interesse i handverk, material og tradisjonelle teknikkar.

Per Tore Barmen
F. 1972

UTDANNELSE
Norsk kunsthandverkskule. Sveinebrev i treskjærarfaget, 2004
Bergen Ingeniørhøgskule, 1994

Siri Brekke
F. 1975

UTDANNELSE 
Kunsthøgskulen i Bergen. Hovudfag i keramikk. 2005
Høgskolen i Akershus. Formgivning og produktdesign 1998
Høgskulen i Telemark. Folkekulturstudier. 1996

WWW.BARMENOGBREKKE.NO

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

EMNE - Emne er ein serie behaldarar som kombinerer 16 ulike treslag med porselen. Trevirket og porselenet er dreia. Treslaga som er nytta er alm, ask, barlind, bjørk, bøk, eik, furu, gran, kirsebær, kristtorn, plomme, lind, morell, or, raun og selje. 

Prod. av Barmen & Brekke - Foto: Barmen & Brekke

Fortsett å lese

Marisa Molin og Fragments of a king

Marisa Molin er en australsk gullsmed og kunstner. Hennes fokus er å oversette teksturer og fragmenter av det hun samler fra sine utallige turer langs kystlinjene der hun har bodd. Molin har nylig flyttet til Norge fra Tasmania hvor hun nå jobber med å utvikle sin Fragments-seire som nå inkluderer Fragments of Hardangerfjorden. 

WWW.MARISAMOLIN.COM
F. 1980

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

FRAGMENTS OF KING AND FLINDERS - Paper Nautilus, Lace Coral & Driftwood. 

I walk shorelines and edges of islands. I walk where the water meets land. I walk. I document. I walk some more and I collect fragments that have been placed there by wind or tide. I take these lost and broken fragments back into my studio and I translate them into wearable objects.

Through a form of mapping, I create a collective conversation of an island, rather than a single textural focus which has no belonging. I have continued my investigation of what can be found and interpreted as fragments along coastlines of Tasmania, with King Island and Flinders Island being the focus of this collection. This sculptural series has developed from textures of The Paper Nautilus shell, lace coral and driftwood


Prod. av Marisa Molin - Foto: Mel De Ruyter

Fortsett å lese

Bodil Mogstad Skipnes og Tubus

Bodil Mogstad Skipnes arbeider hovedsakelig med leire og porselensleire til mindre arbeider som kopper og skåler, og grov stengodsleire til store, rakubrente fat og gulvurner. Hun har vært kunsthåndverker på heltid siden 2009, etter å ha jobbet deltid i ulike skoleslag og med formidling av kunst i ulike sammenhenger i en årrekke. Medlem av kollektivet Kunsthåndverkerne i Kongensgate. Bodil har eget keramikkverksted i Hamar.   

WWW.BODIL-MOGSTAD-SKIPNES.NO

F. 1949

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

TUBUS - Gjennom flere år har Bodil Mogstad Skipnes laget kopper og små mugger/skåler i sylindrisk form. Serien har fått navnet TUBUS (latinsk ord for rør, feks på et mikroskop/kikkert).  

Til Volum 3 med tema seksten har hun produsert en utvidelse av TUBUS-serien i form av skåler og fat. Disse kommer i 3 grupper som ender opp i 16 ulike varianter, med noen nye farge som skal inngå sammen med de sorte og røde variantene som hovedsakelig er blitt brukt hittil i serien. Skålesettene er som bildene viser stabelvennlige.Glasurene lager Bodil selv fra bunnen av og produktene er hånddreide av fransk porselensleire fra Limoge i hennes verksted i Hamar.                                   

Prod. av Bodil Mogstad Skipnes - Foto: Bodil Mogstad Skipnes

Fortsett å lese

Mirjam Tho og The poetics of a place ( Oslo )

Mirjam Tho er oppvokst i Vestfold, og bor i Tønsberg. Hun har sin utdannelse innen tekstil fra Kunsthøgskolen i Oslo (2009), og er for tiden masterstudent ved samme sted (2017). Mirjam jobber med billedvev, og et gjennomgående tema for hennes arbeider er en utforsking av hvordan minnet vårt fungerer og hvordan ta vare på dem før de endrer seg eller forsvinner. Gjennom veven gjør hun minnene håndgripelige, slik at fortellingen kan oppleves igjen og igjen.   

̧« I dette prosjektet så har jeg samlet minner fra gater og steder i Oslo som jeg har passert mange ganger over flere år og disse seksten arbeidene som jeg skal vise på denne utstillingen det er et resultat av at jeg ønsker å gjøre disse minnene fra Oslo håndfaste. »

UTDANNELSE
Kunsthøgskolen i Oslo, MA, kunst og håndverk, uteksamineres våren 2017

F. 1985

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

THE POETICS OF A PLACE ( OSLO ) - Minner er som oftest, alltid knyttet til et sted, og serien tar utgangspunkt i hennes egen hukommelse, der hvert arbeide beskriver gater passert gjentakende ganger over flere år. Fargene tar utgangspunkt i Oslo bygårder, og hver vevnad er gitt tittelen fra gaten den er inspirert av. Oppbygningen i flaten, materialene som er brukt og måter de får frem farge på er inspirert av opplevelsen og minnene fra disse stedene.

Følg med Mirjam gjennom Oslos gater der hun henter sin inspirasjon. Følg hennes hverdag på @mirjamtho

Filmserien Norway Designs NÅ er laget i samarbeid med Birgit Solhaug – www.birgitsolhaug.no

 Besøk utstillingen og pop-up-butikken 13.-29. oktober. Du finner den i Oslobutikken. 

 

Fortsett å lese

Kristine Bjaadal og Immer

Kristine Bjaadal fokuserer på hvordan hun gjennom sin formgivning av hverdagsgjenstander kan gjøre dagligdagse rutiner om til verdsatte ritualer. Hennes innfallsvinkel til design har et poetisk tilsnitt hvor materialbruk og formgivning i felleskap gir assosiasjoner til så vel skulptur som til det bruksområdet objektene er tiltenkt. Bjaadal jobber i krysningsfeltet mellom produktdesign og kunsthåndverk, og ble i 2016 tildelt statens kunstnerstipend. 

UTDANNELSE
MA i design, Kunsthøgskolen i Oslo. 

WWW.KRISTINEBJAADAL.NO
F. 1980

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

IMMER - Immer er en serie små skåler og fat i steingods og porselen. 

Skålene kan brukes til det meste; servering av småretter, snacks, godteri, sukkerbiter og flaksalt. De kan også brukes til oppbevaring av småting andre steder i huset; på skrivebordet, badet og gangbordet – eller som potteskjuler for små sukkulenter. Fatene brukes som småtallerkner/fat, gryteunderlag eller som podie for vaser og pyntegjenstander. 

Porselenet er flytende og støpes i gipsformer. Steingodsleira er plastisk og håndpresses i de samme formene. To ulike materialer, med to helt ulike teknikker – likevel er alle skålene produsert i de samme gipsformene. Fatene er kjevlet ut av steingods og toppen er polert etter brenning, noe som gir den spesielle kontrasten mellom ru og glatt leire. 

Prod. av Kristine Bjaadal  - Foto: Illusion Photography

Fortsett å lese

Anne Pfeffer Gjengedal og It takes 16 days to become a queen

Anne Pfeffer Gjengedal er kunsthåndverker og har verksted i Vestfossen - Øvre Eiker. Verkstedet er både produksjons - og visningssted.  Hun arbeider hovedsakelig med materiale metall, ofte kombinert med gjenbruksmaterialer, i objekter, bilder og smykker.

WWW.ANNEPG.NO
F.1948

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

IT TAKE 16 DAYS TO BECOME A QUEEN  henviser til biene som legger egg for å skape en dronning til sitt bisamfunn. Det tar 16 dager fra egget er lagt til det har blitt en fullverdig dronning. Objektene/smykkene er Anne sin tolkning av denne prosessen. De er heklet og bearbeidet i 0,2 mm metalltråd i sølv, bearbeidet kobber eller forgylt sølv i tillegg til hvit eller blå porselens ”egg”. 

Anne Pfeffer Gjengedal har laget 16 objekter/anheng montert i en gjenbrukt insektkasse. I tillegg presenteres anheng i samme serie i forskjellige utførelser som selges enkeltvis.

Prod. av Anne Pfeffer Gjengedal - Foto: Anne Pfeffer Gjengedal

Fortsett å lese

Lars Beller Fjetland og Monstera

Lars Beller Fjetland sin filosofi som formgiver ligger dypt forankret i hans oppvekst på vestlandet; en forkjærlighet for naturens råvarer formgitt i et funksjonalistisk uttrykk preger formgiverens tilnærming. Kjernen i Lars Beller Fjetlands virke som formgiver er ønsket om å skape både et tidløst uttrykk og varige produkter. Gjennom et umiddelbart og ærlig formspråk oppstår designerens signatur; en sofistikert tilnærming til moderne bærekraft.

I 2011 åpnet han sitt eget studio i Bergen, og året etter kom gjennombruddet med lanseringen av fire produkter på den årlige Salone Del Mobile-messen i Milano. I årene 2012 – 2015 har Lars Beller Fjetland vunnet bade norske og internasjonale priser for sitt arbeid. Oktober 2015 ble han valgt ut til Wallpaper Magazine’s «20 under 40»-liste, som en av 20 formgivere under 40 år som kommer til å forme fremtiden.

Hans målsetning er å fortsette sitt arbeid som fulltids formgiver og kunsthåndverker, med et tydelig fokus på utforsking av naturmaterialer og håndverksteknikker.

UTDANNELSE 
Bachelorstudiet i design ved Kunst- og designhøyskolen i Bergen

WWW.BELLER.NO 
F. 1983

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

MONSTERA - Utgangspunktet for Monstera var en tur til Theodor Olsen Sølvvareverksteds arkiver, lagret dypt under en av Bergens syv beryktede fjell. Det var her Lars Beller Fjetland avdekket skisser av et asymetrisk bestikk fra slutten av femtiårene som aldri kom i produksjon. 

Theodor Olsen ba han bearbeide tegningene og bringer dem inn i det 20. århundre og resultatet er Monstera. 

Prototypen er håndsmidd av håndverksmester Bjørn Steffen Thorsen ved Arven 1886 i Bergen.

Prod. av Bjørn Steffen Thoresen ved Arven 1868 - Foto: Sjur Pollen

Fortsett å lese

Anne Line Sund og Den nye hverdagen


Anne Line Sund har drevet eget verksted siden 1986,  nå på Nesodden. Hun er førsteamanuensis i keramisk kunst og jobber deltid på Kunsthøgskolen i Oslo

UTDANNELSE 
Statens Håndverk- og kunstindustrskole Oslo, inst. for keramikk

WWW.ANNELINESUND.NO
F. 1961

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

DEN NYE HVERDAGEN - Arbeidet er preget av ønsket om forenkling i egen prosess, og fascinasjon for den rødbrune leirens rike kulturarv. Sentralt i tillegg til det visuelle er drikkeredskapenes indre form, klang og det taktile. Hender og fingertupper har særskilt mange og følsomme nervesensorer, og det er ikke før brukeren benytter koppen at opplevelsen kan skje. Kjenner en sterk samhørighet til pottemakerens ”enkle” arbeidsvirksomhet; som lykken du føler ved å oppnå og dreie den perfekt ønskelige kurve, tilfredsstillelsen i å frembringe akkurat den spensten i penselstrøket som du søkte, tenkning rundt glasurkjemi, eller rett og slett det fornøyelige i å ha utført et realt stykke arbeid; ikke å forglemme er de interessante sammenhengene mellom dem.

 Prod. av Anne Line Sund - Foto: Al Sund

Fortsett å lese
  • Side 1 på 2
×
Welcome Newcomer