Bodil Mogstad Skipnes og Tubus

03 Oct 2016Linn Ellevseth

Bodil Mogstad Skipnes arbeider hovedsakelig med leire og porselensleire til mindre arbeider som kopper og skåler, og grov stengodsleire til store, rakubrente fat og gulvurner. Hun har vært kunsthåndverker på heltid siden 2009, etter å ha jobbet deltid i ulike skoleslag og med formidling av kunst i ulike sammenhenger i en årrekke. Medlem av kollektivet Kunsthåndverkerne i Kongensgate. Bodil har eget keramikkverksted i Hamar.   

WWW.BODIL-MOGSTAD-SKIPNES.NO

F. 1949

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

TUBUS - Gjennom flere år har Bodil Mogstad Skipnes laget kopper og små mugger/skåler i sylindrisk form. Serien har fått navnet TUBUS (latinsk ord for rør, feks på et mikroskop/kikkert).  

Til Volum 3 med tema seksten har hun produsert en utvidelse av TUBUS-serien i form av skåler og fat. Disse kommer i 3 grupper som ender opp i 16 ulike varianter, med noen nye farge som skal inngå sammen med de sorte og røde variantene som hovedsakelig er blitt brukt hittil i serien. Skålesettene er som bildene viser stabelvennlige.



Glasurene lager Bodil selv fra bunnen av og produktene er hånddreide av fransk porselensleire fra Limoge i hennes verksted i Hamar.                                   

Prod. av Bodil Mogstad Skipnes - Foto: Bodil Mogstad Skipnes



Featured product

Unknown Vendor

Produkttittel

Kr 100

More articles