Lars Beller Fjetland og Monstera

30 Sep 2016Linn Ellevseth

Lars Beller Fjetland sin filosofi som formgiver ligger dypt forankret i hans oppvekst på vestlandet; en forkjærlighet for naturens råvarer formgitt i et funksjonalistisk uttrykk preger formgiverens tilnærming. Kjernen i Lars Beller Fjetlands virke som formgiver er ønsket om å skape både et tidløst uttrykk og varige produkter. Gjennom et umiddelbart og ærlig formspråk oppstår designerens signatur; en sofistikert tilnærming til moderne bærekraft.

I 2011 åpnet han sitt eget studio i Bergen, og året etter kom gjennombruddet med lanseringen av fire produkter på den årlige Salone Del Mobile-messen i Milano. I årene 2012 – 2015 har Lars Beller Fjetland vunnet bade norske og internasjonale priser for sitt arbeid. Oktober 2015 ble han valgt ut til Wallpaper Magazine’s «20 under 40»-liste, som en av 20 formgivere under 40 år som kommer til å forme fremtiden.

Hans målsetning er å fortsette sitt arbeid som fulltids formgiver og kunsthåndverker, med et tydelig fokus på utforsking av naturmaterialer og håndverksteknikker.

UTDANNELSE 
Bachelorstudiet i design ved Kunst- og designhøyskolen i Bergen

WWW.BELLER.NO 
F. 1983

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

MONSTERA - Utgangspunktet for Monstera var en tur til Theodor Olsen Sølvvareverksteds arkiver, lagret dypt under en av Bergens syv beryktede fjell. Det var her Lars Beller Fjetland avdekket skisser av et asymetrisk bestikk fra slutten av femtiårene som aldri kom i produksjon. 

Theodor Olsen ba han bearbeide tegningene og bringer dem inn i det 20. århundre og resultatet er Monstera. 

Prototypen er håndsmidd av håndverksmester Bjørn Steffen Thorsen ved Arven 1886 i Bergen.

Prod. av Bjørn Steffen Thoresen ved Arven 1868 - Foto: Sjur PollenFeatured product

Unknown Vendor

Produkttittel

Kr 100

More articles