Din handlekurv
Lukk alternativ Ikon
Fri frakt over 1000 kr | Standard frakt 89 kr | 14 dagers angrerett Fri frakt over 1000 kr | Standard frakt 89 kr | 14 dagers angrerett
Lukk Ikon

NÅ Vol. 3 SEKSTEN

Norway Designs NÅ Vol.3 Seksten

Torsdag 13. oktober åpner vol.3 av salgsutstillingen Norway Designs NÅ. 

I årets utstilling Vol. 3 Seksten viderefører vi småskalakategorien, og ønsker også denne gangen å trekke fram hvilke kvaliteter en småskalaproduksjon kan tilføre objektene. Men denne gang med utgangspunkt i tallet seksten.

Alle produkter vil være til salgs i pop-up-butikken i løpet av utstillingsperioden 13. - 29. oktober

- Småskalaproduksjon tror jeg er med på å skape et tettere bånd mellom produkt og bruker; historien som følger med produktet gjør at du blir mer glad i det og ønsker å ta godt vare på det og beholde det lenge. Dette tror jeg igjen er med på å motvirke en forbrukskultur ellers preget av kjøp-og-kast. 
- Kristine Bjaadal / Klubben 

Bli med inn i verkstedet til Sverre Uhnger, Mirjam Tho og Anette Krogstad og se hvordan de skaper sine småskalaprodukter til årets utstilling. 

Norway Designs NÅ er skapt gjennom et tett samarbeid mellom Norway Designs,Klubben og Norske Kunsthåndverkere. Norske Kunsthåndverkere og Klubben jobber daglig med å øke kjennskapen til norsk design både her hjemme og internasjonalt, og uten dette samarbeidet hadde ikke Norway Designs NÅ sett dagens lys.

Årets utstillere:

Anette Krogstad 
Ann Kristin Einarsen
Anne Pfeffer Gjengedal
Anne Line Sund
Barmen & Brekke
Bodil Mogstad Skipnes
Helen Mørken
Kristine Bjaadal 
Lars Beller Fjetland 
Marisa Molin
Mirjam Tho 
Noidoi
Runa Klock
Sara Skotte 
Silje Nesdal
Sverre Uhnger

 

Krets bordskåner av Sverre Uhnger 

Vev av Mirjam Tho Foto: Charlotte W. Rosenhoff

Seksten fat av Anette Krogstad

Salatbestikk Monstera av Lars Beller Fjetland for Arven 1886

Les mer om utstillingsserien Norway Designs NÅ

Fortsett å lese

Helen Mørken og TacTix

Helen Mørken er født og oppvokst i England. Hennes hovedmateriale er porselen. Arbeidet utforsker porselenets gjennomskinnelighet og sarthet som fremheves i kombinasjon med andre materialer. Hennes produksjon spenner fra bruksgjenstander til lamper, lysekroner og mer skulpturelle arbeider. Hun produserer alt på sitt verksted i Tønsberg.


WWW.HELENMORKEN.NO

F. 1958

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

TACTIX -TacTix er et strategispill for to spillere, skapt av Piet Hein i 1940-årene. Det er enkelt å spille, men ikke like enkelt å mestre!

Denne utgaven er håndlagd i sort leire og porselen, brettet er dreid og kulene er håndrullet slik at hver kule er unik. Opplaget er begrenset og hvert spillebrett er nummerert. Spillet leveres i en eske med spillereglene i lokket.

 

 

Prod. av  Helen Mørken - Foto: Helen Mørken

Fortsett å lese

Anette Krogstad og Seksten fat


Til årets utstilling og pop-up-butikk har Anette Krogstad produsert seksten fat. Fatene sammenstilt skaper ett stort sammenhengende bilde. Men de kan kjøpes enkeltvis, og slik kan kunden plukke ut det fatet som interesserer dem mest. 

UTDANNELSE
Kunstskolen i Bergen (KiB)
Bachelor i Produktdesign, Høyskolen i Oslo og Akershus
Master i Kunstfag keramikk, Kunsthøyskolen i Oslo

Anette Krogstad har utdanning som produktdesigner og keramiker fra Kunsthøyskolen i Oslo. Hun nærer en særlig interesse for mat og måltidet. Dette gjenspeiles i hennes keramiske arbeider både i form og funksjon. 

WWW.ANETTEKROGSTAD.NO 
F. 1984

«Det å servere mat på en tallerken og det å møtes rundt et bord og rundt måltidet, er det som er tematikken i mye av arbeidene mine»

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

SEKSTEN FAT - Anette Krogstad stiller ut seksten komponerte og nummererte fat til Vol.3 Fatene sammenstilt skaper ett stort sammenhengende bilde. De kan kjøpes enkeltvis og tanken er at kunden kan plukke ut den delen som interesserer dem mest.
Glasurene og komposisjonen trekker assosiasjoner til Skandinavisk natur og vær, som vinterlandskap, havskum og mosedekket skogbunn. Fatene skal kunne monteres på vegg men ønsket er og at de skal brukes.

Hvert enkelt fat er unikt og nummerert.

Følg med henne inn i verkstedet hennes i Oslo der produserer alle arbeidene sine.

Les mer om Anette på hennes egne nettside www.anettekrogstad.no og følg hennes hverdag på @krogstadanette.

Filmserien Norway Designs NÅ er laget i samarbeid med Birgit Solhaug – www.birgitsolhaug.no
Besøk utstillingen og pop-up-butikken 13.-29. oktober i Oslo. Fortsett å lese
×
Welcome Newcomer