Din handlekurv
Lukk alternativ Ikon
Fri frakt over 1000 kr | Standard frakt 89 kr | 14 dagers angrerett Fri frakt over 1000 kr | Standard frakt 89 kr | 14 dagers angrerett
Lukk Ikon

NÅ Vol. 3 SEKSTEN

Norway Designs NÅ Vol.3 Seksten

Torsdag 13. oktober åpner vol.3 av salgsutstillingen Norway Designs NÅ. 

I årets utstilling Vol. 3 Seksten viderefører vi småskalakategorien, og ønsker også denne gangen å trekke fram hvilke kvaliteter en småskalaproduksjon kan tilføre objektene. Men denne gang med utgangspunkt i tallet seksten.

Alle produkter vil være til salgs i pop-up-butikken i løpet av utstillingsperioden 13. - 29. oktober

- Småskalaproduksjon tror jeg er med på å skape et tettere bånd mellom produkt og bruker; historien som følger med produktet gjør at du blir mer glad i det og ønsker å ta godt vare på det og beholde det lenge. Dette tror jeg igjen er med på å motvirke en forbrukskultur ellers preget av kjøp-og-kast. 
- Kristine Bjaadal / Klubben 

Bli med inn i verkstedet til Sverre Uhnger, Mirjam Tho og Anette Krogstad og se hvordan de skaper sine småskalaprodukter til årets utstilling. 

Norway Designs NÅ er skapt gjennom et tett samarbeid mellom Norway Designs,Klubben og Norske Kunsthåndverkere. Norske Kunsthåndverkere og Klubben jobber daglig med å øke kjennskapen til norsk design både her hjemme og internasjonalt, og uten dette samarbeidet hadde ikke Norway Designs NÅ sett dagens lys.

Årets utstillere:

Anette Krogstad 
Ann Kristin Einarsen
Anne Pfeffer Gjengedal
Anne Line Sund
Barmen & Brekke
Bodil Mogstad Skipnes
Helen Mørken
Kristine Bjaadal 
Lars Beller Fjetland 
Marisa Molin
Mirjam Tho 
Noidoi
Runa Klock
Sara Skotte 
Silje Nesdal
Sverre Uhnger

 

Krets bordskåner av Sverre Uhnger 

Vev av Mirjam Tho Foto: Charlotte W. Rosenhoff

Seksten fat av Anette Krogstad

Salatbestikk Monstera av Lars Beller Fjetland for Arven 1886

Les mer om utstillingsserien Norway Designs NÅ

Fortsett å lese

Barmen & Brekke og Emne

Barmen & Brekke er eit samarbeid mellom Per Tore Barmen og Siri Brekke som starta opp i 2015. Dei kombinerer materiala tre og keramikk og har ei felles interesse i handverk, material og tradisjonelle teknikkar.

Per Tore Barmen
F. 1972

UTDANNELSE
Norsk kunsthandverkskule. Sveinebrev i treskjærarfaget, 2004
Bergen Ingeniørhøgskule, 1994

Siri Brekke
F. 1975

UTDANNELSE 
Kunsthøgskulen i Bergen. Hovudfag i keramikk. 2005
Høgskolen i Akershus. Formgivning og produktdesign 1998
Høgskulen i Telemark. Folkekulturstudier. 1996

WWW.BARMENOGBREKKE.NO

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

EMNE - Emne er ein serie behaldarar som kombinerer 16 ulike treslag med porselen. Trevirket og porselenet er dreia. Treslaga som er nytta er alm, ask, barlind, bjørk, bøk, eik, furu, gran, kirsebær, kristtorn, plomme, lind, morell, or, raun og selje. 

Prod. av Barmen & Brekke - Foto: Barmen & Brekke

Fortsett å lese

Bodil Mogstad Skipnes og Tubus

Bodil Mogstad Skipnes arbeider hovedsakelig med leire og porselensleire til mindre arbeider som kopper og skåler, og grov stengodsleire til store, rakubrente fat og gulvurner. Hun har vært kunsthåndverker på heltid siden 2009, etter å ha jobbet deltid i ulike skoleslag og med formidling av kunst i ulike sammenhenger i en årrekke. Medlem av kollektivet Kunsthåndverkerne i Kongensgate. Bodil har eget keramikkverksted i Hamar.   

WWW.BODIL-MOGSTAD-SKIPNES.NO

F. 1949

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

TUBUS - Gjennom flere år har Bodil Mogstad Skipnes laget kopper og små mugger/skåler i sylindrisk form. Serien har fått navnet TUBUS (latinsk ord for rør, feks på et mikroskop/kikkert).  

Til Volum 3 med tema seksten har hun produsert en utvidelse av TUBUS-serien i form av skåler og fat. Disse kommer i 3 grupper som ender opp i 16 ulike varianter, med noen nye farge som skal inngå sammen med de sorte og røde variantene som hovedsakelig er blitt brukt hittil i serien. Skålesettene er som bildene viser stabelvennlige.Glasurene lager Bodil selv fra bunnen av og produktene er hånddreide av fransk porselensleire fra Limoge i hennes verksted i Hamar.                                   

Prod. av Bodil Mogstad Skipnes - Foto: Bodil Mogstad Skipnes

Fortsett å lese

Kristine Bjaadal og Immer

Kristine Bjaadal fokuserer på hvordan hun gjennom sin formgivning av hverdagsgjenstander kan gjøre dagligdagse rutiner om til verdsatte ritualer. Hennes innfallsvinkel til design har et poetisk tilsnitt hvor materialbruk og formgivning i felleskap gir assosiasjoner til så vel skulptur som til det bruksområdet objektene er tiltenkt. Bjaadal jobber i krysningsfeltet mellom produktdesign og kunsthåndverk, og ble i 2016 tildelt statens kunstnerstipend. 

UTDANNELSE
MA i design, Kunsthøgskolen i Oslo. 

WWW.KRISTINEBJAADAL.NO
F. 1980

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

IMMER - Immer er en serie små skåler og fat i steingods og porselen. 

Skålene kan brukes til det meste; servering av småretter, snacks, godteri, sukkerbiter og flaksalt. De kan også brukes til oppbevaring av småting andre steder i huset; på skrivebordet, badet og gangbordet – eller som potteskjuler for små sukkulenter. Fatene brukes som småtallerkner/fat, gryteunderlag eller som podie for vaser og pyntegjenstander. 

Porselenet er flytende og støpes i gipsformer. Steingodsleira er plastisk og håndpresses i de samme formene. To ulike materialer, med to helt ulike teknikker – likevel er alle skålene produsert i de samme gipsformene. Fatene er kjevlet ut av steingods og toppen er polert etter brenning, noe som gir den spesielle kontrasten mellom ru og glatt leire. 

Prod. av Kristine Bjaadal  - Foto: Illusion Photography

Fortsett å lese
×
Welcome Newcomer