Din handlekurv
Lukk alternativ Ikon
Fri frakt over 800 kr (ellers 79 kr) | 14 dagers angrerett | Vi sender kun i Norge Fri frakt over 800 kr (ellers 79 kr) | 14 dagers angrerett | Vi sender kun i Norge
Lukk Ikon

NÅ Vol. 2 SKALA

Norway Designs NÅ Vol. 2 SKALA

Torsdag 8. oktober kl 18.30 åpner salgsutstillingen Skala. Utstillingen er den andre i rekken av Norway Designs NÅ; et prosjekt vi har startet i samarbeid med Norske Kunsthåndverkere og Klubben for å fremheve dagens formgivere og produkter. Vi ønsker med dette prosjektet å rette fokuset tilbake på formidling av norsk formgivning og bidra til økt forståelse og kjennskap til både norske formgiverer, produksjon og produkt. 

I Norway Designs NÅ, vol. 1 ble det lagt fokus på prosessen bak produktene og ulike produksjonsmetoder for å gjøre det enklere for publikum å forstå objektenes verdi. De utstilte produktene ble presentert i tre kategorier; unika, småskala og storskala. I Norway Designs NÅ, Vol. 2 ønsker vi å gå dypere inn i småskala-kategorien og har invitert kunsthåndverkere og designere til å søke om deltagelse. Vi har plukket ut 19 til å delta i utstillingen. 

Med fokus på småskala har forutsetningen vært at produktene/objektene som kurateres inn produseres i et lite opplag, gjerne av formgiver selv eller i samarbeid med håndverker/småskalaprodusent. Vi har oppfordret til samarbeid mellom designere og kunsthåndverkere. Produktene vil bli solgt i kommisjon hos Norway Designs under utstillingsperioden. 


UTSTILLERE

Alma Geller   
Annette Krogstad
Kristine Five Melvær & Torbjørn Andressen 
Sverre Thomas & Thomas Jenkins  
Guri Sandvik 

Siv Lier
Barmen og Brekke
Fimbul & Luihn 
Silje Nesdal
Kneip
Arkivet 
Kristine Bjaadal 
Ann Kristin Einarsen 
Philipp von Hase 
Sara Skotte  
gunzler.polmar 
Oscar Honeyman-Novotny
Maria Brinch 
Anne Udnes

Silje Nesdal - Granit

Kneip - Pat. vol1

Kristine Bjaadal - Juni

PLUS OG NORWAY DESIGNS FOR LIVING

Opprinnelsen til Norway Designs var utstillingen ”Norway Designs for living» som ble vist første gang i Chicago i 1951 og frem til 1953 på fire andre steder i USA. Formålet med utstillingen var å fremme eksport av norske varer og var en av de første utstillingene for å markedsføre norske designprodukter i USA. I 1957 ble butikken Norway Designs etablert i Oslo, da med tanke på å formidle norske designprodukter og kunsthåndverk i Norge.

I 1958 ble organisasjonen PLUS startet opp i Gamlebyen i Fredrikstad. PLUS ble startet for å være et formidlingssenter mellom formgivere og industrien, å skape et treffpunkt hvor det ville gjøre det enklere for begge parter å få ideer opp fra tegnebordet og ut i produksjon. Norway Designs var gjennom hele PLUS sin levetid (1978) en formidler av alt det som ble produsert der. Veldig mye av norsk designhistorie fra tidsrommet 1958-1978 har sin opprinnelse fra PLUS.

Les mer om utstillingsserien Norway Designs NÅ 

Fortsett å lese

Norway Designs NÅ Vol. 2 Skala i bilder

Norway Designs NÅ Vol. 2 Skala i bilder

VindusutstillingenGymbagger i tekstiler med printede fotografier og pigment på ull. Bokstøttene Granti av Silje Nesdal produsert av samme type stein som brosteinene i Bergen og fra overskuddsmateriale etter gravstøtteproduksjon.


Stilleben og Well av Ann Kristin Einarsen. Well er en nytolkning av den tradisjonelle terrakottapotten, mens Stilleben er en serie serveringsfat og boller i ulike leirgodsleirer.


Vaser og skåler av Guri Sandvik i innfarget porselen og stengods/terracotta.Brukstekstil er et samarbeid med tradisjonrike Solberg Spinderi designet av günzler.polmar. Anette Krogstad nydelige keramikk Interstellar og Hattinge. 

Den vakre smykkeserien Arkivet Herbarium av designkollektive Arkivet. Smykkene er inspirert av vår norske flora. 
Prossess i vindusutstillingen

As Long As You Like av Sverre Uhnger og Thomas Jenkins. Bordet er produyksert av formgiverene selv og i bordplaten er det brukt Larvikitt. 


Et utvalg av produktene i vindusutstillingen. Lysestake Barmen&Brekke, store keramikkvaser av Anne Udnes, vaser av Guri Sandvik, vasen Oui av Kristine Five Melvær og Torbjøn Anderssen produsert av Magnor. Skulpuren Pat. Vol 1 av Kneip.

Fortsett å lese

Utstillingsåpning

Tusen takk til alle som kom og gjorde utstillingsåpningen av Norway Designs NÅ Vol. 2 Skala til en fantastisk kveld i går! Vi er så stolte over å kunne presentere så mye norsk design og kunsthåndverk  i butikken. Alle produktene vi stiller ut er produsert av formgiveren selv i et begrenset opplag, og kan kjøpes i butikken i løpet av utstillingsperioden.

Norway Designs NÅ er en utstillingsserie vi har startet sammen med Norske Kunsthåndverkere og Klubben for å fremme nåtidige norske formgivere og produkter. Du kan lese mer om utstillingen her

Fortsett å lese

Anne Udnes

Anne Udnes har jobbet med leire i mer enn 30 år og driver verkstedfelleskap EMBLA keramikk i Oslo sentrum. Hun har hatt  gjesteopphold på verksteder og deltatt på workshops i England, New Mexico, Hellas og India for å lære ulike håndverks- og brenneteknikker.

UTDANNELSE
Svennebrev som pottemaker/keramiker

WWW.ANNEUDNES.NO
F. 1958

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

VASER OG BOLLER - Udnes’ lager tradisjonelle bruksting. Dreieskiven er det viktigste verktøyet i  hennes arbeid, hvor hun utforsker organiske teksturer og strukturer som fornyer den stramme, klassiske vaseformen. Udnes presenterer et utvalg av seksjonsdreide vaser og boller i steingodsleire og porselen. De ulike leiretypenes egenskaper bestemmer overflateteksturen og utrykket.

Prod. av Anne Udnes  - Foto: Anne Udnes og Niklas Hart

Fortsett å lese

Silje Nesdal

Silje Nesdal har sin daglige base i Oslo, som freelance møbeldesigner. Hun er utdannet innen tekstil og senere møbel, er allsidig og liker å jobbe innenfor forskjellige materialer. Silje har i perioder bodd i Japan og Helsinki, og henter mye inspirasjon fra tradisjonelt håndverk, i tillegg til materialbruk og detaljering.

UTDANNELSE
MA Møbeldeisgn og interiørarkitektur, fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen
Utvekslet til Aalto Universitet i Helsinki, Finland
Utdannelse BA Møbeldeisgn og interiørarkitektur, fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen
BA Søm og design fra Høyskolen i Oslo og Høgskulen i Volda

WWW.SILJENESDAL.COM
F. 1982

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

GRANIT - Granit bokstøtter er utviklet fra samme type stein som brosteinene i Bergen og fra overskuddsmateriale etter gravstøtteproduksjon. De skarpe kantene står i dyp kontrast til den visuelle myke overflaten og fargespillet i granitten. Tyngden på granitten jobber sammen med formen, for å holde bøker og magasiner på plass. Egenskapene til steinen, materialiteten og formen er med på å skape et produkt som er til nytte og glede, for øyet og for bokhyllen.

Prod. av Silje Nesdal - Foto: Anja Elmine Basma

Fortsett å lese

Philipp von Hase

I mer enn ti år har Philipp von Hase jobbet og reist rundt som møbelsnekker.
I løpet av de siste fem årene har han dedikert seg til en møbeldesign- utdannelse ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen. Von Hase er veldig interessert i både design og produksjonsprosesser. I fremtiden vil han gjerne åpne sitt eget mobile møbeldesignstudio og verksted.

Utdannelse
Møbelsnekker og designer

WWW.PHILIPPVONHASE.COM
F. 1980

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

SIGNA LINGA - ’Signa Ligna’ er et lite redskap som kan gjøre en stor forskjell! det er et sett av bokstaver og tall som kan brukes til å slå personlige og poetiske meldinger, eller initialer og dato i alle slags overflater. ved å sette preg på våre produkter, arbeider eller daglige gjenstander kan vi individualisere objektet og øke deres affeksjonsverdi.

Fortsett å lese

Kneip

Kneip er et kunst-, håndverk- og designstudio, grunnlagt av Jørgen Platou Willumsen og Stian Korntved Ruud. Kneip startet våren 2014 som en nettbutikk med rene, enkle produkter med fokus på tradisjon, materialer og håndverk. Alle produktene er håndlaget, og er enten unike eller laget i små serier.

Jørgen Platou Willumsen
F. 1986

Stian Korntved Ruud
F. 1989

UTDANNELSE
HIAK, KHIO, AHO

WWW.KNEIP.NO

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

PAT.VOL 1 - Pat.vol 1 er et eksperimentelt prosjekt der Kneip har brukt ulike teknikker for å utforske overflater og farger til stål. I løpet av de siste årene har Kneip jobbet mye med messing, kobber og stål, og over tid fått innsikt i hvordan vi kan bruke kjemikalier for å starte prosesser som vil oksidere metallet. På mange måter starte vi en prosess som over tid vil være i konstant endring. Pat Vol.1 serien har en nære relasjoner til noen av Kneips største inspirasjonskilder, natur, vær og geometri.

Prod. av Kneip - Foto: Kneip

 

Fortsett å lese

Guri Sandvik

Guri Sandvik er billedkunstner. Hun har jobbet som kunstfotograf siden tidlig 90-tall, og som formgiver de siste 5-6 år. Sandivk er tilknyttet d5 fellesverksted i Oslo. Der lager hun sine keramiske produkter som vaser og skåler.

UTDANNELSE
Autodidakt

GURISANDVIK.BLOGSPOT.NO
F. 1957

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

VASER OG SKÅLER - Guri Sandviks keramiske objekter støpes i innfarget porselen og leirgods/terracotta. Hun tilstreber rene geometriske former, nærmest industrielle, men etterlater bevisst vage spor av håndverket i overflaten. Form, linjer og stofflighet er i fokus. Sandvik liker kontrasten mellom det harde materialet, de strenge formene og den taktile uglasserte flaten på utsiden av objektene. I arbeidet med skålene utfordrer hum formens balansepunkt.

Guri Sandvik er opptatt av hva som skjer i rommet mellom objektene. Vasene og skålene har ett felles formspråk. Hvert objekt har sin egenverdi, men sammen skaper de en helhet, en form for stilleben. De er både bruksgjenstander og skulpturelle former i seg selv.

Prod. av Guri Sandvik - Foto: Linda Schade (Vaser) og Inger Marie Grini (Skåler)

Fortsett å lese

Alma Sophia Grønli Geller

Alma er en norsk smykkedesigner og gullsmed med base i London. Hun liker å eksperimentere med ulike former og utvikle kreative og skulpturelle smykker.

UTDANNELSE
University for the Creative Arts, Rochester, UK / First Class BA (Hons) Silversmithing, Goldsmithing and Jewellery / 2011– 2013 
Plus-Skolen, Gamlebyen Fredrikstad / Svennebrev Gullsmed / 2008 – 2010 

F. 1989

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

THE SQUARE COLLECTION - Alma Sophia Grønli Geller finner det fasinerende å ta en grunnform, som kuben, åpne den, forme den og skape et nytt uttrykk. Det er spennende og interessant med kontrast, form og negativt rom som kommer fram i prosessen. Hun er blant annet inspirert av arkitektur, rene linjer og skjulte detaljer. Det er viktig for Geller at smykkene hennes er behagelige å bruke og ved å jobbe med firkantete rør oppnår hun en skulpturell effekt samtidig som smykkene blir lette å bære. På grunn av den håndlagde prosessen er alle smykkene laget i små opplag.

Prod. av Alma Sophia Grønli Geller - Foto: Laura Huhta

Fortsett å lese

günzler.polmar

Victoria Günzler og Sara Polmar utgjør designstudioet günzler. polmar og er to av Klubbens tre grunnleggere. Günzler.polmar ønsker å skape gjenstander som man blir glad i og ønsker å ta godt vare på, og bruke lenge.

Victoria Günzler
F. 1986

UTDANNELSE
Kunsthøgskolen i Oslo, MA kunstfag keramikk 2014
Kunsthøgskolen i Oslo, BA Interiørarkitektur og møbeldesign 2011

Sara Wright Polmar

F. 1982

UTDANNELSE
Kunsthøgskolen i Oslo, BA Interiørarkitektur og møbeldesign 2011
Høgskolen i Oslo, BA Faglærer Kunst og Håndverk, 2007

WWW.GUNZLERPOLMAR.NO

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

BRUKSTEKSTIL I-V - Brukstekstil er et samarbeid mellom günzler.polmar og tradisjonsrike Solberg Spinderi. Det vevde mønsteret er inspirert av klassisk vevteknikk, og av Solbergs eget arkiv med fabrikkens gamle tekstiler.

Med utgangspunkt i en stormønstret metervare produseres brukstekstiler i ulike formater. Tekstilenes bruksområder er opp til deg å bestemme: tepper, håndklær, duker, brikker, servietter. Den store rapporten gir store visuelle variasjoner etter hvilket utsnitt man gjør; det største og det minste formatet hører sammen i fargepalett og visuelt uttrykk, men har samtidig to unike mønstre. Dette gir variasjoner og mange ulike produkter ut av en enkelt vev - som er gunstig ved en småskalaproduksjon.

Prod. av Solberg Spinderi - Foto: günzler.polmar

HANDLENETT OG MAPPE - Bunads- og husflidsstoffer er idag Solberg Spinderi sine viktigste produkter. Da vi besøkte Solberg utenfor Drammen falt vi for disse tradisjonsrike og vakre tekstilene, særlig stoffene med toskaftsbinding der sort renning er kombinert med rene kulører; blått, rødt, gult og grønt. Vi bestemte oss for å bruke disse stoffene i en ny kontekst, og begynte å tegne ulike produkter som kunne sys. Resultatet er en serie med tilbehør; én mappe med glidelås og to handlenett i to størrelser. Alle er bygget på samme prinsipp, inspirert av brettet papir. Produktene er håndlaget i et svært begrenset opplag for denne utstillingen.

Prod. av günzler.polmar - Foto: günzler.polmar

 

 

Fortsett å lese
  • Side 1 på 3
×
Welcome Newcomer