Din handlekurv
Lukk alternativ Ikon
Fri frakt over 1000 kr | Standard frakt 89 kr | 14 dagers angrerett Fri frakt over 1000 kr | Standard frakt 89 kr | 14 dagers angrerett
Lukk Ikon

NÅ Vol. 2 SKALA

günzler.polmar

Victoria Günzler og Sara Polmar utgjør designstudioet günzler. polmar og er to av Klubbens tre grunnleggere. Günzler.polmar ønsker å skape gjenstander som man blir glad i og ønsker å ta godt vare på, og bruke lenge.

Victoria Günzler
F. 1986

UTDANNELSE
Kunsthøgskolen i Oslo, MA kunstfag keramikk 2014
Kunsthøgskolen i Oslo, BA Interiørarkitektur og møbeldesign 2011

Sara Wright Polmar

F. 1982

UTDANNELSE
Kunsthøgskolen i Oslo, BA Interiørarkitektur og møbeldesign 2011
Høgskolen i Oslo, BA Faglærer Kunst og Håndverk, 2007

WWW.GUNZLERPOLMAR.NO

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

BRUKSTEKSTIL I-V - Brukstekstil er et samarbeid mellom günzler.polmar og tradisjonsrike Solberg Spinderi. Det vevde mønsteret er inspirert av klassisk vevteknikk, og av Solbergs eget arkiv med fabrikkens gamle tekstiler.

Med utgangspunkt i en stormønstret metervare produseres brukstekstiler i ulike formater. Tekstilenes bruksområder er opp til deg å bestemme: tepper, håndklær, duker, brikker, servietter. Den store rapporten gir store visuelle variasjoner etter hvilket utsnitt man gjør; det største og det minste formatet hører sammen i fargepalett og visuelt uttrykk, men har samtidig to unike mønstre. Dette gir variasjoner og mange ulike produkter ut av en enkelt vev - som er gunstig ved en småskalaproduksjon.

Prod. av Solberg Spinderi - Foto: günzler.polmar

HANDLENETT OG MAPPE - Bunads- og husflidsstoffer er idag Solberg Spinderi sine viktigste produkter. Da vi besøkte Solberg utenfor Drammen falt vi for disse tradisjonsrike og vakre tekstilene, særlig stoffene med toskaftsbinding der sort renning er kombinert med rene kulører; blått, rødt, gult og grønt. Vi bestemte oss for å bruke disse stoffene i en ny kontekst, og begynte å tegne ulike produkter som kunne sys. Resultatet er en serie med tilbehør; én mappe med glidelås og to handlenett i to størrelser. Alle er bygget på samme prinsipp, inspirert av brettet papir. Produktene er håndlaget i et svært begrenset opplag for denne utstillingen.

Prod. av günzler.polmar - Foto: günzler.polmar

 

 

Fortsett å lese
×
Welcome Newcomer