Din handlekurv
Lukk alternativ Ikon
Fri frakt over 1000 kr | Standard frakt 89 kr | 14 dagers angrerett Fri frakt over 1000 kr | Standard frakt 89 kr | 14 dagers angrerett
Lukk Ikon

NÅ Vol. 2 SKALA

Silje Nesdal

Silje Nesdal har sin daglige base i Oslo, som freelance møbeldesigner. Hun er utdannet innen tekstil og senere møbel, er allsidig og liker å jobbe innenfor forskjellige materialer. Silje har i perioder bodd i Japan og Helsinki, og henter mye inspirasjon fra tradisjonelt håndverk, i tillegg til materialbruk og detaljering.

UTDANNELSE
MA Møbeldeisgn og interiørarkitektur, fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen
Utvekslet til Aalto Universitet i Helsinki, Finland
Utdannelse BA Møbeldeisgn og interiørarkitektur, fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen
BA Søm og design fra Høyskolen i Oslo og Høgskulen i Volda

WWW.SILJENESDAL.COM
F. 1982

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

GRANIT - Granit bokstøtter er utviklet fra samme type stein som brosteinene i Bergen og fra overskuddsmateriale etter gravstøtteproduksjon. De skarpe kantene står i dyp kontrast til den visuelle myke overflaten og fargespillet i granitten. Tyngden på granitten jobber sammen med formen, for å holde bøker og magasiner på plass. Egenskapene til steinen, materialiteten og formen er med på å skape et produkt som er til nytte og glede, for øyet og for bokhyllen.

Prod. av Silje Nesdal - Foto: Anja Elmine Basma

Fortsett å lese

Philipp von Hase

I mer enn ti år har Philipp von Hase jobbet og reist rundt som møbelsnekker.
I løpet av de siste fem årene har han dedikert seg til en møbeldesign- utdannelse ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen. Von Hase er veldig interessert i både design og produksjonsprosesser. I fremtiden vil han gjerne åpne sitt eget mobile møbeldesignstudio og verksted.

Utdannelse
Møbelsnekker og designer

WWW.PHILIPPVONHASE.COM
F. 1980

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

SIGNA LINGA - ’Signa Ligna’ er et lite redskap som kan gjøre en stor forskjell! det er et sett av bokstaver og tall som kan brukes til å slå personlige og poetiske meldinger, eller initialer og dato i alle slags overflater. ved å sette preg på våre produkter, arbeider eller daglige gjenstander kan vi individualisere objektet og øke deres affeksjonsverdi.

Fortsett å lese

Kneip

Kneip er et kunst-, håndverk- og designstudio, grunnlagt av Jørgen Platou Willumsen og Stian Korntved Ruud. Kneip startet våren 2014 som en nettbutikk med rene, enkle produkter med fokus på tradisjon, materialer og håndverk. Alle produktene er håndlaget, og er enten unike eller laget i små serier.

Jørgen Platou Willumsen
F. 1986

Stian Korntved Ruud
F. 1989

UTDANNELSE
HIAK, KHIO, AHO

WWW.KNEIP.NO

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

PAT.VOL 1 - Pat.vol 1 er et eksperimentelt prosjekt der Kneip har brukt ulike teknikker for å utforske overflater og farger til stål. I løpet av de siste årene har Kneip jobbet mye med messing, kobber og stål, og over tid fått innsikt i hvordan vi kan bruke kjemikalier for å starte prosesser som vil oksidere metallet. På mange måter starte vi en prosess som over tid vil være i konstant endring. Pat Vol.1 serien har en nære relasjoner til noen av Kneips største inspirasjonskilder, natur, vær og geometri.

Prod. av Kneip - Foto: Kneip

 

Fortsett å lese

Guri Sandvik

Guri Sandvik er billedkunstner. Hun har jobbet som kunstfotograf siden tidlig 90-tall, og som formgiver de siste 5-6 år. Sandivk er tilknyttet d5 fellesverksted i Oslo. Der lager hun sine keramiske produkter som vaser og skåler.

UTDANNELSE
Autodidakt

GURISANDVIK.BLOGSPOT.NO
F. 1957

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

VASER OG SKÅLER - Guri Sandviks keramiske objekter støpes i innfarget porselen og leirgods/terracotta. Hun tilstreber rene geometriske former, nærmest industrielle, men etterlater bevisst vage spor av håndverket i overflaten. Form, linjer og stofflighet er i fokus. Sandvik liker kontrasten mellom det harde materialet, de strenge formene og den taktile uglasserte flaten på utsiden av objektene. I arbeidet med skålene utfordrer hum formens balansepunkt.

Guri Sandvik er opptatt av hva som skjer i rommet mellom objektene. Vasene og skålene har ett felles formspråk. Hvert objekt har sin egenverdi, men sammen skaper de en helhet, en form for stilleben. De er både bruksgjenstander og skulpturelle former i seg selv.

Prod. av Guri Sandvik - Foto: Linda Schade (Vaser) og Inger Marie Grini (Skåler)

Fortsett å lese

Alma Sophia Grønli Geller

Alma er en norsk smykkedesigner og gullsmed med base i London. Hun liker å eksperimentere med ulike former og utvikle kreative og skulpturelle smykker.

UTDANNELSE
University for the Creative Arts, Rochester, UK / First Class BA (Hons) Silversmithing, Goldsmithing and Jewellery / 2011– 2013 
Plus-Skolen, Gamlebyen Fredrikstad / Svennebrev Gullsmed / 2008 – 2010 

F. 1989

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

THE SQUARE COLLECTION - Alma Sophia Grønli Geller finner det fasinerende å ta en grunnform, som kuben, åpne den, forme den og skape et nytt uttrykk. Det er spennende og interessant med kontrast, form og negativt rom som kommer fram i prosessen. Hun er blant annet inspirert av arkitektur, rene linjer og skjulte detaljer. Det er viktig for Geller at smykkene hennes er behagelige å bruke og ved å jobbe med firkantete rør oppnår hun en skulpturell effekt samtidig som smykkene blir lette å bære. På grunn av den håndlagde prosessen er alle smykkene laget i små opplag.

Prod. av Alma Sophia Grønli Geller - Foto: Laura Huhta

Fortsett å lese

günzler.polmar

Victoria Günzler og Sara Polmar utgjør designstudioet günzler. polmar og er to av Klubbens tre grunnleggere. Günzler.polmar ønsker å skape gjenstander som man blir glad i og ønsker å ta godt vare på, og bruke lenge.

Victoria Günzler
F. 1986

UTDANNELSE
Kunsthøgskolen i Oslo, MA kunstfag keramikk 2014
Kunsthøgskolen i Oslo, BA Interiørarkitektur og møbeldesign 2011

Sara Wright Polmar

F. 1982

UTDANNELSE
Kunsthøgskolen i Oslo, BA Interiørarkitektur og møbeldesign 2011
Høgskolen i Oslo, BA Faglærer Kunst og Håndverk, 2007

WWW.GUNZLERPOLMAR.NO

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

BRUKSTEKSTIL I-V - Brukstekstil er et samarbeid mellom günzler.polmar og tradisjonsrike Solberg Spinderi. Det vevde mønsteret er inspirert av klassisk vevteknikk, og av Solbergs eget arkiv med fabrikkens gamle tekstiler.

Med utgangspunkt i en stormønstret metervare produseres brukstekstiler i ulike formater. Tekstilenes bruksområder er opp til deg å bestemme: tepper, håndklær, duker, brikker, servietter. Den store rapporten gir store visuelle variasjoner etter hvilket utsnitt man gjør; det største og det minste formatet hører sammen i fargepalett og visuelt uttrykk, men har samtidig to unike mønstre. Dette gir variasjoner og mange ulike produkter ut av en enkelt vev - som er gunstig ved en småskalaproduksjon.

Prod. av Solberg Spinderi - Foto: günzler.polmar

HANDLENETT OG MAPPE - Bunads- og husflidsstoffer er idag Solberg Spinderi sine viktigste produkter. Da vi besøkte Solberg utenfor Drammen falt vi for disse tradisjonsrike og vakre tekstilene, særlig stoffene med toskaftsbinding der sort renning er kombinert med rene kulører; blått, rødt, gult og grønt. Vi bestemte oss for å bruke disse stoffene i en ny kontekst, og begynte å tegne ulike produkter som kunne sys. Resultatet er en serie med tilbehør; én mappe med glidelås og to handlenett i to størrelser. Alle er bygget på samme prinsipp, inspirert av brettet papir. Produktene er håndlaget i et svært begrenset opplag for denne utstillingen.

Prod. av günzler.polmar - Foto: günzler.polmar

 

 

Fortsett å lese

Kristine Five Melvær og Torbjørn Anderssen

Melvær bygger bro mellom sine to fagfelt, og tegner belysning, dekketøy, møbler og grafisk design i Kristine Five Melvær Design. Anderssen var en av gründerne av Norway Says, og er nå partner i Anderssen & Voll. Han har vært professor ved Kunsthøgskolen i Bergen.

Kristine Five Melvær
F. 1984

UTDANNELSE 
Master i Indistridesign fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, 2008
Master i Visuell kommunikasjon fra Kunsthøgskolen i Oslo, 2012
WWW.KRISTINEFIVEMELVAER.COM

Torbjørn Anderssen
F. 1976

UTDANNELSE
Hovedfag i Møbel og interiørarkitektur fra Kunsthøgskolen i Bergen, 2002
WWW.ANDERSSEN-VOLL.COM

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

OUI - Oui er tegnet av Melvær og Anderssen i forbindelse med deres giftemål. Vasen åpner for et personlig hverdsagsrituale for to som er glade i hverandre. Den er knepet sammen i toppen med noe som minner om et segl. Den todelte formen oppmuntrer til ny bruk; partene i paret kan bringe hvert sitt bidrag til vasen, slik at buketten blir et sammensatt uttrykk for de to enhetene som utgjør paret. Vasens form er krevende å hente fram og lokker fram det ypperste hos glassblåserne på Magnor. Hver vase stampes i form, før toppdelen klippes og formes slik at hver vase blir unik.

Prod. av Magnor Glassverk - Foto: Erik Five Gunnerud

Fortsett å lese

Ann Kristin Einarsen

Ann Kristin Einarsen er født og oppvokst i Narvik. Primært jobber hun med skulpturelle objekter, men designer og produserer også funksjonelt kunsthåndverk. Materialenes iboende egenskaper samt det gode håndverket står i fokus.

UTDANNELSE 
Master i kunstfag fra Kunsthøgskolen i Oslo

WWW.ANNKRISTINEINARSEN.NO
F. 1981

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

WELL - Well urtepotte er en nytolkning av den tradisjonelle terrakottapotten. Den uglaserte potten trekker til seg vann og hjelper til med å holde på fuktigheten, mens det glaserte fatet fylles med vann og lar urtene selv forsyne seg med det vannet de trenger. Pottene kommer i to størrelser og er tilpasset urtene du handler i dagligvaren.

STILLEBEN - Stilleben er en serie serveringsfat og boller i ulike leirgodsleirer. Formene er tradisjonelle men designet med tanke på å fungere sammen i ulike kombinasjoner. De tre delene er tiltenkt mange funksjoner og ønsker å oppfordre til lek med komposisjon og bruk.

Prod. av Ann Kristin Einarsen - Foto: Anja Basma

Fortsett å lese

ARKIVET

ARKIVET er en nyopprettet kunstgruppe bestående av fem smykkekunstnere;
Putte H. Dal, Hilde Dramstad, Elsie-Ann Hochlin, Camilla Luihn og Heidi Sand.

ARKIVET produserer utstillinger med stadige skiftende tema i
en kollektivprosess i forhold til overordnet tema. Gruppens virksomhet innbefatter bla. utstillingsvirksomhet til nasjonale og internasjonale visningssteder. 

Putte Helene Dal
F. 1969
UTDANNELSE
Kunstfagkanditat, SHKS, KHiO, Institutt for Metall og smykkekunst, 2003 
BFA 3D, Moore College of Art and Design, Philadelphia, USA, 1999

Heidi Sand
F. 1957
UTDANNELSE
State University of New York, College at New Paltz, USA, 1984 
Diplomeksamen Metall, Statens Håndverks og Kunstindustriskole i Oslo (SHKS/KHiO), 1980-84 

Camilla Luihn
F.1968
UTDANNELSE
KHiO, fagområde Metall, BA MA, 1988-90, 92-94
College of Athens, Hellenic American Union, Hellas, 1990-91 

Hilde Dramstad
F. 1965
UTDANNELSE
KHiO, fagområde Metall, BA MA, 1989-94

Elsie-Ann Hochlin
F. 1961
UTDANNELSE
Diplomeksamen Metall, Statens Håndverks og Kunstindustriskole i Oslo,  (SHKS/KHiO), 1982-86

ARKIVETKUNST.WEEBLY.COM

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

ARKIVET HERBARIUM - ARKIVET Herbarium er en smykkeserie bestående av 10 ulike anheng med temaet norske villblomster. Den norske flora består av over 1500 arter. Mange av disse er truet av etablerte fremmede arter som har blitt et miljøproblem. Vi setter fokus på våre særegne blomster, som også henspeiler på nordmenns vesen og lynne. Både planter og folk preges av de ulike topografiske forholdene i Norge. Anhengene utføres i sølv, messing og oksidert kobber, med kjeder i oksidert sølv.

Smykkene har stor grad av anvendelighet, og har form og farge som passer til brukere i alle aldre. Uttrykket er feminint, romantisk og stilrent.

Prod. av ARKIVET - Foto: Camilla Luihn

 

Fortsett å lese

Sara Skotte

Sara Skotte jobber med porselensprodukter som befinner seg i skjæringspunktet mellom design og kunst. Hennes porselen appellerer til de taktile sansene, det er produkter du har lyst til å ta i og bruke. Produktene er håndlagde og karakteriseres av kvalitet, overraskende detaljer
og brukervennlighet.

UTDANNELSE
Kunsthøgskolen i Oslo / Hovedfag i keramikk / 2005 Staffordshire University, England / BA i Ceramic Design / 2003
NTNU / Mellomfag i kunsthistorie / 2000
NTNU / Grunnfag i kunsthistorie / 1999

WWW.SARASKOTTE.COM
F. 1980

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

DIALOG - Vasekolleksjonen Dialog handler om forskjellig materialuttrykk i en arketypisk form. Serien består av tre variasjoner over samme form i tre størrelser. Designeren fascineres av hvordan metode og materiale former et produkt; tiden det tar å lage produktet og samtalen som oppstår mellom form, metode og materiale.

Vasene er designet slikt at gjengivelsen av formen vil fortone seg ulikt for hver valgte metode og materiale. Den minste vasen er støpt. Støping gir en eksakt gjengivelse av formen slik den er tegnet. Den mellomste vasen blåses i glass. Munnblåst glass klarer ikke gjengi den stramme formen like godt, ergo vil dette produktet få en mykere linje. Den største vasen presses ut i plastisk, litt grov leire og har et røffere uttrykk. Slik får hvert produkt et særegent uttrykk.

Prod. av Sara Skotte - Foto: Sara Skotte

Fortsett å lese
  • Side 1 på 2
×
Welcome Newcomer