Din handlekurv
Lukk alternativ Ikon
Fri frakt over 1000 kr | Standard frakt 89 kr | 14 dagers angrerett Fri frakt over 1000 kr | Standard frakt 89 kr | 14 dagers angrerett
Lukk Ikon

NÅ Vol. 2 SKALA

Norway Designs NÅ Vol. 2 SKALA

Torsdag 8. oktober kl 18.30 åpner salgsutstillingen Skala. Utstillingen er den andre i rekken av Norway Designs NÅ; et prosjekt vi har startet i samarbeid med Norske Kunsthåndverkere og Klubben for å fremheve dagens formgivere og produkter. Vi ønsker med dette prosjektet å rette fokuset tilbake på formidling av norsk formgivning og bidra til økt forståelse og kjennskap til både norske formgiverer, produksjon og produkt. 

I Norway Designs NÅ, vol. 1 ble det lagt fokus på prosessen bak produktene og ulike produksjonsmetoder for å gjøre det enklere for publikum å forstå objektenes verdi. De utstilte produktene ble presentert i tre kategorier; unika, småskala og storskala. I Norway Designs NÅ, Vol. 2 ønsker vi å gå dypere inn i småskala-kategorien og har invitert kunsthåndverkere og designere til å søke om deltagelse. Vi har plukket ut 19 til å delta i utstillingen. 

Med fokus på småskala har forutsetningen vært at produktene/objektene som kurateres inn produseres i et lite opplag, gjerne av formgiver selv eller i samarbeid med håndverker/småskalaprodusent. Vi har oppfordret til samarbeid mellom designere og kunsthåndverkere. Produktene vil bli solgt i kommisjon hos Norway Designs under utstillingsperioden. 


UTSTILLERE

Alma Geller   
Annette Krogstad
Kristine Five Melvær & Torbjørn Andressen 
Sverre Thomas & Thomas Jenkins  
Guri Sandvik 

Siv Lier
Barmen og Brekke
Fimbul & Luihn 
Silje Nesdal
Kneip
Arkivet 
Kristine Bjaadal 
Ann Kristin Einarsen 
Philipp von Hase 
Sara Skotte  
gunzler.polmar 
Oscar Honeyman-Novotny
Maria Brinch 
Anne Udnes

Silje Nesdal - Granit

Kneip - Pat. vol1

Kristine Bjaadal - Juni

PLUS OG NORWAY DESIGNS FOR LIVING

Opprinnelsen til Norway Designs var utstillingen ”Norway Designs for living» som ble vist første gang i Chicago i 1951 og frem til 1953 på fire andre steder i USA. Formålet med utstillingen var å fremme eksport av norske varer og var en av de første utstillingene for å markedsføre norske designprodukter i USA. I 1957 ble butikken Norway Designs etablert i Oslo, da med tanke på å formidle norske designprodukter og kunsthåndverk i Norge.

I 1958 ble organisasjonen PLUS startet opp i Gamlebyen i Fredrikstad. PLUS ble startet for å være et formidlingssenter mellom formgivere og industrien, å skape et treffpunkt hvor det ville gjøre det enklere for begge parter å få ideer opp fra tegnebordet og ut i produksjon. Norway Designs var gjennom hele PLUS sin levetid (1978) en formidler av alt det som ble produsert der. Veldig mye av norsk designhistorie fra tidsrommet 1958-1978 har sin opprinnelse fra PLUS.

Les mer om utstillingsserien Norway Designs NÅ 

Fortsett å lese

Kneip

Kneip er et kunst-, håndverk- og designstudio, grunnlagt av Jørgen Platou Willumsen og Stian Korntved Ruud. Kneip startet våren 2014 som en nettbutikk med rene, enkle produkter med fokus på tradisjon, materialer og håndverk. Alle produktene er håndlaget, og er enten unike eller laget i små serier.

Jørgen Platou Willumsen
F. 1986

Stian Korntved Ruud
F. 1989

UTDANNELSE
HIAK, KHIO, AHO

WWW.KNEIP.NO

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

PAT.VOL 1 - Pat.vol 1 er et eksperimentelt prosjekt der Kneip har brukt ulike teknikker for å utforske overflater og farger til stål. I løpet av de siste årene har Kneip jobbet mye med messing, kobber og stål, og over tid fått innsikt i hvordan vi kan bruke kjemikalier for å starte prosesser som vil oksidere metallet. På mange måter starte vi en prosess som over tid vil være i konstant endring. Pat Vol.1 serien har en nære relasjoner til noen av Kneips største inspirasjonskilder, natur, vær og geometri.

Prod. av Kneip - Foto: Kneip

 

Fortsett å lese

Guri Sandvik

Guri Sandvik er billedkunstner. Hun har jobbet som kunstfotograf siden tidlig 90-tall, og som formgiver de siste 5-6 år. Sandivk er tilknyttet d5 fellesverksted i Oslo. Der lager hun sine keramiske produkter som vaser og skåler.

UTDANNELSE
Autodidakt

GURISANDVIK.BLOGSPOT.NO
F. 1957

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

VASER OG SKÅLER - Guri Sandviks keramiske objekter støpes i innfarget porselen og leirgods/terracotta. Hun tilstreber rene geometriske former, nærmest industrielle, men etterlater bevisst vage spor av håndverket i overflaten. Form, linjer og stofflighet er i fokus. Sandvik liker kontrasten mellom det harde materialet, de strenge formene og den taktile uglasserte flaten på utsiden av objektene. I arbeidet med skålene utfordrer hum formens balansepunkt.

Guri Sandvik er opptatt av hva som skjer i rommet mellom objektene. Vasene og skålene har ett felles formspråk. Hvert objekt har sin egenverdi, men sammen skaper de en helhet, en form for stilleben. De er både bruksgjenstander og skulpturelle former i seg selv.

Prod. av Guri Sandvik - Foto: Linda Schade (Vaser) og Inger Marie Grini (Skåler)

Fortsett å lese

günzler.polmar

Victoria Günzler og Sara Polmar utgjør designstudioet günzler. polmar og er to av Klubbens tre grunnleggere. Günzler.polmar ønsker å skape gjenstander som man blir glad i og ønsker å ta godt vare på, og bruke lenge.

Victoria Günzler
F. 1986

UTDANNELSE
Kunsthøgskolen i Oslo, MA kunstfag keramikk 2014
Kunsthøgskolen i Oslo, BA Interiørarkitektur og møbeldesign 2011

Sara Wright Polmar

F. 1982

UTDANNELSE
Kunsthøgskolen i Oslo, BA Interiørarkitektur og møbeldesign 2011
Høgskolen i Oslo, BA Faglærer Kunst og Håndverk, 2007

WWW.GUNZLERPOLMAR.NO

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

BRUKSTEKSTIL I-V - Brukstekstil er et samarbeid mellom günzler.polmar og tradisjonsrike Solberg Spinderi. Det vevde mønsteret er inspirert av klassisk vevteknikk, og av Solbergs eget arkiv med fabrikkens gamle tekstiler.

Med utgangspunkt i en stormønstret metervare produseres brukstekstiler i ulike formater. Tekstilenes bruksområder er opp til deg å bestemme: tepper, håndklær, duker, brikker, servietter. Den store rapporten gir store visuelle variasjoner etter hvilket utsnitt man gjør; det største og det minste formatet hører sammen i fargepalett og visuelt uttrykk, men har samtidig to unike mønstre. Dette gir variasjoner og mange ulike produkter ut av en enkelt vev - som er gunstig ved en småskalaproduksjon.

Prod. av Solberg Spinderi - Foto: günzler.polmar

HANDLENETT OG MAPPE - Bunads- og husflidsstoffer er idag Solberg Spinderi sine viktigste produkter. Da vi besøkte Solberg utenfor Drammen falt vi for disse tradisjonsrike og vakre tekstilene, særlig stoffene med toskaftsbinding der sort renning er kombinert med rene kulører; blått, rødt, gult og grønt. Vi bestemte oss for å bruke disse stoffene i en ny kontekst, og begynte å tegne ulike produkter som kunne sys. Resultatet er en serie med tilbehør; én mappe med glidelås og to handlenett i to størrelser. Alle er bygget på samme prinsipp, inspirert av brettet papir. Produktene er håndlaget i et svært begrenset opplag for denne utstillingen.

Prod. av günzler.polmar - Foto: günzler.polmar

 

 

Fortsett å lese

Barmen & Brekke

Barmen & Brekke har kvar for seg lang røynsle frå arbeid med materiala tre og leire. Saman freistar dei å utforska ulike samspel mellom desse som kan leia fram til objekt med funksjonelle og estetiske eigenskapar. 

Per Tore Barmen
F. 1972

UTDANNELSE
Norsk kunsthandverkskule. Sveinebrev i treskjærarfaget, 2004
Bergen Ingeniørhøgskule, 1994

Siri Brekke
F. 1975

UTDANNELSE
Kunsthøgskulen i Bergen. Hovudfag i keramikk. 2005
Høgskolen i Akershus. Formgivning og produktdesign 1998
Høgskulen i Telemark. Folkekulturstudier. 1996

WWW.BARMENOGBREKKE.NO

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

KVEIK - Kveik er ein serie lysestakar. Tre design i kombinasjonar med fem ulike leiretypar og fem ulike norske tresortar. Framstillingsteknikk er dreiing, truleg ein av dei eldste måtane å forma material på. Ein slags syklus kan sjåast i KVEIK. Med sine sirkulære variasjonar er hjulet, veden, leira, elden og ljoset med på å binda dei saman, kvar på sitt vis.

Prod. av Barmen & Brekke - Foto: Barmen & Brekke

Fortsett å lese

Oscar Honeyman-Novotny

Oscar Honeyman-Novotny er designer og produsent med studio og verksted på Bjølsen. Fokuset i hans arbeid ligger i å skape alt fra møbler til urban design som gir brukere glede og interesse for innholdet i produktene de anvende

UTDANNELSE
BFA Furniture Design

www.betweendesigns.no
F. 1986

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

BLYANT - Enkle verktøy er ofte de som varer lengst. Med min bakgrunn som møbeldesigner og møbelsnekker ville jeg lage et produkt med de samme varige egenskapene som mine verktøy har. For å få til dette må produktets sammensetning være lett kunne forstå og være laget av gode materialer. Denne blyanten består av fire deler, stålrør, to plyfinerprofiler og blyet. Alt er laget på Bjølsen.

Prod. av Oscar Honeyman-Novotny - Foto: Oscar Honeyman-Novotny

Fortsett å lese
×
Welcome Newcomer