Norway Designs NÅ Vol. 2 SKALA

30 Oct 2015Linn Ellevseth

Torsdag 8. oktober kl 18.30 åpner salgsutstillingen Skala. Utstillingen er den andre i rekken av Norway Designs NÅ; et prosjekt vi har startet i samarbeid med Norske Kunsthåndverkere og Klubben for å fremheve dagens formgivere og produkter. Vi ønsker med dette prosjektet å rette fokuset tilbake på formidling av norsk formgivning og bidra til økt forståelse og kjennskap til både norske formgiverer, produksjon og produkt. 

I Norway Designs NÅ, vol. 1 ble det lagt fokus på prosessen bak produktene og ulike produksjonsmetoder for å gjøre det enklere for publikum å forstå objektenes verdi. De utstilte produktene ble presentert i tre kategorier; unika, småskala og storskala. I Norway Designs NÅ, Vol. 2 ønsker vi å gå dypere inn i småskala-kategorien og har invitert kunsthåndverkere og designere til å søke om deltagelse. Vi har plukket ut 19 til å delta i utstillingen. 

Med fokus på småskala har forutsetningen vært at produktene/objektene som kurateres inn produseres i et lite opplag, gjerne av formgiver selv eller i samarbeid med håndverker/småskalaprodusent. Vi har oppfordret til samarbeid mellom designere og kunsthåndverkere. Produktene vil bli solgt i kommisjon hos Norway Designs under utstillingsperioden. 


UTSTILLERE

Alma Geller   
Annette Krogstad
Kristine Five Melvær & Torbjørn Andressen 
Sverre Thomas & Thomas Jenkins  
Guri Sandvik 

Siv Lier
Barmen og Brekke
Fimbul & Luihn 
Silje Nesdal
Kneip
Arkivet 
Kristine Bjaadal 
Ann Kristin Einarsen 
Philipp von Hase 
Sara Skotte  
gunzler.polmar 
Oscar Honeyman-Novotny
Maria Brinch 
Anne Udnes

Silje Nesdal - Granit

Kneip - Pat. vol1

Kristine Bjaadal - Juni

PLUS OG NORWAY DESIGNS FOR LIVING

Opprinnelsen til Norway Designs var utstillingen ”Norway Designs for living» som ble vist første gang i Chicago i 1951 og frem til 1953 på fire andre steder i USA. Formålet med utstillingen var å fremme eksport av norske varer og var en av de første utstillingene for å markedsføre norske designprodukter i USA. I 1957 ble butikken Norway Designs etablert i Oslo, da med tanke på å formidle norske designprodukter og kunsthåndverk i Norge.

I 1958 ble organisasjonen PLUS startet opp i Gamlebyen i Fredrikstad. PLUS ble startet for å være et formidlingssenter mellom formgivere og industrien, å skape et treffpunkt hvor det ville gjøre det enklere for begge parter å få ideer opp fra tegnebordet og ut i produksjon. Norway Designs var gjennom hele PLUS sin levetid (1978) en formidler av alt det som ble produsert der. Veldig mye av norsk designhistorie fra tidsrommet 1958-1978 har sin opprinnelse fra PLUS.

Les mer om utstillingsserien Norway Designs NÅ Featured product

Unknown Vendor

Produkttittel

Kr 100

More articles