Norway Designs NÅ Vol. 1 VERDI

30 Oct 2014Linn Ellevseth

Verdi er en kuratert salgsutstilling som markerer starten på Norway Designs NÅ; et prosjekt for å fremheve nåtidige norske formgivere og produkter. Norway Designs tar med dette opp igjen de originale ideene bak PLUS og utstillingene “Norway Designs for living” ved å rette fokuset tilbake på formidling av norsk formgivning.

Utstillingen Verdi åpner 25. september i butikken vår i Oslo. Dette er et samarbeid med Norske Kunsthåndverkere og Klubben og vil vise produkter fra 14 norske formgivere, blant annet av grunnleggerne av Klubben, Sverre Uhnger og günzler.polmar, samt keramikkdesigner Sara Skotte.
Verdi vil fokusere både på de tre aktørenes historie, samt se på hva som ligger bak dagens design- og kunsthåndverksprodukter. Det vil være fokus på prosessene bak produktene og forskjellige produksjonsmetoder, og produktene vil bli presentert i forskjellige stadier; fra prototyper til småskalaproduksjon og masseproduksjon. Dette vil publikum kunne gjenkjenne på de forskjellige prisnivåene og dermed få et innblikk i, og en forståelse for objektenes verdi. 

Utstillere:
Kristine Bjaadal
Heidi Bjørgan
Lars Olav Dybdal
Kristine Five Melvær
Victoria Günzler
Thomas Jenkins
Runa Klock
Geir Nustad
Sara Wright Polmar
Margit Seland
Sara Skotte
Wilhelm Grieg Teisner
Åse-Marit Thorbjørnsrud
Sverre Uhnger

Bakgrunnshistorie
Opprinnelsen til Norway Designs var utstillingen ”Norway Designs for living» som ble vist første gang i Chicago i 1951 og frem til 1953 på fire andre steder i USA. Formålet med utstillingen var å fremme eksport av norske varer og var en av de første utstillingene for å markedsføre norske designprodukter i USA. I 1957 ble butikken Norway Designs etablert i Oslo, da med tanke på å formidle norske designprodukter og kunsthåndverk i Norge.
I 1958 ble organisasjonen PLUS startet opp i Gamlebyen i Fredrikstad. PLUS ble startet for å være et formidlingssenter mellom formgivere og industrien, å skape et treffpunkt hvor det ville gjøre det enklere for begge parter å få ideer opp fra tegnebordet og ut i produksjon. Norway Designs var gjennom hele PLUS sin levetid (1978) en formidler av alt det som ble produsert der. Veldig mye av norsk designhistorie fra tidsrommet 1958-1978 har sin opprinnelse fra PLUS.

Les mer om utstillingsserien Norway Designs NÅFeatured product

Unknown Vendor

Produkttittel

Kr 100

More articles