Din handlekurv
Lukk alternativ Ikon
Fri frakt over 1000 kr | Standard frakt 89 kr | 14 dagers angrerett Fri frakt over 1000 kr | Standard frakt 89 kr | 14 dagers angrerett
Lukk Ikon

Odd Standard

Tynn pil til venstre Ikon Tynn pil til høyre Ikon

I vinter dro vi på besøk til Odd Standards mikrofabrikk i Stavanger for å plukke ut produkter til butikken. Nå er utvalget vi gjorde av Odd Standards unike dekketøy endelig på plass i hyllene hos oss. Odd Standard er grunnlagt og drevet av duoen Tonje Sandberg og Constance Gaard Kristiansen, og selskapet serverer i utgangspunktet servise til høyt profilerte restauranter med sans for kvalitet og kreativitet. I mikrofabrikken i Stavanger smeltes og støpes servise som virkelig sprenger standarden. Dekketøyet svever i grenselandet mellom kunst og redskap, industri og håndverk, og løfter måltidet til et nytt nivå. Sandberg og Kristiansen jobbet flere år sammen i Figgjo og fant en felles fascinasjon for selve spiseopplevelsen og hvordan servise kunne forsterke denne opplevelsen.  

«For oss som designere handler det om å lage et produkt som utfyller og utfylles av det som skal serveres. Vi sier ofte at produktet ikke er ferdig designet før det er mat i det.» (Sandberg) 

 

De opplevde at prosessen fra idé til ferdig produkt ofte var lang, og hørte om restauranter som måtte vente opptil ett år for å få levert tallerkener som ble produsert hos keramikere. Med et ønske om å utforske de ulike mulighetene forskjellig materiale og teknikker tilbyr, startet de Odd Standard i 2014. De arbeider med et bredt spekter av materialer som keramikk, glass, tre, stein og papir, og har til og med lagd en tallerken av tyll, opprinnelig laget til en middag med magasinet D2, som for tiden blir testet ut av en kokk i Washington. Odd Standard eksperimenterer mye og tar vare på det meste av det de lager, ved blant annet å selge rester og prototyper som ellers kanskje ville blitt kastet. 

Kjøp produktene fra Odd Standard her

Følg Odd Standard på Instagram: @oddstandard

×
Welcome Newcomer