Håndverk+

07 Jun 2018Julia Lossius

Vår daglige leder Runa Boman er en av flere dyktige deltakerne som stiller til debatt under helgens Håndverk+. Arrangementet blir avholdt i Vågå 7.-10. juni og inkluderer utstillinger, foredrag, debatter og kurs. Håndverk+ er en ny møteplass for håndverkere og designere. Gjennom Håndverk+ skal designere og håndverkere sammen løfte tradisjonsrikt håndverk inn i fremtiden. Noen av landets fremste designere, håndverkere og produsenter møtes til tverrfaglige verksteder for å jobbe sammen og utveksle ideer og kompetanse. Publikum får anledning til å prøve seg som håndverkere, og det blir blant annet utstillinger, salg av keramikk, åpent ildhus med smaksprøver, Café Edvard med meny fra oldemor Christine, konsert med Jutullaget, vandring i Edvard Munchs fotspor og Munch-meditasjon i Vågåkyrkja.  Håndverk+ ønsker å skape kunnskap og interesse for den rike håndverksarven vår slik at gamle teknikker og metoder blir med videre inn i fremtiden.

- Håndverk+ har som mål å skape kunnskap om og interesse for vår rike håndverksarv slik at gamle teknikker og metoder blir med videre inn i fremtiden.

Håndverk+ har som mål å skape kunnskap om og interesse for vår rike håndverksarv slik at gamle teknikker og metoder blir med videre inn i fremtiden. Det vil bety nye næringsveier og flere arbeidsplasser, sier initiativtaker og interiørstylist Kirsten Visdal. Visdal er født og oppvokst i Vågå, har over tyve års erfaring som interiørstylist og kreativ konsulent, og jobber for både kommersielle og redaksjonelle kunder.


- Ved å koble yrkesgruppene sammen, ønsker vi å tilrettelegge for samarbeid som kan resultere i gode og salgbare produkter, sier Kirsten Visdal.


Mange dyktige folk forvalter tradisjonshåndverk. Ved å fortolke tradisjoner, metoder og teknikker ser de nye muligheter for videreføring av håndverket. Håndverk er også design, med funksjon og estetikk som viktige grunnpilarer. Samarbeid og utveksling mellom forskjellige faggrupper er viktig. Håndverk+ skal være en slik møteplass. Designerne som er med gleder seg til å oppleve det autentiske, prøve ut materialer og teknikker i ulike håndverksfag. Samtidig vil de dele sine kunnskaper om form, profil og marked. - Ved å koble yrkesgruppene sammen, ønsker vi å tilrettelegge for samarbeid som kan resultere i gode og salgbare produkter, sier Kirsten Visdal.

Visjonen er at Håndverk+ skal være den fremste møteplassen mellom håndverkere og designere i Norge, der noen av landets fremste utøvere møter produsenter og kreative medspillere.

Les om andre Norway Designs-prosjekter herFeatured product

Unknown Vendor

Produkttittel

Kr 100

More articles