Heymat + Caroline Olsson

09 Oct 2017Linn Ellevseth

Heymats bidrag til utstillingen Norway Designs NÅ vol. 4 er utviklet i samarbeid med produktdesigner Caroline Olsson. Matten Blåne er del av en kolleksjon på tre matter som Olsson og Heymat lanserer høsten 2017. «Vårt mål har vært å skape en kolleksjon som passer godt inn i de fleste hjem gjennom valg av motiv og farger. Motivene henter inspirasjon fra det norske landskapet, med Mo i Rana som utgangspunkt med fjellene og skogen som omkranser byen», forteller designer Caroline Olsson. Kolleksjonen er en hyllest til det norske landskapet med den rike fargepaletten som endrer seg igjennom de ulike årstidene. Motivene er landskap sett fra avstand og det som er helt nærme i naturen som man gjerne studerer nøye og undrer seg over. Fjellet har innslag av snø, stein og vegetasjon. Mattene representerer ulike årstider: det snøkledde vinterfjellet, høstens oransje toner eller en frodig sommer.

Caroline Olsson

Utdannet produktdesigner (MA) fra Høgskolen i Oslo og Akershus. Hun har tidligere designet lamper for Magnor Glassverk og rammer for den nederlandske produsenten Vij5. Hun har også mottatt flere utmerkelser for sitt arbeid. 

Heymat

En familiebedrift med lange røtter fra industriell vask av matter til bruk i næringsliv og industri. Med kunnskap om industrimatter og interesse for norsk design har grunder Sonja Djønne utviklet funksjonelle matter som passer inn i private hjem. Selskapet ble stiftet i 2015 og har i dag over 50 forhandlere i Norge og utlandet. 

www.carolineolsson.no
www.heymat.no

 Featured product

Unknown Vendor

Produkttittel

Kr 100

More articles