Hasla + Sara Skotte

07 Oct 2017Linn Ellevseth

Dette samarbeidet springer ut av en gjensidig fascinasjon for hverandres arbeid: hverandres tradisjon, design, filosofi, tankesett og fagfelt. Vi følte vi kunne tilføye hverandre noe, og ideen til dette prosjektet ble født. 

Vi har gjort et dypdykk i hverandres fagfelt, brukt våre respektive fag og teknikker for å designe denne smykkeserien. Vi inspireres av å blande uttrykk og leke med forventningene vi har om hvilke materialer som benyttes til hva, og syns denne kolleksjonen på et fint vis formidler ideen. 

Utgangspunktet vårt har vært å tolke kontraster. Da vi kommer fra ulik bakgrunn var det naturlig å flette kontrastene inn i designet. Vi har tatt for oss noen begrepspar, og tolket disse i smykkene. 

Ønsket har vært å skape smykker med en følelse av eksklusivitet gjennom å bruke et rimelig materiale som porselen. Vi har tolket smykkesteinen, og gitt den ny form og materiale gjennom å gjenskape disse i gjennomfarget porselen. Fargene vi har valgt oss – grønn, dyp burgunder og svart – spiller også på fargene til edelsteinene smaragd, rubin og svart diamant. Samt at vi ønsket å gi serien et litt mørkt, barokk preg. 

Sara Skotte

Utdannet keramiker fra Kunsthøgskolen i Oslo, med bachelor i keramikkdesign fra England. 

Med studio i hjertet av Oslo, på Kirkeristen, designer og produserer hun sin unike håndlagde keramikk. 

Hun har tidligere blant annet designet og produsert servise for Maaemo og tegnet produkter for Lucie Kaas.Skotte har deltatt på mange utstillinger i inn- og utland.

Hasla

Hasla ble startet i 1982 av ekteparet Grete Fossen og Ønulf Hasla. I dag er Hasla fremdeles en familiebedrift der begge døtrene er en stor del av bedriften. Anne er sjefsdesigner og Gunnhild er markedsansvarlig. 

I eget verksted i Setesdal designer Hasla tidløse smykker med et stilrent og nordisk designuttrykk, ofte inspirert av den norske naturen. 

Unge og gamle faglærte arbeider side om side i verkstedet, og ved å bruke gamle og nye teknikker gir de Hasla sine smykker et helt unikt uttrykk.

www.saraskotte.com
www.hasla.no
Featured product

Unknown Vendor

Produkttittel

Kr 100

More articles