Din handlekurv
Lukk alternativ Ikon
Fri frakt over 800kr ( ellers 69 kr) • 14 dagers åpent kjøp Fri frakt over 800 kr (ellers 69 kr) • 14 dagers åpent kjøp
Lukk Ikon

Journal

Glasslottet

LANG TRADISJON

På midten av 1970-tallet startet vår daværende dekoratør Åse Fire tradisjonen med juleutstillinger hos oss hvor glasslottet fikk en sentral rolle. Hun tegnet og fikk blåst delene i glasshytten til PLUS i gamlebyen i Fredrikstad og slottet bar på mange måter med seg en stor del av Norway Designs historie. Slottet fikk stadig nye deler og utviklet seg ettersom Åse fikk nye ideer. I 2002 så vi til vår store bekymring at slottet begynte å bli for slitt til at vi kunne montere og demontere det hvert år. Vi bestemte da at vi ønsket å pensjonere det og donerte det så til Skimuseet i Holmenkollen. Der står det i dag og er vel verdt et besøk. 

Samtidig bestemte vi oss for at julen ikke blir helt som den skal uten et slott. Vi får ofte høre av kundene at et besøk hos oss før jul for å se juleutstillingen og glasslottet har blitt en juletradisjon. Det er vi veldig stolte av og det gjorde valget enkelt; det måtte bli et nytt slott. 

NYTT EVENTYRSLOTT

Utfordringen gikk til de danske glasskunstnerne Tobias Møhl og Trine Drivsholm, og slottet hadde sin premiere i november 2005. Det betyr at vi i år feirer at det nye slottet faktisk har blitt hele 10 år, og kanskje ikke helt nytt lenger heller. Tobias og Trine lot seg inspirere av gamle russiske folkeeventyr, med ornamentikk og former fra slott og palasser i disse historiene. Tobias Møhl har siden den gang blitt en av verdens ledende glasskunstnere, og vi anser slottet vårt som et kunstverk verdt en titt i seg selv.


Og - kommer du for å nyte synet av slottet vårt så husk at vi har mange gode gavetips til hele i familien, og inspirasjon til både innpakningen og ting det du kan lage selv til jul.

Julen starter hos Norway Designs.
Velkommen! 

Bordet er stylet av Josefin Johansson Studio. Foto: Heidi Furre
Fortsett å lese