RÅ Organic Skincare


RÅ Organic Skincare er en norsk hudpleieserie som har forpliktet seg til å lage rene og naturlige produkter av høy kvalitet. Produktene fra RÅ er fullstendig fri for skadelige ingredienser og kan trygt påføres selv de mest sensitive hudtypene. Dette er hudpleie laget med omtanke for mennesket og naturen. RÅ har utviklet egne formula som utelukkende består av håndplukkede og nøye utvalgte ingredienser. I tillegg er alle planteoljene deres økologiske.

«Laget med omtanke for mennesket og natur»

Ved å benytte det aller siste innen bioteknologisk forskning og funn kan de levere produkter som er 100 % naturlige og fri for syntetiske kjemikalier som irriterer huden. Alle produktene er sertifisert av både en kjemiker og en toksikolog. Produktene blir også regelmessig dermatologisk testet på personer som lider av ulike allergier og hudproblemer. RÅ er med rette stolte av å føre et sortiment som både blir anbefalt og solgt av dermatologer.

Produkter tilpasset atopisk eksem

Av RÅs 78 produkter er 73 av dem 100 % naturlige. De resterende 5 er spesielt tilpasset atopisk eksem. Etter 13 år med både personlig erfaring og en større dermatologisk undersøkelse av personer med atopisk eksem, lærte Næss og hennes team at mange av de kaldpressede oljene og planteingrediensene, som de ellers elsker i RÅ, ofte forårsaker forverring av eksem. Derfor er 5 av produktene syntetisk preservert og fremstilt fra rensede planteoljer. Disse produktene er fremdeles 99,5 % naturlige og veldig allergivennlige. 

Alle økologiske planteoljer RÅ benytter er sertifisert av UK SoilAssociaton og Norske Debio. Både RÅ og deres ledende leverandører støtter en bærekraftig utnyttelse av ressurser, og misliker sterkt testing på dyr under utvikling av kosmetikkprodukter. Disse rettesnorene er sterkt integrert i RÅs verdier og identitet.

Historien bak RÅ

Utviklingen av RÅ begynte langsomt å ta form i 2005. Etter å ha jobbet i flere år med fremstilling av produkter som inneholdt syntetisk parfyme, utviklet Torhild Næss en sterk parfymeallergi. I tillegg hadde hun to døtre som led av atopisk eksem. Som en konsekvens av dette ble det en stor utfordring å finne produkter familien kunne bruke. Dessverre er ofte profitt hovedfokus i kosmetikkindustrien fremfor å produserer trygge og rene kvalitetsprodukter. Dette gjør det ekstremt vanskelig å finne gode produkter dersom du har sensitiv hud. Samtidig utvikler stadig flere sensitiv hud, allergier eller hudproblemer på grunn av den høye mengden skadelige og syntetiske kjemikalier som finnes i hudprodukter i dag. 

«Utviklingen av RÅ har vært en tidkrevende, opplysende og spennende prosess» (Torhild Næss, gründer)

Med dette som bakteppe begynte Næss, som kritisk forbruker, å omhyggelig studere hvordan de ulike ingrediensene påvirket huden. Hun leste også all informasjon hun kunne finne om kosmetiske ingredienser og deres funksjon i hudprodukter. På denne måten fikk Næss en bred kompetanse innen feltet. Ettersom årene gikk økte lidenskapen for ferske og naturlige hudpleieprodukter parallellt med mistroen mot kommersiell kosmetikk. Næss ble sjokkert over hvilke ingredienser som faktisk er tillatt i industrien, for ikke å snakke om de utrolige mengdene med skadelige kjemikalier som produsenter tilsetter produktene uten å informere kunden om det. Hvis for eksempel ordet «parfyme» er listet blant ingrediensene, har produsenten lov til å tilsette mer enn 150 ulike, helseskadelige kjemikalier, blant annet en substans kalt ftalater som er spesielt skadelig. Utviklingen av RÅ har vært en tidkrevende, opplysende og spennende prosess for Næss. Et ukjent antall timer med hardt arbeid har vært lagt ned siden 2005, da RÅ bare var en idé, og frem til i dag der RÅ er blitt et merke med høy kvalitet som Næss er veldig stolt av. Nå har de også fått en kjemiker og en toksikolog med på RÅ-teamet, og sammen har de perfeksjonert produktene og hevet kvaliteten til det høyeste nivået.

Utvalgte produkter fra seriene Sevje, Favn og Kime er nå tilgjengelig i butikk og nettbutikk, og vi er glade for at RÅ er blitt en del av Norway Designs-familien. 

Kjøp produktene her.