PB 0110


De tidløse kvalitetsveskene fra PB 0110 er endelig på plass i vår klesavdeling, og ønsker du et produkt å bli skikkelig glad i er denne vesken den rette.  

PB 0110 er et tysk merke av Philipp Bree som fører vesker og sekker i naturlig lær. I 2012 forlot Philipp Bree familiefirmaet BREE der han og broren hadde jobbet med skinn og vesker i over 10 år. Navnet PB er en forkortelse for Philipp Bree, og 0110 står for 01. oktober, som både er bursdagen til Bree og datoen da firmaet ble grunnlagt.

Veskene fra PB 0110 blir bare finere over tid og etter mye bruk. Eieren får anledning til å skape en egen historie sammen med produktet; over tid får veskene en vakker overflate og en karakteristisk identitet. Veskene kommer i ulike fasonger og farger, men likhetstrekket er den gode kvaliteten og det tidløse designet. PB 0110 bruker kun vegetabilsk skinn fra de beste garveriene, og veskene er sydd sammen av små familieeide fabrikker der det meste blir gjort for hånd. Alle materialene er nøye utvalgte, enten det gjelder skinnet, sømmen, glidelåsen eller metalldelene.

Veskene er laget av skandinavisk kuskinn, vegetabilsk garvet i Belgia og deretter produsert i Tsjekkia og Polen, eller av geiteskinn fra Frankrike. Skandinavisk kuskinn er spesielt ettertraktet fordi bønder i Skandinavia tar så godt vare på dyrene sine og ikke skader dem. Garveriet i Belgia har over 170 år med erfaring, og de bruker utelukkende naturlige ingredienser som bark, blader, frukt, røtter eller ulike tresorter for farge. 

PB 0110 deler samme syn som Harry Gordon Frankfurt, Amerikansk filosof og tidligere professor ved Princeton University: Objekter og individer får større betydning når vi bryr oss om dem og tar vare på dem. Det er derfor PB 0110 har som mål å samarbeide med produsenter som behandler materialene deres med varsomhet, og de er svært fornøyde med å ha funnet en tradisjonell familiebedrift ved elven Dunajec i Polen.

Den første kolleksjonen ble vist i januar 2013 i Paris og Berlin med stor suksess. Nå er PB 0110 representert i over 120 butikker verden over, og vi ønsker veskene fra PB 0110 varmt velkomne til Norway Designs familien!

Modellen AB 49.1 finnes i kamel og sort