Norway Designs Julemarked

18 Nov 2019Julia Kahrs

Stine Aas, Ragnhild Wik, Anja Borgersrud, Formbar, Aula, Randi Elmenhorst, Noidoi, Camilla Løken, Ingrid Aspen og Mette Strøm er navnene bak årets julemarked. 

Norway Designs julemarked er en utvalgt samling julepynt håndlaget i Norge spesielt for Norway Designs. Vi i Norway Designs ønsket å løfte frem norsk julepynt og henvendte oss til kunsthåndverkere og designere tidligere i år. Oppgaven var å lage norsk, håndlaget julepynt. Bidraget til ti dyktige kunsthåndverkere og designere og deres unike julepynt utgjør samlingen i årets julemarked. De har laget julepynt i materialer som betong, keramikk, glass, tre, lin og metall. All julepynten er selvfølgelig til salgs, og vi håper du kan finne noe til deg selv eller en du er glad i.

Stine Aas - Lysestake Betong
Stine Aas’ håndlagde lysestake har plass til to stearinlys. Lysestaken er laget i betong og behandlet med såpespon. Formen er organisk og inspirert av figurer og dyr fra julekrybber Aas husker fra egen barndom. 

Ragnhild Wik - Julestjerne og Juletre
Ragnhild Wiks håndlagde julestjerne og juletre er laget i uglasert porselen. De er formet og montert for hånd og hvert tre og hver stjerne er derfor unik. Juletreet har fot av bjørketre og julestjernen har en tråd i lær.   

Anja Borgersrud - Julekule Boble
Anja Borgersruds Boble er en håndlaget julekule i støpt porselen med sølv- eller gull-luster og oppheng av linsnor. Den opprinnelige formen er håndmodellert og deretter benyttet som utgangspunkt for en tredelt støpeform i gips til porselensstøp.

Formbar - Juletre, Snøkrystall og Julevase
Eirin Bjørsland Hansens håndlagde juletre og snøkrystall er laget av glass. Med et rødt silkebånd kan snøkrystallen henges på et juletre, og juletreet kan stå på et bord eller i en vinduskarm. Julevasen Jorunn er en munnblåst vase i glass, designet som en dedikasjon til Hansens bestemor, Jorunn. Den enkle og elegante vasen er en påminnelse om at livene våre er vakre og forgjengelige. 

Aula - Håndhåndkle Ekho
Ekho av Aula er et håndhåndkle i bomull og lin, produsert på Grinakervev på Hadeland. Det enkle og stilistiske motivet er inspirert av flettede kurver tradisjonelt brukt som juletrepynt i Norge. Med sitt forenklede og rene mønster, fungerer Ekho som en nedtonet og funksjonell juledekorasjon. Navnet Ekho beskriver mønsterets oppbygning, samt ekkoet til den mer tradisjonelle juledekorasjonen.

Randi Elmenhorst - Julefigurer 
Randi Elmenhorsts håndlagde julefigurer er laget av gran og furu som er malt og lakkert fire ganger. Uttrykket er inspirert av leker fra 1920- tallet. Elmenhorsts ønsket å lage julepynt som kan foredles med alderen og gå i arv.

Noidoi - Juletre
Noidois håndlagde juletre er laget av tre støpte keramikksylindre og en trekule som er tredd på en lærsnor. Til sammen danner de en triangel og er en stilistisk tolkning av juletreet. Produktet er håndlaget i Noidois studio på Kapp Melkefabrikk, og hvert tre er unikt.

Camilla Løken - Bjellevev
Camilla Løkens håndlagde julebjeller er laget av messingtråd som er vevet til en tredimensjonal form. Bjellene passer like fint til juletreet som til pynt på bordet eller i en vinduskarm.

Ingrid Aspen - Konglekule
Ingrid Aspens konglekule er laget av munnblåst glass over furukongler fra Lyngen i Troms. Glasskonglen kan henges opp eller brukes som borddekorasjon. Med konglekulen ønsket Aspen å fryse et øyeblikk og preservere den unike formen, opphøye den og la den være et avtrykk fra naturen i julen. Konglen er treets lille frøbærer og samtidig en rik, historisk symbolbærer. Avstøpningen inne i kulen kan se ut som et vinterfjell i miniatyr, eller et skalert, snøtungt grantre. 

Mette Strøm - Juletre
Mette Strøms håndlagde juletre er laget av glasert porselen. Juletrærne er skulpturert, og derfor vil hvert tre være unikt og variere i størrelse og farge.


Featured product

Unknown Vendor

Produkttittel

Kr 100

More articles