Jubileumsutstilling og auksjon ND60

04 Mar 2017Linn Ellevseth

plus table herman bongard
I år feirer vi Norway Designs 60 års-jubileum som leverandør av norsk og nordisk design. I løpet av disse årene har vi presentert en rekke viktige norske- og internasjonale designere og kunsthåndverkere. Denne våren går Norway Designs og Blomqvist Nettauksjon sammen om å markere jubileet med utstilling og påfølgende auksjon over en rekke spennende designobjekter fra Per Tannums PLUS.

Utstillingen vil være kuratert av Norway Designs og Blomqvist Nettauksjon i samarbeid og vil avholdes i Norway Designs lokaler i Stortingsgata 28 mellom 4. mai  og 1. juni 2017. I samme tidsrom vil det være mulig å by på utvalgte objekter fra utstillingen ved å gå inn på Blomqvist Nettauksjon sin nettside (Lilleakerveien 14).

For å få oppdateringer og påminnelse om åpningen kan du melde deg på arrangementet på facebooksiden vår.

Dette blir et unikt tilfelle til å skaffe seg norsk kunsthåndverk fra PLUS æraen!
Vil du lese mer om PLUS? Mats Linder har skrevet litt om historien her

PLUS-gjenstander

Sitter du på PLUS gjenstander du vurderer å selge i denne perioden og som kanskje vil passe på utstillingen?

 
Kontakt Blomqvist nettauksjon for en uforpliktende vurdering:

Smykker:
Annmari Elila Knutsen; 24124130, annmari.ellila.knutsen@blomqvist.no
Øvrige PLUS-gjenstander:
Knut Arne Brembo: 24124181, knut.arne.brembo@blomqvist.no

OM PLUS og PER TANNUM

 

Glassboller designet av Richard Duborgh

Per Tannum var av stor betydning for norsk designhistorie og regnes som en pionér innen sitt felt. I 1957 startet han butikken Norway Designs som skulle formidle det beste av norsk formgivning og året etter, brukskunstkolonien PLUS. Denne organisasjonen skulle fremme samarbeidet mellom brukskunstnere, håndverkere og industrien.

Tanken var å lage prototyper for industriell produksjon, samt være en kreativ arena for norsk brukskunst og håndverk. Det ble opprettet egne verksteder for keramikk, glass, sølv, kurvflett, tekstiltrykk, Bruksbos modellverksted m.m. Organisasjonen, med tilhold i Gamlebyen i Fredrikstad, utviklet seg etterhvert mer i retning av et kunstnerkollektiv og hadde i årene frem til oppløsningen i 1978 en rekke viktige formgivere knyttet til seg. Arne Lindaas, Hermann Bongard, Richard Duborgh, Tone Vigeland, Anna Greta Eker, Liv Hassel, Gro Bergslien og Benny Motzfeldt m.fl., var innom brukskunstkolonien i denne perioden.Featured product

Unknown Vendor

Produkttittel

Kr 100

More articles