Vi fyller 60 år i år!

04 Mar 2017Linn Ellevseth

Butikken slik den fremstod i 1957

I år feirer vi 60 år som leverandør av norsk og nordisk design. I løpet av de årene har vi hatt gleden av å ha mange kjente norske designere og kunsthåndverkere i hyllene.

Da Per Tannum grunnla Norway Designs i 1957 var det med en visjon å skape “et sentrum for det beste i kvalitet og design som produseres i Norge innen områdene møbler, tekstiler og annen brukskunst.” 

Takket være våre kunnskapsrike ansatte, vår tro på at vi kan være uavhengige av leverandører og velge kun det vi mener passer best for oss, for ikke å glemme vår lidenskap for norsk design og formgivning, mener vi at vi i dag har bestått prøven, og tar gjerne 60 år til med samme visjon. 

Per Tannum fra åpningen i juni 1957


Norsk designhistorie og PLUS

Vi er stolte av vår historie, og når vi skal feire oss selv ønsker vi å belyse at vi ikke bare er en butikk, men også en organisasjon som spiller en rolle i norsk designhistorie. 

For som en del av dere kanskje ikke kjenner til, inneholder vår historie brukskunstorganisasjonen PLUS og alt det fantastiske som ble skapt der. PLUS ønsket å føre industrien sammen med designere slik at de i samarbeid kunne utvikle prototyper som siden ble produsert i store opplag. 

Glassboller Design: Richard Duborgh 

PLUS-bord Design: Herman Bongard

Jubileumsåret

I løpet av året vil vi ha to utstillinger for å vise vår historie fra 1957 til i dag. Den første utstillingen vil være et samarbeid med Blomqvist Nettauksjon, der vi viser gjenstander fra PLUS æraen. De vil sammen med oss samle inn gjenstander fra den tiden da PLUS eksisterte. Alle gjenstandene kan du se i en kuratert utstilling i butikken fra 4 mai, og 1 juni vil de aksjoneres bort av Blomqvist Nettauksjon. Til denne utstillingen søker vi etter gjenstander. Sitter du med produkter fra PLUS vil vi gjerne høre fra dere!  
Les mer om utstillingen her

Den andre utstillingen vil være i vår Norway Designs NÅ serie.

Vi har lenge satt spørsmålstegn vet mangelen på norsk designindustri, og hvorfor det er så få som satser på å bruke norske designere. Med dette som utgangspunkt for Norway Designs NÅ  Vol. 4, inviterte vi våren 2016 et 10 talls norske produsenter og rundt 30 designere til en speed-date. Vi ønsket at dette skulle bidra til nye samarbeid mellom designere og produsenter, og gi grobunn for nye produkter og kolleksjoner som vi kan selge hos Norway Designs. 

Foreløpig er resultatet av disse møtene rundt ti kolleksjoner, og alle vil bli vist på utstillingen Norway Designs NÅ Vol. 4 i oktober 2017. 

Vi gleder oss til å feire året sammen med dere så følg med her på nettsidene, på Facebook og Instagram eller meld deg på nyhetsbrevet vårt slik at du ikke gå glipp av være seg utstillinger aller andre arrangementer i butikken. Featured product

Unknown Vendor

Produkttittel

Kr 100

More articles