Din handlekurv
Lukk alternativ Ikon
Fri frakt og retur & 14 dagers åpent kjøp Fri frakt og retur – 14 dagers åpent kjøp – Få 10 % på første kjøp*

Bruksbo Tegnekontor

Tynn pil til venstre Ikon Tynn pil til høyre Ikon


Bruksbo Tegnekontor var i tre tiår en av landets ledende møbeldesignfirmaer. I 1965 var 6 ½ prosent av alle solgte norske møbler på hjemmemarkedet tegnet ved Bruksbo Tegnekontor og 20 prosent av alle eksporterte møbler var Bruksbo-modeller.

Tekst av Mats Linder

Bruksbo Tegnekontor ble etablert i 1941 av Per Tannum og Arne Remlov. Den første tiden formga Remlov tegnekontorets møbler for Tannums møbelforretninger. I 1941/42 ble interiørarkitektene Gunnar Eriksen og Runar Børresen ansatt. Deres møbler var i en folkelig, funksjonalistisk stil. 

Torbjørn Afdal ble Bruksbos kunstneriske leder i 1946. Han var en av etterkrigstidens mest produktive møbelformgivere. På 1950-tallet tegnet han flere viktige modeller. Spisestuegruppen Form ble tildelt gullmedalje på håndverksmessen So wohnt Europa i München i 1959. Multifunksjonsbenken Krobo er en designklassiker som er blitt relansert de senere år. 

Rolf Hesland begynte sin karriere med å tegne en rekke stoppede lenestoler som vant popularitet i USA. Mest kjent er han for lenestolen Fox og LP-platekurven Scala. En australsk møbelprodusent har for øvrig blitt inspirert av Fox og produserer nå Hesland Chair. Sammen med Afdal utviklet Hesland tegnekontorets største suksess – Veggen de Luxe


 


Andre designere som vært viktige for Bruksbo Tegnekontor er Harry Moen, Gunleik Svartdal, Peter Opsvik og Jan Ole Ertzeid. 

1.
Torbjørn Afdal ved Bruksbo Tegnekontor. Modell: Form. Produsert av Nesjestranda Møbelfabrikk. 

2.
Torbjørn Afdal og Rolf Hesland ved Bruksbo Tegnekontor. Modell: Veggen de Luxe. Produsert av Ringerike Møbel- og Trevarefabrikk. 

3.
Rolf Hesland ved Bruksbo Tegnekontor. Modell: Scala. Produsert av Bagn Møbelindustri. (Foto: Blomqvist Nettauksjon)

4.
Torbjørn Afdal ved Bruksbo Tegnekontor. Modell: Winston. Produsert av Nesjestranda Møbelfabrik. (Foto: Mats Linder)

Siste poster