Din handlekurv
Lukk alternativ Ikon
Fri frakt og retur & 14 dagers åpent kjøp Fri frakt og retur – 14 dagers åpent kjøp – Få 10 % på første kjøp*

Utstilling med Arkitektur- og designhøgskolens førsteårsstudenter

Tynn pil til venstre Ikon Tynn pil til høyre Ikon

Torsdag 30/3 åpner Arkitektur- og designhøgskolens førsteårs designstudenter for andre året på rad utstilling her i butikken i Oslo. 
Skissen over: Agata Agnieszka Cypriak Vel Czupryniak

Dette året har Arkitektur- og designhøgskolens førsteårs designstudenter utviklet kjøkkenredskap for bedre matopplevelse hos eldre. Produktene er utviklet for, og testet av, aktive hjemmeboende eldre som ofte tilbereder egen middag hjemme.  

Produktene har fokus på å øke kvaliteten på måltid gjennom bedret funksjonalitet og enklere håndtering. Ved å forenkle matlaging og inspirere vil studentene bidra til at eldre lager mat lengre hjemme.
Foto: Thomas Wang Johannesen 

Prototype og foto: Morten Lerfald Overrein


Prototype og foto: Hanna Tørstad

Fruktbart samarbeid med Nofima

Prosjektet er gjort som en kommentar til Nofimas forskning på eldres matvaner.  Matvaner endres med alderen. Ved å tilrettelegge for god mathåndtering, vil flere kunne klare seg lengre hjemme. Dette er viktig både for samfunnet og oss som enkeltpersoner. 

Nofima har erfart å få verdfull input til sine problemstillinger gjennom skoleprosjektet. Prosjektet er et godt eksempel på hvordan designmetodikk bidrar til nytenkning og innsikt på områder som tradisjonelt ikke anvender design.

Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Institutt for design har en bred tilnærming til faget. Design blir i dag brukt innen svært mange områder og har en økende innvirkning på samfunnsutviklingen. Designere formgir fremtidens produkter, tjenester og opplevelser på nye, kreative og ansvarlige måter. Vi har fokus på design som ikke bare løser problemer men også begeistrer og forbedrer mennesker liv. 

Nofima

Nofima er et av Europas største næringsrettede forskningsinstitutt som driver forskning og utvikling for akvakulturnæringen, fiskerinæringen og matindustrien.

Vi leverer internasjonalt anerkjent forskning og løsninger som gir næringslivet konkurransefortrinn langs hele verdikjeden. Innovasjonsforskningen i Nofima ønsker å øke bruk og forståelse av design i matnæringen.

Utstillingen åpner torsdag 30/3 kl 17. Velkommen! 

 

Siste poster