Norway Designs NÅ Debatt: Kos er kriminelt


Vi er stolte av å være med i årets fagprogram på Oslo Design Fair der vi er med å arrangerer en debattserie samme med Norske Kunsthåndverkere og Klubben fredag 29.01 kl 17.00. 

KOS ER KRIMINELT

Helt siden Adolf Loos i 1908 skrev om Ornament og forbrytelse har arkitekter og designere rynket på nesen av alt som kan oppfattes som unødvendig pynt. Begreper som "koselig" passet dårlig inn i funksjonalistenes idealer om gode rom og objekter. Selv om trendene har svingt i løpet av de siste hundre årene, har nok formgivere likevel hele tiden hatt et mer eller mindre anstrengt forhold til dette med koslighet – selv her i hyttekosens hjemland. 

Oslo Design Fair varsler nå at det koselige er tilbake og vi lurer på om vi virkelig får med oss fagmiljøet på denne påstanden. Vil koselighet omfavnes av norske formgivere eller er kos fremdeles litt kriminelt?

Ordstyrer: Trude Gomnæs Ugelstad, Norske Kunsthåndtverkere

Panlelet:
Charlotte Bik Bandlien, antropolog
Thomas Jenkins, designer
Kristine Bjaadal, designer
Grete Sivertsen, leder Oslo Design Fair

Debattserien Norway Designs NÅ Debatt er en del av Norway Designs NÅ; et prosjekt for å fremheve nåtidige norske formgivere og produkter. Vi tar med dette opp igjen de originale ideene bak PLUS og utstillingene “Norway Designs for living” ved å rette fokuset tilbake på formidling av norsk formgivning. Les mer om prosjektet her Liquid error: Could not find asset snippets/shopify-wishlist.liquid Liquid error: Could not find asset snippets/eu-cookie-banner-app.liquid Liquid error: Could not find asset snippets/eu-cookie-banner-app.liquid