Tapio Wirkkala jubileum


I år er det 100 år siden Tapio Wirkkala ble født i Hanko, Finland.

Han er en legende i designverdenen og har designet alt fra hverdagslige bruksgjenstander til avanserte skulpturer, i materialer som glass, porselen, tekstiler og treverk. I løpet av sin karriere har han deltatt i mange internasjonale utstillinger, vært kunstnerisk leder ved University of Arts and Design i Helsinki, og vunnet en rekke priser for arbeidene sine.

Som en allsidig formgiver satte han seg inn i de ulike produksjonsprosessene hos de ulike produsentene han jobbet for og designet ut fra en førstehåndskunnskap til materialet han arbeidet med. I 1946 utslyste Iittala en konkurranse i dekorativ formgivning hvor Wirkkala vant førstepremien. På grunnlag av dette ble han ansatt hos Iittala og jobbet der helt fram til han døde i 1985.

Wirkkala utviklet en betydelig mengde produkter for Iittala, totalt ca 400 glassgjenstander som strekker seg over en periode på fire tiår. For å markere jubileumsåret har Iittala blant annet tatt Wirkkalas munnblåste flasker som opprinnelig ble produsert mellom 1959 og 1968 tilbake i sortimentet. Flaskene er nummerert i en serie fra 1 til 2015 i to størrelser og fire forskjellige farger. De er gravert for å markere hundreårsdagen og er kun tilgjengelig i 2015.

Kom innom butikken vår å se de flotte flaskene og de andre produktene som er blitt relansert i 2015 i forbindelse med jubileumet til Wirkkala!