NORD + Trefjøla + En stødig en fra Ask Gård


Lørdag 4. juni får vi besøk av det norske Matmagasinet NORD. Sammen med Lars Hole fra Trefjøla og Ask Gård vil vi blant annet by på deilig norsk spekepølse på nydelig trefjøler. 

Pølsene fra Ask Gård er laget av økologisk krydder, økologisk kjøtt og deilig Ægir-øl. Pass på å kom innom og få deg en smaksprøve. 

Trefjøla
Lars Hole fra Trefjøla vil også vise hvordan han bruker de vakre matklokkene blåst av Vidar Koksvik til matservering. Les om Trefjøla og matklokkene her

Med seg har han Tor Nyhus som vil vise en dekoreringsteknikk kalt kolrosing. 
Kolrosing ble brukt i Skandinavia fra Vikingtiden og er fortsatt i bruk, særlig i samisk kunst (doudji).  Det er en teknikk som brukes for å dekorering gjenstander i for eksempel i tre eller bein. Mønster eller motivet risses inn i gjenstanden med en knivspiss. Deretter gnis det inn en blanding av bark og olje som da fester seg i det rissede motivet.  Når denne blandingen tørkes av, sitter det igjen et klart motiv. På lørdag vil han sitte og arbeide i butikken. 

Matmagasinet NORD

NORD er et tidsriktig, litt røft magasin. De seg «Cupcakefri sone». Det er NORD  som tar temperaturen på hva som skjer i Norden, viser deg hvor maten din kommer fra, introduserer deg for entusiastiske fagfolk innen mat, drikke, form og funksjon, og gir deg en praktisk innføring i hvordan du best kan bruke de fantastiske nordiske råvarene. I NORD tar noen av Nordens beste fotografer og journalister deg med på tur, og gir deg de aller beste oppskriftene.
Se de til fine nettsidene til NORD her
I siste nummer av magasinet kan du lese om den norske keramikeren Anne Udnes. Hun leverer blant annet dekketøy til flere av stjerneresturantene i Oslo. Vi presenterer er utvalg av Anne Udnes produkter fra og med lørdag 4. juni.

I tillegg får du sommerutgaven av Matmagasinet NORD for 99,- (Ordinær pris kr. 139,-) og kjøper du et produkt fra Trefjøla får du med et magasin gratis.

Så velkommen innom for norsk matkultur og norsk design når du ute på dine lørdagsærender. Vi ses!