Din handlekurv
Lukk alternativ Ikon
Fri frakt over 800kr ( ellers 69 kr) – 14 dagers åpent kjøp Fri frakt over 800 kr (ellers 69 kr) – 14 dagers åpent kjøp
Lukk Ikon

NAT UR LIG - Det som kom først

Tynn pil til venstre Ikon

Naturlig - Det som kom først - Norway Designs

Torsdag 28.03 presenterer Norway Designs utstillingen
NAT UR LIG - Det som kom først.

Meld deg på eventen her 


Kunstnere:
Ragnhild Wik - Leire, keramikk
Heidi Bjørnsdotter Thorvik - Tekstil, tre
Jannik Abel - Tre, installasjon/skulptur

UR- det som kom først.
Hva som er normalt i vår tid står nå i kontrast til det som er naturlig, det som er nærende for den enkelte. For deg. Akkurat nå ligger det en mulighet vi ikke har råd til å gå glipp av, et moment i tiden der nye valg kan forme en helt ny tid.  

Våre valg. Vår tid. Vårt samfunn.  

Kunstnerne Wik, Bjørnsdotter Thorvik & Abel sine verk har potensiale til å minne deg på dette. Hva er naturlig for deg? Hva lengter du etter? Hva vil du gi barna dine? Hvordan gjenforener vi oss med oss selv? 

Disse tre kunstnere så allerede for flere år siden dette momentet og valgte denne veien: De valgte bort det som ikke var bra for naturen. De valgte å jobbe med hendene og de valgte materialer som naturen skaper- urmateriale. Flere og flere returnerer hit. Fordi vi må. Wik, Bjørnsdotter Thorvik & Abel valgte veien fordi de så nødvendigheten. Det er en forskjell.  

Det å jobbe med hendene i vår tid er på en måte galskap i forhold til det tempo som er normalt i vårt samfunn. Galskap i denne sammenhengen kan være en kjærkommen oppvekker. Verkene som vises på Norway Designs krever tålmodighet uten like og rå styrke. Repetisjon, mot til å fortsette, møte de samme følelsene og tankene. Løfte øksen. Kreftene i håndflaten. Hard hud. Håndtrykk. Finne. Skape. Forme. Minnes.  

Verkene utstillerne skaper er en påminnelse om at vi som gruppe, altså mennesker, har et grunnleggende behov for et saktere tempo enn det samfunnet legger opp til. Det kan ligge en følelse av stagnasjon i vår moderne tidsånd å skulle skape for hånd, men sinnsroen i dette skapende er presserende - noen må bevege seg sakte, i en annen retning. Tilbake til ur. Det vi alle kommer fra.  

Verkene som stilles ut kan du kjøpe hos Norway Designs i perioden 28.03 - 27.04

Siste poster