Mijo Studio

04 Jun 2018Julia Kahrs

Mijo Studio består av designduoen Miranda Tengs Brun og Josefine Gilbert. Begge kommer fra kreative familier, og sammen har de en lekende tilgang til den kreative prosessen. Med puteserien "Waves" var målet å fange et flyktende øyeblikk. 

Hva slags arbeider lager dere?
Mijo Studio er en norsk-dansk designduo som er spesialisert i print, mønstre og tekstiler. Vi eksperimenterer med farger og teksturer ved hjelp av analoge trykk-teknikker. Vårt arbeide er preget av dristige mønstre og håndmalte penselstrøk smeltet sammen med et grovere, grafisk uttrykk.

Hva er deres tidligste minne knyttet til kunst, eller til å skape noe?
Vi har begge alltid vært veldig kreative og har tegnet og malt gjennom hele barndommen.

Hva ville dere bli som barn?
Miranda: Kunstner
Josefine: Skøyteløper

Vokste dere opp i et kreativt miljø?
M: Ja, begge mine foreldre er veldig kreative og min mor er en stor inspirasjon.
J: Ja, min familie har gjennom mange generasjoner arbeidet innen kreative fag som billedkunst, arkitektur, hattemakeri og musikk. Alle disse retningene har preget min oppvekst og min nysgjerrighet på å skape selv. 

Når i livet lærte dere første gang om deres arbeidsfelt? Hva førte dere dit?
M: Tekstiltrykk er noe jeg oppdaget under min utdannelse i København på Danmarks Designskole. 
J: Jeg ble introdusert til tekstiltrykk og mønstre under min oppvekst og ble spesialisert i trykk på Danmarks Designskole. 

Hva er det beste rådet dere har fått?
Aldri vær redd for å dele dine ideer og inspirasjon. Del og du får dobbelt igjen! For da gir du plass til nye ideer. Rådet fikk vi av kunstneren Heri Dono under et artist residency i Indonesia i 2016, og vi har levd etter dette siden.

Hva betyr suksess for dere?
M: at jeg kan leve av min kreativitet.

Hvilket forhold har dere til materialet deres?
Tekstil er et veldig levende materiale. Vevning, tekstur og overflate har så mye å si i forhold til tekstiltrykk. Vi blir ofte inspirert av selve materialet og av å se tekstiler i bevegelse.

Fortell litt om arbeidsplassen deres!
Vi har et verksted i København i et designerkollektiv. Og er nå i gang med å utvide til Stavanger. Det er en veldig spennende periode for Mijo Studio.

Hvilket objekt er favoritten blant alt dere har lagd?
Det er vanskelig å velge en favoritt når man hele tiden utvikler og skaper nye ting. Akkurat nå er det nok vår Waves-serie.

Hva er det mest utfordrende ved å være sin egen sjef?
Å ta seg tid til å ta fri!

Har dere noen triks eller teknikker som aldri slår feil hvis dere trenger inspirasjon eller komme ut av rutiner?
Vi arbeider veldig analogt på trykkbordet og pleier ofte å starte med forskjellige samarbeidsmetoder hvor vi arbeider med monotrykk og intuitivt maleri uten trykkramme. Dette gir oss alltid mange nye ideer.

Hva er deres forhold til Norway Designs?
Vi har lenge beundret Norway Designs og deres utvalg av kunsthåndverk og designobjekter og er derfor stolte og glade for å kunne bidra til utstillingen NÅ Vol. 5 IDENTITET.

Hvilke forventninger har dere til Norway Designs NÅ Vol. 5?
Vi har en forventning om å se spennende produkter som viser et blandet spekter av hva som rører seg på den norske design/ kunsthåndverk-scenen nettopp nå.

Fortell litt om gjenstandene dere stiller med i årets utstilling.
Puteserien Waves er utviklet på bakgrunn av en rekke intuitive eksperimenter inspirert av bevegelse, der målet var å fange et flyktende øyeblikk. Mønsteret kommer fra håndtrykte tekstiler trykket med en teknikk som er oppkalt etter øyets iris (Iristrykk). Denne teknikken er brukt til å blande to eller flere farger sammen i trykkrammen for å skape en myk overgang fra lyst til mørkt i mønsterflaten. Ved å kombinere kalde og klare blåtoner sammen med gul og grånyanser, oppnår vi en kontrastfullt puteserie hvor hver individuelle pute har en egen verdi og identitet, samtidig som de spiller godt sammen og fremhever hverandre. Serien inviterer til en lekende interaksjon der en selv kan justere putenes intensitet. Det levende mønsteret og fargespillet i flaten gir et dynamisk motspark til puteformens stramme linjer, samtidig som det forsterker putens myke karakter gjennom sitt lette og flytende uttrykk.

Hvilken identitet er materiale og teknikk med på å uttrykke?
Waves har en leken og energisk karakter med sitt flytende mønster og klare farger.

Er det én eller flere identiteter som gjenspeiles gjennom arbeidet deres?
I tillegg til energi og lek, uttrykker de forskjellige putene også et ønske om å skille seg ut fra mengden, samtidig som en vil høre til.

Du lese mer om prosjektet Norway Designs NÅ her.

Les mer om Waves.

 Featured product

Unknown Vendor

Produkttittel

Kr 100

More articles