Waves / Mijo Studio

03 May 2018Julia Kahrs

Mijo Studio stiller med puteserien WAVES til Norway Designs NÅ Vol. 5 IDENTITET.    Putene er utviklet på bakgrunn av en rekke intuitive eksperimenter inspirert av bevegelse, der målet var å fange et flyktende øyeblikk. Mønsteret kommer fra håndtrykte tekstiler trykket med en teknikk som er oppkalt etter øyets iris (Iristrykk). Denne teknikken er brukt til å blande to eller flere farger sammen i trykkrammen for å skape en myk overgang fra lyst til mørkt i mønsterflaten. Ved å kombinere kalde og klare blåtoner sammen med gul- og grånyanser, skapes en kontrastfull puteserie der hver individuelle pute har en egen verdi og identitet, samtidig som de spiller godt sammen og fremhever hverandre.  

Serien inviterer til en lekende interaksjon der en selv kan justere putenes intensitet. Det levende mønsteret og fargespillet i flaten gir et dynamisk motspark til puteformens stramme linjer, samtidig som det forsterker putens myke karakter gjennom sitt lette og flytende uttrykk.

Om Mijo Studio

Mijo Studio er en norsk-dansk designduo som består av tekstildesigner Miranda Tengs Brun og Josefine Gilbert. De spesialiserer seg på trykk, mønstre og tekstiler. Arbeidet er alltid basert på analoge teknikker og preges av nysgjerrighet og en lekende tilgang til den kreative prosessen. Brun og Gilbert elsker å eksperimentere med farger og teksturer, og anser tekstildesign som et bredt og mangfoldig felt. I studioet deres designes både kreative løsninger for eksperimentelle prosjekter og utstillinger, og kommersielle samarbeid innen ulike designfelt.

Les intervju med Mijo Studio her.

 Featured product

Unknown Vendor

Produkttittel

Kr 100

More articles