Din handlekurv
Lukk alternativ Ikon
Fri frakt over 800 kr Fri frakt over 800 kr (ellers 69 kr) | 14 dagers åpent kjøp
Lukk Ikon

Skjørhet og styrke / Hedvig Sommerfeldt

Tynn pil til venstre Ikon
Hedvig Sommerfeldt stiller til Norway Designs NÅ Vol. 5 IDENTITET med tre skulpturelle skåler under tittelen "Skjørhet og styrke". Alle objektene er i sølv og laget gjennom en flere tusen år gammel smiteknikk kalt korpusteknikk. Korpusteknikk er en form for kaldsmiing der der man former en flat metallplate til et volum ved hjelp av hammer og ambolt. To av objektene til Sommerfeldt har et større spenn av farger som fremtrer naturlig når den hvitkokte "huden" eller overflaten av metallet får stå en stund i rommet. Etter hvert som tiden går vil flere farger tre frem, og på samme måte som hud endres over tid, vil fargene på sølvet fortelle om tiden som går. Uttrykket til den oksiderte overflaten blir en beskrivelse av tid. To av objektene er tynne, noe Sommerfeldt tror kan få betrakteren til å være varsom.
 
Sommerfeldt lager smykker og objekter med korpusteknikk, og smir i sølv og gull fordi disse materialene er gode å arbeide med. De er også edle og opphøyer dermed formen. Den litt enkle, gammeldagse måten å lage objektene på blir en fin kontrast til de eksklusive materialene. Sølvets fargespekter varierer fra kritt hvit til sort, og gull kan smis så tynt at en bolle kan stå og skjelve. Dette er egenskaper Sommerfeldt verdsetter å jobbe med. Hun er opptatt av skjørheten som kommer til uttrykk. Formene virker skjøre, samtidig som de er sterke. Et annet aspekt er det å kunne lage noe som overrasker brukeren og betrakteren. Sommerfeldt er tidligere norgesmester i tresteg, og dette har også satt sitt preg på hvem hun er som kunstner. Hun er opptatt av håndverket og det fysiske aspektet. Å kunne kjenne at hun bruker kroppen som et redskap til å forme står sentralt i Sommerfeldts arbeider.

Om Hedvig Sommerfeldt

Hedvig Sommerfeldt er født i 1982 og fra Fredrikstad. Hun har utdannelse fra Kunsthøgskolen i Oslo med en mastergrad i metall og smykkekunst. Høsten 2015 flyttet Sommerfeldt med familien fra Oslo til Sarpsborg, der hun nå har eget verksted. Sommerfeldt ble en del av BRUDD kunsthåndverk i 2013. Der er de 20 kunsthåndverkere som både driver og stiller ut arbeidene sine i galleriet på Grünerløkka i Oslo. I tillegg til kunstnervirksomheten studerer Sommerfeldt Praktisk Pedagogisk Utdanning ved Høgskolen i Østfold.

Les intervju med Hedvig Sommerfeldt her.

 

Siste poster
Anette Krogstad
Bjarne Nielsen
Maria Jonsson
Ida Hagen
James Duncan Lowley