Håndvevde veggtepper / Ida Hagen

12 Sep 2018Julia Kahrs

Ida Hagen stiller til Norway Designs NÅ Vol. 5 IDENTITET med en serie små håndvevde veggtepper. Veggteppene utgjør en mosaikk av Hagens historie og identitet; hver farge representerer én eller flere betydningsfulle elementer i Hagens liv, og sammen presenterer de både det dynamiske og det faste, der det nye går i dialog med det gamle. 

Til denne serien har Hagen valgt å bruke tre ulike typer garn i tillegg til renningen i lin som rammer det hele inn. Det hvite garnet har hun spunnet for hånd av ull fra hjemstedet sitt, Gausdal. På den måten representerer garnet opphavet, basen og utgangspunktet i Hagens identitet, selve ryggraden så å si. Det oransje garnet tilhørte Hagens bestemor, som også var veverske. Bestemoren er en del av Hagens historie og identitet, og deres felles vevinteresse bringes sammen gjennom disse verkene. I samspillet mellom bestemorens garn, det matte oransje, og det kontrasterende blanke, blågrønne, som er Hagens personlige valg, etableres dermed en dialog mellom de to på tvers av tid. Begge to har og hadde en sterk skapertrang. 

Når det gjelder motivene ville Hagen få frem todeltheten i egen og alles identitet. Den hvite trekanten har en fast form og plassering i alle verkene, og den representerer de delene som er statiske og uforanderlige; som hvor man kommer fra og hvem familien er. Den andre formen er forskjellig fra verk til verk og viser til de delene som er dynamiske, foranderlige og i stadig endring.  

Om Ida Hagen 

Ida Hagen er 38 år og opprinnelig fra Gausdal. I dag bor og arbeider hun i Oslo der hun jobber som oversetter og tekstilkunstner, samtidig som hun fullfører en master i fransk. Hagen er selvlært innen veving og kunsthåndverk.Featured product

Unknown Vendor

Produkttittel

Kr 100

More articles