Hand in glove / Kjersti Johannessen

12 Sep 2018Julia Kahrs

Kjersti Johannessen stiller til Norway Designs NÅ Vol. 5 med vasene "Hand in glove". Vasene ser nettopp ut som en hanske før Johannessen kutter dem med en diamantsag, og sliper og høypolerer kanten til den blir blank igjen. Ideen til selve utformingen av vasen fikk Johannessen da hennes datter kom hjem med håndplukkede vårblomster. Siden alle blomstene hadde ulik stilk fant ikke Johannessen noen vase som passet, og ble nødt til å sette blomstene i et eggeglass. Dette ga henne ønsket om å rettferdiggjøre den nydelige gesten ved å lage en vase som passet formålet. Etter hvert har vasen blitt større og også velegnet for avskårne blomster. 

Vasene er blåst og formet for frihånd, noe som gjør hver vase unik. Johannessen lager dem i mange ulike transparente farger, opake farger og i klart glass. Hun har også jobbet med kontraster i utformingen av vasen ved å bruke en myk, bølgete form mellom hardere avslutninger i toppen og bunnen.  

Om Kjersti Johannessen

Kjersti Johannessen (f. 1977) har jobbet i over 20 år med varmt glass, og oppdaget glassblåsing da hun gikk på Plus-skolen i Fredrikstad 18 år gammel. Johannessen er videre utdannet fra Glasskolen ved Kosta Glascenter i Sverige og Glass og Keramikkskolen i Bornholm i Danmark, i tillegg til å ha studert ved Pilchuck Glass School og Haystack Mountain School of Crafts, USA.

I 2006 mottok hun Statens Kunstnerstipend for yngre kunstnere, noe som resulterte i en separatutstilling på Kunstnerforbundet i 2009, som igjen åpnet for flere nye prosjekter og utstillinger i inn- og utland. Johannessen har blant annet vært med å representere Norge på den første European Glass Context utstillingen i Danmark, og på 100% Norway i London. Hun har videre blitt innkjøpt av blant andre Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design, Nordenfjeldske, Utenriksdepartementet og HM Dronning Sonja, og samarbeidet med flere andre kunstnere i ulike prosjekter.

I 2018 ble Johannessen igjen tildelt Statens Kunstnerstipend for 3 år. 



Featured product

Unknown Vendor

Produkttittel

Kr 100

More articles