Ginko og Krystallisert / Christine Mossige

03 May 2018Julia Lossius

Christine Mossige stiller med to ulike smykkeserier til Norway Designs NÅ Vol. 5 IDENTITET. For Mossige er naturen en evig inspirasjonskilde, og nettopp naturen har etterlatt tydelige avtrykk i "Ginko" og "Krystallisert" og knytter smykkene sammen. Ginko er en serie smykker inspirert av Ginko Biloba- treet. Bladene på Ginko-treet er en slags hybrid mellom nåler og blader, de er tykke, solide og riflete med en særegen struktur. Smykkene speiler elementer fra bladene og løfter frem egen form og overflatestruktur.  

 

Ginko Biloba er et av Mossiges favorittrær fordi det både er vakkert og samtidig sterkt og overlevelsesdyktig. Treet ansees å være et av de eldste trærne på jorden, og de tidligste fossilene er datert til perioden Perm for ca. 270 millioner år siden. I Øst Asia er treet hellig har og blitt dyrket i templer i lang tid. Flere Ginko-trær overlevde atombomben over Hiroshima, og ikke lenge etter eksplosjonen begynte træne å gro nye blader. De grønne, levende trærne som ble stående i et ellers fullstendig ødelagt område ble raskt et symbol på håp. I dag vokser ville Ginko-trær kun i Kina, og det finnes svært få igjen på grunn av omfattende trefelling.

Krystallisert er en liten serie smykker der krystallstrukturer gjengis i forgylt sølv. På mikronivå er metaller i likhet med steiner bygget opp av krystallstrukturer. Mossige er fascinert over at krystallstrukturer finnes så mange steder i naturen, og tiltrekkes mot det vakre i selve strukturen. Hun har en sterk interesse for alle type steiner og liker å jobbe med kontrasten mellom det fine, perfekte og det grove og grunnleggende i både metaller og steiner.  

I det daglige arbeidet som gullsmed må Mossige forholde seg til mange presise konstruksjoner og gitte rammer for formgiving. Når hun derimot er fri til å jobbe med egne arbeider, trekkes hun i en annen retning, og fascineres av å finne ut hva som er fysisk mulig å få til med det samme materialet. I denne prosessen jobber hun mye med strukturer og overflater, og befinner seg ofte i grenselandet for hva metallet tåler før det endrer uttrykk og eventuelt mister form.   

Om Christine Mossige

Christine Mossige er utdannet gullsmed og har en allsidig bakgrunn med blant annet studier innen kunstfag og kunsthistorie i Oslo, og studier i smykkedesign ved Alchimia Contemporary Jewelry School i Firenze, Italia. I september 2017 etablerte Mossige eget verksted og galleri i lokaler som hun deler med søsteren, kunstner og keramiker Cecilie Mossige. I verkstedet på Holmenkollen jobber Mossige med egne prosjekter som kunsthåndverker og smykkedesigner, kombinert med annet gullsmedarbeid, og spesiallager alt av smykker på bestilling. 

Kjøp Ginko eller Krystallisert. Featured product

Unknown Vendor

Produkttittel

Kr 100

More articles