Endringer / Anita Hanch-Hansen

03 May 2018Julia Kahrs

Anita Hanch-Hansen stiller til Norway Designs NÅ Vol. 5 IDENTITET med sine skulpturelle "Endringer". "Endringer" er en serie keramiske arbeider der Hanch-Hansen har benyttet drivved funnet langs stranden på Fuglevik i Rygge kommune. Objektene blir tilført organiske spor og modellert til åpnede og lukkede former som kan assosieres med vaser, før de glasseres og brennes på høy temperatur.

Hanch-Hansen jobber med leire og er opptatt av materialets historie og referanserammer. I sine arbeider undersøker hun sykliske endringsprosesser forbundet med vekst, transformasjon og forfall. Objektene modelleres i leire og kombineres med ulike naturmaterialer funnet i nærmiljøet, som for eksempel sand fra havet eller planter fra hagen. Slik får objektene tilhørighet til området og utvikler en relasjonell identitet på grunnlag av de tilførte materialene, både sammen i en serie og stående alene. Arbeidsprosessen knyttes til tematikken og objektene befinnner seg i grenselandet mellom det gjenkjennbare og det udefinerbare.

Om Anita Hanch-Hansen

Anita Hanch-Hansen  er født i 1971 og både bor og arbeider på Dilling i Rygge kommune. Hun har en master i Medium og materialbasert kunst (MFA) fra 2015 ved Kunsthøgskolen i Oslo. Etter endt utdanning har hun deltatt på en rekke utstillinger i både inn- og utland, og er blant annet innkjøpt av Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum i Trondheim.

Les intervju med Anita Hanch-Hansen her.

 Featured product

Unknown Vendor

Produkttittel

Kr 100

More articles