Din handlekurv
Lukk alternativ Ikon
Fri frakt over 1000 kr | Standard frakt 89 kr | 14 dagers angrerett Fri frakt over 1000 kr | Standard frakt 89 kr | 14 dagers angrerett
Lukk Ikon

NÅ Vol. 4 SUM

Heymat + Caroline Olsson

Heymats bidrag til utstillingen Norway Designs NÅ vol. 4 er utviklet i samarbeid med produktdesigner Caroline Olsson. Matten Blåne er del av en kolleksjon på tre matter som Olsson og Heymat lanserer høsten 2017. «Vårt mål har vært å skape en kolleksjon som passer godt inn i de fleste hjem gjennom valg av motiv og farger. Motivene henter inspirasjon fra det norske landskapet, med Mo i Rana som utgangspunkt med fjellene og skogen som omkranser byen», forteller designer Caroline Olsson. Kolleksjonen er en hyllest til det norske landskapet med den rike fargepaletten som endrer seg igjennom de ulike årstidene. Motivene er landskap sett fra avstand og det som er helt nærme i naturen som man gjerne studerer nøye og undrer seg over. Fjellet har innslag av snø, stein og vegetasjon. Mattene representerer ulike årstider: det snøkledde vinterfjellet, høstens oransje toner eller en frodig sommer.

Caroline Olsson

Utdannet produktdesigner (MA) fra Høgskolen i Oslo og Akershus. Hun har tidligere designet lamper for Magnor Glassverk og rammer for den nederlandske produsenten Vij5. Hun har også mottatt flere utmerkelser for sitt arbeid. 

Heymat

En familiebedrift med lange røtter fra industriell vask av matter til bruk i næringsliv og industri. Med kunnskap om industrimatter og interesse for norsk design har grunder Sonja Djønne utviklet funksjonelle matter som passer inn i private hjem. Selskapet ble stiftet i 2015 og har i dag over 50 forhandlere i Norge og utlandet. 

www.carolineolsson.no
www.heymat.no

 

Fortsett å lese

Magnor Glassverk + Kristine Bjaadal

DROPS er en bonbonniere designet av Kristine Bjaadal. Flott til servering og oppbevaring av nøtter, småkaker og godteri, men også til oppbevaring andre steder i huset – kanskje som smykkeskrin, eller et trygt hjem for nøkler og mynter? Formspråket er mykt og elegant og DROPS passer derfor også perfekt som et dekorativt objekt til et stilleben i stuen. DROPS leveres i tre farger; én sort opak for hemmeligheter eller ting du vil gjemme bort, og en blå og en gyllen i transparente farger for det du vil vise fram. DROPS er munnblåst og håndlaget i gjennomfargetglass av yrkesstolte glassblåsere, og de tåler vask i oppvaskmaskin. 

Kristine Bjaadal 

Har en mastergrad i design fra Kunsthøgskolen i Oslo og driver sitt eget designstudio. Hun fokuserer på hvordan hun med sin formgivning av hverdagsobjekter kan gjøre dagligdagse rutiner om til verdsatte ritualer. Hennes innfallsvinkel til design har et poetisk tilsnitt hvor materialbruk og formgivning i felleskap gir assosiasjoner til så vel skulptur som til det bruksområdet objektene er tiltenkt. Bjaadal jobber i krysningsfeltet mellom design og kunsthåndverk, og med mange ulike materialer. Hun har stilt ut i en rekke internasjonale byer, og arbeidene hennes er viet mye oppmerksomhet i nasjonal og internasjonal designpresse. Hun har tidligere designert seriene Hold og Hold Hverdag for Magnor Glassverk.

Magnor Glassverk

Etablert i 1896 og hadde i fjor 120-årsbubileum. Flere generasjoner dyktige glassarbeidere har formet historien. Sammen med noen av landets beste formgivere, arbeides det konstant med å skape ny spennende design av høy kvalitet som bidrar til å gjøre hverdag til fest, og som blir elsket og brukt i generasjoner. Dyktige glassblåsere med lang erfaring skaper magi av ild og sand! Magnors merkevarer er håndlaget og munnblåst med stor omsorg og kjærlighet av noen av de dyktigste håndverkerne i Norge i dag.

www.kristinebjaadal.no
www.magnor.no

Fortsett å lese

Opro + Ditte Alstad

 

Smykkeserien ’Flap’ bygger på én abstrakt form med to tilsynelatende overlappende deler. De har samme farge, men den «overlappende» delen er lysere enn den «under». Dette gir en tredimensjonal effekt, og forsterker illusjonen av overlapping. 

Den ene delen kan sees som en stilisert sommerfuglvinge, den andre som en forstørret del av en sommerfuglkropp. Dette i kombinasjon med strålende farger, er en subtil referanse til elementer i tradisjonelt emaljearbeid. 


Grunntanken min er å skape «juvèl-aktige» smykker med glødende, dype farger i transparent emalje – fargerikt og «overdådig», men allikevel stramt og sofistikert, smykker til å «få vann i munnen av», smykker med stor S. Jeg ønsker rett og slett å vise emaljen og dens egenskaper i all sin prakt, og å lage klassiske smykker på en ny måte. 

Det engelske navnet «Flap» spiller både på «overlap» og «flapping» av sommerfuglvinger – bevegelse og dynamikk.

Ditte Alstad

Ditte Alstad er kunsthåndverker med smykker og metallarbeid som felt. Hun er utdannet ved California State University Long Beach, School of Fine Arts, Department of Jewelry and Metalsmithing.  

Hun har laget smykker, fortrinnsvis i sølv, men også større arbeider i mange forskjellige metaller.

Mye av det Ditte lager er forankret i naturvitenskapen, direkte eller indirekte. Hun er også veldig opptatt av materialenes egenskaper og muligheter. I den kreative prosessen går hun derfor frem og tilbake, på kryss og tvers, mellom nettopp materialets muligheter, tekniske løsninger, estetisk uttrykk og funksjon.

Opro

Opro har alltid vært et emaljeverksted, og emalje er spesialiteten vår. Emaljering er et utfordrende og krevende fag, hvor ingenting er en selvfølge. Alt kan skje inne i en ovn på 830 grader. Det settes høye krav til renslighet og utførelse for at sluttresultatet skal bli tilfredsstillende. 

June Rasch-Olsen er utdannet gullsmedmester og emaljør. Hun startet i Opro Produkter AS i 1998, som på den tiden ble drevet av faren, Ole Petter Rasch-Olsen. Han tok over etter Finn Jensen, og startet Opro i 1976. 

www.emaljesmykker.no

Fortsett å lese
×
Welcome Newcomer