Din handlekurv
Lukk alternativ Ikon
Fri frakt over 800 kr Fri frakt over 800 kr (ellers 69 kr) | 14 dagers åpent kjøp
Lukk Ikon

Røros Tweed + Sara Polmar

Tynn pil til venstre Ikon Tynn pil til høyre Ikon

Toskaft ble designet med utgangspunkt i temaet fortid-fremtid, og inspirasjon til pleddet var et fotografi av et gardinstoff designet av Annelise Knudtzon for Røros Tweed på 1970-tallet. Polmar ble inspirert av det enkle og rene uttrykket, som har noe ”hverdagslig” over seg. 

”Designet mitt tar utgangspunkt i klassisk vevteknikk, men er oversatt til et moderne og forenklet uttrykk. Stingene fungerer som byggeklosser, som pixler, i en grafisk og stram komposisjon. De ulike fargevariantene gir svært ulike uttrykk i det samme mønsteret, fra det nøytrale og diskret til mer fargesterkt og lekent.” 


Sara Polmar 

Sara Wright Polmar er en Oslobasert produkt- og møbeldesigner, med BA i Interiørarkitektur og Møbeldesign fra Kunsthøgskolen i Oslo. I tillegg til sine egne prosjekter utgjør hun sammen med Victoria Günzler duoen günzler.polmar. Polmar utforsker ulike materialer som tekstil, tre, stein og keramikk, og bruker gjerne tradisjon og gjenkjennelige objekter og former som utgangspunkt. 

Som en av tre grunnleggere av Klubben i 2012 har Polmar bidratt til å formidle og fremme norsk samtidsdesign de siste årene. I tillegg til arbeidet som formgiver jobber hun også med gjennomføring av utstillinger i regi av Klubben og Oslo Design Fair.


Røros Tweed

Røros Tweed har produsert høykvalitets ullprodukter siden 1940, basert på en flere hundre år gammel lokal håndverkstradisjon. Alle produkter er av NORSK ULL og i sin helhet – fra rå ull til ferdig vare – tilvirket i Norge. 

Røros Tweed har i en årrekke samarbeidet med fremtredende designere fra inn- og utland. Bedriftens kolleksjoner er et resultat av designernes kreativitet og Røros Tweeds kompromissløse krav til kvalitet, funksjonalitet og bruksvennlighet.

www.sarapolmar.no
www.rorostweed.no