Opro + Ditte Alstad

05 Oct 2017Linn Ellevseth

 

Smykkeserien ’Flap’ bygger på én abstrakt form med to tilsynelatende overlappende deler. De har samme farge, men den «overlappende» delen er lysere enn den «under». Dette gir en tredimensjonal effekt, og forsterker illusjonen av overlapping. 

Den ene delen kan sees som en stilisert sommerfuglvinge, den andre som en forstørret del av en sommerfuglkropp. Dette i kombinasjon med strålende farger, er en subtil referanse til elementer i tradisjonelt emaljearbeid. 


Grunntanken min er å skape «juvèl-aktige» smykker med glødende, dype farger i transparent emalje – fargerikt og «overdådig», men allikevel stramt og sofistikert, smykker til å «få vann i munnen av», smykker med stor S. Jeg ønsker rett og slett å vise emaljen og dens egenskaper i all sin prakt, og å lage klassiske smykker på en ny måte. 

Det engelske navnet «Flap» spiller både på «overlap» og «flapping» av sommerfuglvinger – bevegelse og dynamikk.

Ditte Alstad

Ditte Alstad er kunsthåndverker med smykker og metallarbeid som felt. Hun er utdannet ved California State University Long Beach, School of Fine Arts, Department of Jewelry and Metalsmithing.  

Hun har laget smykker, fortrinnsvis i sølv, men også større arbeider i mange forskjellige metaller.

Mye av det Ditte lager er forankret i naturvitenskapen, direkte eller indirekte. Hun er også veldig opptatt av materialenes egenskaper og muligheter. I den kreative prosessen går hun derfor frem og tilbake, på kryss og tvers, mellom nettopp materialets muligheter, tekniske løsninger, estetisk uttrykk og funksjon.

Opro

Opro har alltid vært et emaljeverksted, og emalje er spesialiteten vår. Emaljering er et utfordrende og krevende fag, hvor ingenting er en selvfølge. Alt kan skje inne i en ovn på 830 grader. Det settes høye krav til renslighet og utførelse for at sluttresultatet skal bli tilfredsstillende. 

June Rasch-Olsen er utdannet gullsmedmester og emaljør. Hun startet i Opro Produkter AS i 1998, som på den tiden ble drevet av faren, Ole Petter Rasch-Olsen. Han tok over etter Finn Jensen, og startet Opro i 1976. 

www.emaljesmykker.noFeatured product

Unknown Vendor

Produkttittel

Kr 100

More articles