Norsk designbransje på date

01 Aug 2017Linn Ellevseth

Våren 2016 speed-datet norske designere og kunsthåndverkere med norske produsenter. Til høsten kan dere se summen av datingen i utstillingen vår Norway Designs NÅ Vol. 4 SUM

Norway Designs har vært en viktig arena for norsk design siden det ble etablert i 1957. I 2014 startet Norway Designs, i samarbeid med Klubben og Norske Kunsthåndverkere, utstillingsserien Norway Designs NÅ. Formålet med utstillingsserien var å rette fokus mot renessansen norsk kunsthåndverk og design gjennomgår for tiden. Høsten 2017 arrangerer vi den fjerde utstillingen i rekken, som har fått navnet SUM.

   – Ettersom Norway Designs har 60-årsjubileum i år, ønsker vi å gjennomføre en drøm vi har hatt lenge; å samarbeide med produsenter for å fortsette videreføringen av arbeidet Per Tannum gjorde for norsk design med PLUS i Fredrikstad på 50-, 60- og 70-tallet, sier daglig leder i Norway Designs, Runa Boman.


Hasla x Sara Skotte   

Speed-date
For å gjennomføre denne utstillingen ble en rekke medlemmer fra både Klubben og Norske Kunsthåndverkere invitert sammen med norske produsenter til et uforpliktende møte våren 2016. Møtet var organisert som en speed-date. Målet var å introdusere produsenter og formgivere for hverandre, i håp om at de enklere skulle finne hverandre og utvikle et samarbeid. Speed-daten har gitt resultater og i Norway Designs NÅ Vol. 4 Sum vil vi vise kolleksjoner fra følgende produsenter og formgivere:

● Fjord Fiesta / Sverre Uhnger og Thomas Jenkins

● Røros Tweed / Sara Polmar

● Heymat / Caroline Olsson

● Opro / Ditte Alstad

● Hasla / Sara Skotte

● Trefjøla / Anderssen & Voll

● Lillunn / Kaja Dahl

● Magnor / Kristine Bjaadal


Røros Tweed og Sara Polmar


Heymat og Caroline Olsson

– Speed-daten var veldig vellykket – den førte til flere konkrete samarbeidsprosjeketer. Resultatet vil vi vise på utstillingen Norway Designs NÅ, vol. 4 – SUM. Utstillinen varer i to uker og åpner 12. oktober 2017 her på Norway Designs i Oslo, forteller Boman.

    – Samtidig med utstillingen vil vi lansere en jubileumsbok om vår grunnlegger Per Tannum. Boken er skrevet av Per Boman, og utgis med støtte fra Norsk Kulturråd, forteller Boman.

Utstillingsperioden er 12.10 – 26.10 2017Featured product

Unknown Vendor

Produkttittel

Kr 100

More articles