Lillunn + Kaja Dahl

05 Oct 2017Linn Ellevseth


Lillunn sitt bidrag til utstillingen Norway Designs NÅ vol. 4 er utviklet i samarbeid med produktdesigner Kaja Dahl. Resultatet består av fire unisex produkter inspirert av og for TUR og lanseres høsten 2017. Lillunn sitt opprinnelig merkenavn Lillunn Sport har vært en viktig inspirasjon for Kaja, som har lett frem referanser og ideer fra det 60 år gamle arkivet på Lillunn fabrikk. Designeren har selv vært på tur i prosjekt- perioden og tatt med seg impulser fra Cape Town og Paris tilbake til Lillunn. Mikset med nye elementer som vokset canvas i klare farger og funksjonelle detaljer som spesialdesignet bånd fra Møre Båndveveri, tilfører produktene et friskt pust og markerer en ny retning for merket. 

I tillegg til et sitteunderlag og en ny tolkning av en av våre mest klassiske jakker UNN i norsk lammeull, oppkalt etter Lillunn sin grunnlegger, har Kaja introdusert to nye produktkategorier, sekk og caps. TUR- produktene utfyller hverandre i bruk og har som hensikt å skape en smart lokal produksjon.

Kaja Dahl

Kaja Dahl dannet sitt Atelier i 2016. Hun har en master i Design for Luxury and craftsmanship fra ECAL, og Bachelor fra Product and Interior design ved Beckmans college of Design i Stockholm. Før hun flyttet til Sverige studerte hun to år kunst i Oslo, med fordypning i skulptur og installasjon, samt en BA i markedsføring og kommunikasjon ved Handelshøyskolen BI. 

Kaja vant Unge Talenter i 2016 og Materias Nykommer 2016 og har deltatt i en rekke utstillinger verden over med sine prisvinnende produkter.

Lillunn

Lillunn ble grunnlagt i 1953 av velrennomerte designeren Unn Søiland Dale og er kjent for blant annet samarbeid med internasjonale motehus som Givenchy og Dior. Lillunn er idag spesialisert i yttertøy i 100% ren ny lammeull fra sauer som har gått fritt i fjellene rundt Gol. Ulla er C2C og Svanemerket sertifisert og tekstilene er Woolmark sertifisert. 

Firmaet ble kjøpt opp i 2015 av den unge designeren Elisabeth Stray Pedersen. Hun representerer et generasjonsskifte som ser med nye øyne på utforsking av norske råvarer og produktutvikling. Firmaet driver idag de to merkevarene ESP og Lillunn med tilsammen 80 forhandlere på tre kontinenter.

www.atelierkajadahl.com
www.lillunn.noFeatured product

Unknown Vendor

Produkttittel

Kr 100

More articles