Sverre Uhnger og Krets

22 Sep 2016Linn Ellevseth

Møbel- og produktdesigner Sverre Uhnger stiller ut og selger bordskåneren Krets på Norway Designs NÅ Vol. 3 SEKSTEN. 

Sverre Uhnger har vært basert i Oslo siden 2011 og er en del av Studio Prindsen - et kreativt kontorfelleskap i det historiske Prindsen kvartalet. Bygget huser blant annet designerne som Runa Klock, Kristine Bjaadal og Hallgeir Homstvedt og andre aktører som møbelprodusenten Elementa og Foodstudio.

UTDANNELSE
Kunst- og Designhøyskolen i Bergen
Aalto universitetet i Helsinki.

F. 1982

Sverre Uhnger spesialiserer seg på møbel- og produktdesign og fokuserer på samarbeid med merkevarer og produsenter i Norge og internasjonalt. Han har bakgrunn som møbelsnekker og er utdannet designer fra Kunsthøyskolen og Aalto University i Helsinki. Sverre fokuserer på å lage produkter som føles naturlig for brukeren og hvor de iboende kvalitetene i materialene og produksjonsteknikkene er i fokus.

«Jeg tror veldig mange nordmenn i hvert fall har et veldig strekt forhold til tre. Alle har spikka da de var liten, eller har en bestefar eller bestemor som har laget produkter i tre.»

Sverre har designet objekter for blant annet Mitab (SE), Brdr. Krüger (DK) og Others (NO) og deltatt på utstillinger i blant annet Stockholm, New York, Tokyo, Milano og Paris. I tillegg til å drive eget designkontor jobber han med formidling av norsk design gjennom utstillingsprosjekter i Norge og internasjonalt med forskjellige samarbeidspartnere. Han har også et engasjement på Arkitektur- og Designhøyskolen i Oslo samt sitter i styret på Designers Saturday og Samrådet for Møbel- og Interiørdesign og Klubben.

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

KRETS - Krets er et sett bordskånere i ask skåret ut av samme stykke tre. Formene utvikler seg fra en sirkel til en ellipse og er et direkte resultat av behovet for mer styrke der det er tverrved. Når settet ikke er i bruk kan det enten henges på vegg eller ligge på kjøkkenbenken som et dekorativt element. 

Krets er produsert av vekstbedriften Asker Produkt som er en moderne produksjonsbedrift basert på lokal uføretrygdet arbeidskraft med fokus på produkter innen mat og tre.

Les mer om Sverre på han nettsider uhnger.no og følg hans hverdag på @sverreuhnger

Filmserien Norway Designs NÅ er laget i samarbeid med Birgit Solhaug – www.birgitsolhaug.no

Besøk utstillingen og pop-up-butikken 13.-29. oktober i Oslo. 

 Featured product

Unknown Vendor

Produkttittel

Kr 100

More articles