Sara Skotte

16 Sep 2015Linn Ellevseth

Sara Skotte jobber med porselensprodukter som befinner seg i skjæringspunktet mellom design og kunst. Hennes porselen appellerer til de taktile sansene, det er produkter du har lyst til å ta i og bruke. Produktene er håndlagde og karakteriseres av kvalitet, overraskende detaljer
og brukervennlighet.

UTDANNELSE
Kunsthøgskolen i Oslo / Hovedfag i keramikk / 2005 Staffordshire University, England / BA i Ceramic Design / 2003
NTNU / Mellomfag i kunsthistorie / 2000
NTNU / Grunnfag i kunsthistorie / 1999

WWW.SARASKOTTE.COM
F. 1980

PRODUKTER TIL UTSTILLINGEN

DIALOG - Vasekolleksjonen Dialog handler om forskjellig materialuttrykk i en arketypisk form. Serien består av tre variasjoner over samme form i tre størrelser. Designeren fascineres av hvordan metode og materiale former et produkt; tiden det tar å lage produktet og samtalen som oppstår mellom form, metode og materiale.

Vasene er designet slikt at gjengivelsen av formen vil fortone seg ulikt for hver valgte metode og materiale. Den minste vasen er støpt. Støping gir en eksakt gjengivelse av formen slik den er tegnet. Den mellomste vasen blåses i glass. Munnblåst glass klarer ikke gjengi den stramme formen like godt, ergo vil dette produktet få en mykere linje. Den største vasen presses ut i plastisk, litt grov leire og har et røffere uttrykk. Slik får hvert produkt et særegent uttrykk.

Prod. av Sara Skotte - Foto: Sara SkotteFeatured product

Unknown Vendor

Produkttittel

Kr 100

More articles

16 Sep 2015