Din handlekurv
Lukk alternativ Ikon
Fri frakt over 1000 kr | Standard frakt 89 kr | 14 dagers angrerett Fri frakt over 1000 kr | Standard frakt 89 kr | 14 dagers angrerett
Lukk Ikon

DIY – Do It Yourself

Slik lager du julestjerne

En julestjerne som denne passer perfekt på toppen av juletreet, men kan også brukes som dekor i vinduet. Hjemmelagde stjerner av papir har lang historie og ble tradisjonelt flettet av bark eller never fra bjørkestammen.

Det du trenger: 
* 12 strimler i størrelse 1,5x30cm ( Papirtykkelse 200 - 300 gram ) 
* Dobbeltsidig tape
* Linjal
* Blyant
* Saks

Fortsett å lese

Slik lager du flettestjerne

Her er en klassisk papirprosjekt som alle burde kunne. Stjernen har sin opprinnelse i Tyskland, og mannen bak heter Friedrich Froebel. Den blir derfor ofte kalt for Froebelstjerne. Tradisjonelt ble den dyppet i parafinvoks og drysset med glitter. 

Det du trenger: 
* 4 stk papirstrimler i størrelse 2x55cm ( Papirtykkelse 100 - 120 gram )
* Saks

Fortsett å lese

Papirstjerne

Sizes

Julestjerne

Her er et klassisk papirprosjekt som alle burde kunne. Stjernen har sin opprinnelse i Tyskland, og mannen bak heter Friedrich Froebel. Den blir ofte kalt en Froebelstjerne. Tradisjonelt ble den dyppet i parafinvoks og drysset med glitter. Du trenger: 4 papirstrimler i størrelse 1,5 x 45 cm og en saks. Det er viktig at papiret du bruker ikke er for tykt. Jeg anbefaler fra 100 til 150 gram. 

STEG 1: BRETT OG KLIPP

Brett de 4 strimlene i to, og skråklipp alle tupper slik at du sitter igjen med en spiss. Fold all the strips in half and cut off the corner on all tips.

01-Cut-strips

 

 


STEG 2: FLETT SAMMEN

Legg en strimmel rundt den første strimmelen. Legg så den tredje strimmelen rundt den andre. Legg så den fjerde strimmelen rundt den tredje, men skyv nå begge tuppene på den fjerde strimmelen inn i lommen på den første strimmelen. Dra så til alle strimler slik at strimlene låses sammen til en firkant. Når du lager alle brettene i dette prosjektet er det viktig presse de flate og skarpe for et pent resultat. 


STEG 3: FORDEL STRIMLER

Start med å brette den øverste fjerde strimmelen ned mot deg. Brett så over den øverste tredje strimmelen mot høyre. Brett så den øverste andre strimmelen oppover. Brett så den øverste første strimmelen til venstre, men skyv også spissen inn i lommen på den fjerde strimmelen. Press alle bretter flate og skarpe. Now start by folding the top fourth strip back towards you. Make a sharp flat crease right by the square. Then fold the top third strip to the right, and push flat. Then fold the top second strip up and push flat. Then fold the top first strip to the left, but now also push the tip inside the loop of the fourth strip. Push flat.


STEG 4: LAG EN STJERNESPISS

Brett så strimmelen øverst til høyre ned mot deg. Bøy så strimmelen opp igjen 45 grader slik at den ligger over strimmlen til høyre, og lag en skråbrett innerst. Flipp så hele denne strimmelen opp. Lag så en skrå brett øverst på strimmelen slik at den ligger parallelt med seg selv. Flipp så denne strimmelen over til venstre slik at den ligger over seg selv. Bøy så forsiktig den nye stjernespissen bakover og skyv spissen på strimmelen inn i den øverste lommen på firkanten i midten. Den vil da komme ut i midten på firkanten. Dra forsiktig spissen mot deg til stjernespissen ligger flat igjen. 

 


STEG 5: LAG STJERNESPISSER

Roter så prosjektet og lag slike stjernespisser på alle de 4 høyre hjørnene. Snu også hele prosjektet rundt, og gjenta på alle de 4 høyre hjørnene der også.18-Repeat-on-all-corners

 

STEG 6: BRETT KLART TIL STÅENDE STJERNESPISSER

Brett så strimmelen til venstre mot høyre. Og bøy så strimmelen 45 grader ned over seg selv. Lag en skrå brett innerst.Roter så prosjektet og gjenta på alle 4 strimler. Snu også prosjektet rundt, og gjenta på de 4 strimlene der også.


STEG 7: LAG STÅENDE STJERNESPISSER

Bøy så den nederste strimmelen litt til venstre. Skyv så spissen inn i lommen midt på firkanten. Den vil stikke ut igjen i den øverste stjernespissen. Dra forsiktig i spissen på strimmelen for å lage en stående stjernespiss. 

 


STEG 8: SNU OG LAG SPISSER

Snu så hele prosjektet rundt og lag stående stjernespisser på alle 4 hjørner også. Klipp så av alle tuppene som stikker utenfor stjernespissene, og du er ferdig! 


TIPS OG IDEER:

Hengende stjerne: Bruk en syl og lag et lite hull i mellom to stjernespisser. Skyv så en snor igjennom hullet og begge snorendene inn i en treperle. Knyt så sammen på toppen.

Størrelser: Størrelsesforholdet på papirstrimlene burde være rundt 1: 30. Så hvis du lager en strimmel med bredde 2 cm, må lengden være 60 cm.

Flat på en side: En morsom ide er å kun lage de stående stjernespissene på en side. Bare klipp vekk strimlene på baksiden. Da kan du bruke stjernen som en rosett eller som dekor på en flat overflate. 

Instagram

Fortsett å lese

Flettestjerne

STEG 1: MARKER PAPERSTRIMLER

Start med å markere senter på to av strimlene. 15 cm fra tuppen og 0,5 cm fra siden. Plasser så en dobbeltsidig teip over markeringen på den første strimmelen. Plasser/lim fast den andre strimmelen slik at den ligger i en 90 graders vinkel til den første strimmelen. Prøv å legg markeringene rett over hverandre.

STEG 2: FLETT STRIMLER

Legg så dobbeltsidig teip på hver side av den første strimmelen (den andre strimmelen skal overlappe den første). Lim så fast en strimmel på hver side av den første strimmelen, men nå vil de overlappe den andre strimmelen. Plasser de parallellt med den første, men la det være et mellomrom på 5 mm mellom strimmlene.

STEG 3: FLETT FLERE STRIMLER

Plasser så 4 dobbeltsidige teipbiter på den tredje og fjerde strimmelen på hver side av den andre strimmelen. Plasser så den femte strimmelen parallellt med den andre strimmelen, men over den tredje, under den første og over den fjerde strimmelen. På denne måten fletter du strimmelen på motsatt måte av den andre strimmelen. Plasser/lim så den sjette strimmelen på motsatt side av den andre strimmelen. Nå også over den tredje, under den første og over den fjerde strimmelen. Husk å ha et mellomrom på 5 mm mellom strimlene.

STEG 4: LAG FIRE LØKKER

Bøy så rundt den siste strimmelen fra et hjørne og den første strimmelen fra neste hjørne, og lim fast strimmelen til høyre slik at den overlapper den venstre med en vinkel på 90 grader. Gjenta dette på alle fire hjørner. Tips: Legg dobbeltsidig teip på tuppen av  alle de første strimlene før du bøyer rundt.

STEG 5: LAG TO HALVDELER

Lag to slike halvdeler for å lage en stjerne. Legg så den første halvdelen opp ned på bordet. Plasser så den andre halvdelen oppå den første, men slik at løkkene legges rett over midtstrimlene i alle hjørner.

STEG 6: LIM MIDTSTRIMLER

Skyv så alle midtstrimler inn i løkken på motsatt side. Fire strimler på hver side av stjernen. Legg så dobbeltsidig teip på tuppen av en løkke og lim fast midtstrimmelen i tuppen på løkken. Midtstrimmelen skal stikke et par cm på utsiden av løkken under. Gjenta på alle åtte løkker. Snu gjerne stjernen rundt for å lime lettere sammen.

STEG 7: SKRÅKLIPP ALLE TUPPER

Følg spissformen på løkken og klipp så av tuppen på en midtstrimmel. Gjenta på alle tupper. Da er din stjerne ferdig! 

 

 

 

 

Fortsett å lese

Snøkrystaller

Førjulsiden er en koselig tid og en tid for å gjøre juleforbredelser sammen! Denne DIY-en er enkel og morsom å gjøre, også med de minste i familien. Det blir veldig dekorativt, og mye finere enn den gammeldagse snøen vi pleide å spraye vinduen med før.

DETTE TRENGER DU
- Stensiler av snøfnugg eller i en annen form du synes er fint. Vi har mange stanser i butikken i Oslo og i Trondheim du kan lage stensilene av. Her er det brukt plastark som du får kjøpt i papiravdelingene våre.
- Svamp til å påføre malinge på vinduet
- Maling, yoghurt eller kefir


Foto: Tuva Moen Holm

Fortsett å lese
×
Welcome Newcomer