Papirstjerne

24 Nov 2015Hanne Fredheim

Sizes

Julestjerne

Her er et klassisk papirprosjekt som alle burde kunne. Stjernen har sin opprinnelse i Tyskland, og mannen bak heter Friedrich Froebel. Den blir ofte kalt en Froebelstjerne. Tradisjonelt ble den dyppet i parafinvoks og drysset med glitter. Du trenger: 4 papirstrimler i størrelse 1,5 x 45 cm og en saks. Det er viktig at papiret du bruker ikke er for tykt. Jeg anbefaler fra 100 til 150 gram. 

STEG 1: BRETT OG KLIPP

Brett de 4 strimlene i to, og skråklipp alle tupper slik at du sitter igjen med en spiss. Fold all the strips in half and cut off the corner on all tips.

01-Cut-strips

 

 


STEG 2: FLETT SAMMEN

Legg en strimmel rundt den første strimmelen. Legg så den tredje strimmelen rundt den andre. Legg så den fjerde strimmelen rundt den tredje, men skyv nå begge tuppene på den fjerde strimmelen inn i lommen på den første strimmelen. Dra så til alle strimler slik at strimlene låses sammen til en firkant. Når du lager alle brettene i dette prosjektet er det viktig presse de flate og skarpe for et pent resultat. 


STEG 3: FORDEL STRIMLER

Start med å brette den øverste fjerde strimmelen ned mot deg. Brett så over den øverste tredje strimmelen mot høyre. Brett så den øverste andre strimmelen oppover. Brett så den øverste første strimmelen til venstre, men skyv også spissen inn i lommen på den fjerde strimmelen. Press alle bretter flate og skarpe. Now start by folding the top fourth strip back towards you. Make a sharp flat crease right by the square. Then fold the top third strip to the right, and push flat. Then fold the top second strip up and push flat. Then fold the top first strip to the left, but now also push the tip inside the loop of the fourth strip. Push flat.


STEG 4: LAG EN STJERNESPISS

Brett så strimmelen øverst til høyre ned mot deg. Bøy så strimmelen opp igjen 45 grader slik at den ligger over strimmlen til høyre, og lag en skråbrett innerst. Flipp så hele denne strimmelen opp. Lag så en skrå brett øverst på strimmelen slik at den ligger parallelt med seg selv. Flipp så denne strimmelen over til venstre slik at den ligger over seg selv. Bøy så forsiktig den nye stjernespissen bakover og skyv spissen på strimmelen inn i den øverste lommen på firkanten i midten. Den vil da komme ut i midten på firkanten. Dra forsiktig spissen mot deg til stjernespissen ligger flat igjen. 

 


STEG 5: LAG STJERNESPISSER

Roter så prosjektet og lag slike stjernespisser på alle de 4 høyre hjørnene. Snu også hele prosjektet rundt, og gjenta på alle de 4 høyre hjørnene der også.18-Repeat-on-all-corners

 

STEG 6: BRETT KLART TIL STÅENDE STJERNESPISSER

Brett så strimmelen til venstre mot høyre. Og bøy så strimmelen 45 grader ned over seg selv. Lag en skrå brett innerst.Roter så prosjektet og gjenta på alle 4 strimler. Snu også prosjektet rundt, og gjenta på de 4 strimlene der også.


STEG 7: LAG STÅENDE STJERNESPISSER

Bøy så den nederste strimmelen litt til venstre. Skyv så spissen inn i lommen midt på firkanten. Den vil stikke ut igjen i den øverste stjernespissen. Dra forsiktig i spissen på strimmelen for å lage en stående stjernespiss. 

 


STEG 8: SNU OG LAG SPISSER

Snu så hele prosjektet rundt og lag stående stjernespisser på alle 4 hjørner også. Klipp så av alle tuppene som stikker utenfor stjernespissene, og du er ferdig! 


TIPS OG IDEER:

Hengende stjerne: Bruk en syl og lag et lite hull i mellom to stjernespisser. Skyv så en snor igjennom hullet og begge snorendene inn i en treperle. Knyt så sammen på toppen.

Størrelser: Størrelsesforholdet på papirstrimlene burde være rundt 1: 30. Så hvis du lager en strimmel med bredde 2 cm, må lengden være 60 cm.

Flat på en side: En morsom ide er å kun lage de stående stjernespissene på en side. Bare klipp vekk strimlene på baksiden. Da kan du bruke stjernen som en rosett eller som dekor på en flat overflate. 

InstagramFeatured product

Unknown Vendor

Produkttittel

Kr 100

More articles