Juleornamenter

12 Nov 2015Linn Ellevseth

Lag dekorative ornamenter i papir til jul!

DETTE TRENGER DU:

– saks

– klyper
– RX-lim

– falseben
– snor
– blyant

– mal (om du vil lage slike former som på bildet)
– papir kuttet til dobbel bredde av malen, ca 200gr. Husk å kutt med fiberretningen, da blir det enklere og penere brett. (Om du er usikker på hvilken vei fibrene ligger kan du teste ved å bøye papiret begge veier; den veien som er lettest å bøye er den riktige)

Fremgangsmåte

 

Steg 1: Print ut denne malen på et A4 ark, og klipp ut med saks. Velg deg den formen du vil starte med, og kutt til papiret du vil lage ornamentene med i ca lik høyde, og dobbel bredde som malen. Eventuelt kan du kutte til formatet 10x20cm, da alle formene passer til det. På bildet har vi brukt 12 ark for å lage ornamentet, men man kan også bruke flere eller færre. Husk å sjekke fiberretningen før du kutter til alle arkene!


Steg 2: Brett alle 12 arkene i to på langs. Bruk gjerne et falseben for å få en skarp fin kant.

Steg 3: Legg malen du har klippet ut kant i kant med bretten, og tegn opp. (den rette kanten på malen, mot den brettede kanten på papiret.)

Steg 4: Klipp ut alle formene så nøyaktig som mulig for best sluttresultat.

Steg 5: Lim langs kanten på den ene formen og fest side mot side med neste form.

Steg 6: Gjenta steg 5 til du har limt alle formene sammen. Det lønner seg å gjøre dette ganske fort, slik at du har mulighet til å justere så alle ligger rett før limet tørker.

Steg 7: Fest med klyper langs kanten så formene holder seg på plass mens limet tørker. Samtidig kan du lime fast snora du ønsker å bruke til kanten. Fest gjerne en klype over dette også (ikke helt inntil limet). Mens limet tørker kan du foreksempel begynne på et nytt ornament.

Steg 8: Når limet har tørket (ca 30min) kan du fjerne klypene, og lime de to siste sidene sammen.

Steg 9: Sett på klyper og la tørke på nytt. Når limet er tørt kan du justere sidene så det blir jevne mellomrom.

Da er det bare å pynte til jul! Husk at du kan ekperimentere med farger, former, størrelser og papirkvaliteter, ikke la fantasien stoppe deg! Heng de på juletreet, i vinduet, eller gi de bort som gaver.

 Featured product

Unknown Vendor

Produkttittel

Kr 100

More articles